Asiakaspalvelu

010 320 5772

Hygieniapassikoulutus, 4h

Hygieniapassi on todistus elintarvikehygieenisesta osaamisesta.

Elintarvikelain mukaan tarvitset hygieniapassia, jos käsittelet työssäsi pakkaamattomia ja helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Tarvitset hygieniapassia esim. seuraavissa työpaikoissa: kahvilat, ravintolat, suurkeittiöt, kioskit, pikaruokaravintolat, elintarvikemyymälät, päiväkodit ja elintarvikkeita valmistavat tehtaat. 

Saat hygieniapassin suorittamalla hygieniapassitestin hyväksytysti

Hanki hygieniapassi viimeistään kolmen kuukauden kuluessa työn aloittamisesta. Kolmeen kuukauteen lasketaan takautuvasti myös aiemmat elintarvikealan työt, joissa vaaditaan hygieniapassi.

Hygieniapassitestiin voi osallistua myös ilman valmentavaa koulutusta. Etsi seuraava sinulle sopiva koulutus ja ilmoittaudu koulutukseen sekä hygieniapassitestiin >>

Jos haluat tarjouksen hygieniapassikoulutuksesta ryhmälle, täytä tarjouspyyntölomake

Koulutuksessa käydään läpi kaikki lopputestin osa-alueet

  • Mikrobiologian perusteet sekä elintarvikkeiden saastuminen
  • Ruokamyrkytykset
  • Hygieeniset työskentelytavat
  • Henkilökohtainen hygienia
  • Puhtaanapito
  • Omavalvonta
  • Lainsäädäntö, viranomaiset
  • Hygieniapassitesti

Hygieniapassitestin kysymykset ovat sanallisia kysymyksiä. Testi koostuu 40 oikein / väärin -väittämästä. Hygieniapassin suorittaa kun testin läpäisee 34:llä tai suuremmalla pistemäärällä.

Normaalissa testissä (kielet suomi tai ruotsi) on 45 minuuttia aikaa vastata väittämiin. Testin suorittamiseen kuluva aika (45 min) kuuluu koulutuksen 4 tunnin kokonaiskestoon.

Ennen hygieniapassitestiä

  • Saavu testitilaisuuteen ajoissa, viimeistään 15 minuuttia ennen testin alkua.
  • Ota mukaan voimassaoleva, virallinen henkilötodistus. Opiskelija-alennuksen saamiseksi sinun tulee näyttää myös voimassaoleva opiskelijakortti.

Log in