Hygieniapassi on todistus elintarvikehygieenisesta osaamisesta. Elintarvikelain mukaan hygieniapassia tarvitaan työtehtävissä, joissa käsitellään pakkaamattomia ja helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Hanki hygieniapassi viimeistään kolmen kuukauden kuluessa työn aloittamisesta. Kolmeen kuukauteen lasketaan takautuvasti myös aiemmat elintarvikealan työt, joissa vaaditaan hygieniapassi.

Hygieniapassia tarvitsee esimerkiksi seuraavissa työpaikoissa: kahvilat, ravintolat, suurkeittiöt, kioskit, pikaruokaravintolat, elintarvikemyymälät, päiväkodit ja elintarvikkeita valmistavat tehtaat.

Tietoa hygieniapassikoulutuksesta

Koulutuksen kesto
Neljä (4) tuntia
Koulutuksen hinta
Tarkista yksittäisen koulutuksen hinta tai pyydä tarjous ryhmälle
Pätevyyden voimassaolo
Hygieniapassi on voimassa toistaiseksi

Monta tapaa valmistautua hygieniapassitestiin

Testiin voi valmistautua joko opiskelemalla verkossa, tilaamalla oppimateriaalin tai ilmoittautumalla lisäksi valmistavaan koulutukseen.

Hygieniapassikoulutuksen sisältö

Koulutuksessa käydään läpi kaikki lopputestin osa-alueet

  • Mikrobiologian perusteet sekä elintarvikkeiden saastuminen
  • Ruokamyrkytykset
  • Hygieeniset työskentelytavat
  • Henkilökohtainen hygienia
  • Puhtaanapito
  • Omavalvonta
  • Lainsäädäntö, viranomaiset
  • Hygieniapassitesti

Hygieniapassitestin kysymykset ovat sanallisia kysymyksiä. Testi koostuu 40 oikein / väärin -väittämästä. Hygieniapassin suorittaa kun testin läpäisee 34:llä tai suuremmalla pistemäärällä.

Normaalissa testissä (kielet suomi tai ruotsi) on 45 minuuttia aikaa vastata väittämiin. Testin suorittamiseen kuluva aika (45 min) kuuluu koulutuksen 4 tunnin kokonaiskestoon.

Ennen hygieniapassitestiä

  • Saavu testitilaisuuteen ajoissa, viimeistään 15 minuuttia ennen testin alkua.
  • Ota mukaan voimassaoleva, virallinen henkilötodistus. Opiskelija-alennuksen saamiseksi sinun tulee näyttää myös voimassaoleva opiskelijakortti.

Hygieniapassitesti ilman valmentavaa koulutusta

Hygieniapassitestiin voi osallistua myös ilman valmentavaa koulutusta. Etsi seuraava sinulle sopiva koulutus ja ilmoittaudu koulutukseen sekä hygieniapassitestiin.

Hygieniapassikoulutus ja -testi omalle ryhmälle

Järjestämme hygieniapassikoulutuksia ja -testauksia myös asiakkaidemme omille ryhmille. Koulutus toteutetaan asiakkaan haluamana ajankohtana valitussa paikassa. Koulutus voidaan toteuttaa asiakkaan tiloissa tai missä tahansa Alertumin koulutuspaikassa ympäri Suomen. Koulutamme myös ulkomailla.