Ensiavun peruskurssi 16h opettaa ne käytännön perustiedot ja -taidot, jotka jokaisella kansalaisella olisi hyvä olla. Etäkurssi sisältää teorian lisäksi myös harjoittelua kouluttajan ohjeiden mukaan, kotoasi löytyvillä välineillä. Kurssilla opit kylkiasentoon kääntämisen, elvyttämisen, verenvuodon tyrehdyttämisen sekä sydäniskurin käytön periaatteet.

Ensiavun peruskurssi 16h on sisällöltään laajin ensiapukoulutus, joka löytyy Alertumin kaikille avoimesta koulutustarjonnasta.

Ensiapukurssi etäopetuksessa

Riittävän tauotuksen, modernien koulutusvälineiden ja opetustapojen sekä asiantuntevien kouluttajien myötä ensiavun peruskurssi 16h on todella pidetty kurssi. Etänä toteutettava ensiapukurssi sisältää teorian lisäksi videoita ja osallistujia aktivoivia tehtäviä. Kurssi on vuorovaikutteinen, sillä yhteys kouluttajan ja osallistujien välillä on kaksisuuntainen.

Oletko sittenkin kiinnostunut ilmoittautumaan mukaan perinteiseen ensiapukurssille, jossa ensiapukouluttaja ohjaa sinua ensiavun saloihin? Tutustu ensiavun peruskurssiin, joka toteutetaan lähiopetuksessa >>

Tekninen tuki saatavilla koko kurssin ajan

Alertumin koulutuksissa ja kursseilla on aina koko päivän ajan tekninen tuki paikalla. Toimitamme ennen kurssin alkua osallistujille selkeät ohjeet teksti- ja videomuodossa. Voit siis osallistua ensiavun peruskurssille etänä, vaikka epäilisit omia tietoteknisiä taitojasi. Riittää, että sinulla on kurssille vaaditut välineet, luet ohjeet ja tulet ajoissa linjoille kurssipäivänä. Me autamme sinua, jotta kurssipäivä sujuu hyvin.

TIETOA Ensiavun peruskurssista 16h

Toteutustavat
Webinaari, lähikoulutus ja verkkokoulutus
Kurssin kesto
16 tuntia. Kurssi jaetaan kahdelle päivälle, molempina päivinä 8 tuntia opetusta.
Kurssin hinta
249 € + alv. Hinta sisältää kurssin ja PDF-todistuksen. Ensiapukortin voi ostaa erikseen hintaan 10 € + alv.
Ammattipätevyys
Osasta kurssia on mahdollista saada kaksi (2) kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyysmerkintää.
Pätevyyden voimassaolo
Ensiapukortti on voimassa kolme (3) vuotta.

Ensiavun peruskurssi 16h sisältö

 • Auttamistoiminta onnettomuudessa tai sairauskohtauksessa
 • Tajuttomalle annettava ensiapu
 • Elvytys aikuiselle, lapselle ja vauvalle
 • Defibrillaattorin eli sydäniskurin käyttö
 • Vierasesine hengitysteissä
 • Verenkierron häiriötila (sokki)
 • Erilaiset haavat
 • Sairauskohtaukset: aivoverenkierron häiriön oireet, pyörtyminen, rintakipu, epilepsia, diabetes, kouristukset, hengitysvaikeudet (astma, allergia)
 • Palovammat ja sähkön aiheuttamat vammat
 • Nivelvammat ja murtumat
 • Myrkytykset

Tarvittaessa ensiapukurssi voidaan räätälöidä sisältämään myös muita aiheita tai painottaa koulutus huomioimaan yrityksen toimiala, työpaikan olosuhtet ja tapaturmariskit. Pyydä tarjous yrityskohtaisesta kurssista >>

OHJEITA NETISSÄ SUORITETTAVAAN ENSIAPUKURSSIIN

Etänä netissä ensiapukurssille osallistuvalla tulee olla käytössään seuraavat varusteet, jotta kurssille osallistuminen onnistuu ja kurssista saa kaiken irti.

 • Tietokone ja laturi tai mobiililaite
 • Kamera (kameran on oltava päällä koko kurssin ajan)
 • Kuulokkeet ja mikrofoni (usein laitteessa jo valmiiksi, varmista toimivuus)
 • Laadukas internet -yhteys
 • Webinaarikoulutus järjestetään Teams-ohjelmistolla, jonka voi ladata ilmaiseksi netistä. Myös selaimen kautta osallistuminen on mahdollista.

Ensiavun peruskurssi 16h sopii kaikille

Ensiavun peruskurssi 16h sopii kaikille työhön, ammattiin tai taitoihin katsomatta ja sen suorittamalla oppii kaikki ne tiedot ja taidot ensiavusta, jotka jokaisella kansalaisella tulisi olla.

Ensiapukortin päivittäminen

Ensiaputaitoja on suositeltava kerrata noin kolmen vuoden välein ensiapukurssilla.

Jos ensiapukortti 16h on päässyt vanhentumaan, tulee Ensiapukurssi 16h suorittaa uudestaan, mikäli Ensiapu 16h -pätevyys halutaan pitää voimassa. Jos osallistujalla on ennestään SPR:n myöntämä EA1-pätevyys, voi vastaavan pätevyyden kerrata kerran Alertumin neljän tunnin hätäensiapukurssilla tai kahdeksan tunnin hätäensiapukurssilla kolmeksi vuodeksi, jonka jälkeen 16 tunnin kurssi on suoritettava uudestaan. Kertauksen myötä saat Alertumin myöntämän Ensiapukortti 16h:n EA1-kortin tilalle. Voit vertailla ensiapukoulutusten sisältöjä täällä.

Ensihoitotyön ammattilaiset kouluttajina

Kaikki ensiapukouluttajamme ovat ammattilaisia, joilla on runsaasti käytännön kokemusta muun muassa ensihoitotyön parissa. Kouluttajamme opastavat myös sydäniskurin hankinnassa, jos sinä tai yrityksesi haluatte olla ensiapuun liittyvän turvallisuuden edelläkävijä. Sydäniskuri on laite, jota käyttämällä saatat pelastaa elvytettävän hengen.

Ensiavun peruskurssi 16h omalle ryhmälle

Järjestämme ensiapukursseja asiakkaidemme omille ryhmille. Kurssin sisällössä otetaan huomioon yrityksen toimiala, työpaikan olosuhteet ja tapaturmariskit. Kurssi toteutetaan asiakkaan haluamana ajankohtana valitussa paikassa tai etänä. Kurssi voidaan toteuttaa asiakkaan tiloissa tai missä tahansa Alertumin koulutuspaikassa ympäri Suomen. Koulutamme myös ulkomailla.

Ensiavun peruskurssi 16h hinta omalle ryhmälle on alkaen 1 590 € + alv / ryhmä. Lisäksi veloitamme kortti- ja rekisteröintikulua 15 € + alv / osallistuja. Tilaa oma kurssi soittamalla 010 320 5772 tai lähettämällä meille sähköpostia koulutus@alertum.fi. Asiantuntijamme auttavat teitä koulutusjärjestelyissä mielellään.

Pyydä koulutustarjous