Asiakaspalvelu

010 320 5772

Tieturva 2 -täydennyskoulutus

Tieturva 2 -täydennyskoulutus uudistui 1.1.2019 alkaen. Aiemmin Tieturva 2 -täydennyskoulutuksessa sai uusittua voimassaolevan Tieturva 2 -kortin.

Tieturva 2 -kurssi on tarkoitettu tiellä, kadulla tai muulla liikennealueella liikenne- ja työturvallisuudesta huolehtiville ja niistä vastuussa oleville henkilöille. Katso tulevat kurssit täältä.

Voimassaolevan Tieturva 2 -kortin sai aiemmin uusittua käymällä yksipäiväisen Tieturva 2 -täydennyskurssin. Tämä muuttui 1.1.2019, kun Väylä (ent. Liikennevirasto) uudisti koulutussisältöjä. Uudistuksen taustalla oli kouluttajien ja oppilaiden suunnalta tullut tarve syventyä enemmän käytännön työelämässä korostuviin aihepiireihin. Uudistuksesta voit lukea tarkemmin täältä.

EMME PERU lupaus

Löydä Tieturva 2 -koulutus omalta paikkakunnaltasi

Koulutamme valtakunnallisesti 32 eri paikkakunnalla. Helpoiten löydät paikkakuntasi tulevat tieturvakurssit kurssihaustamme. Jos käytät sivua puhelimella, lataa Päteväksi -sovellus omasta sovelluskaupastasi. Linkit sovelluskauppoihin löytyvät sivun alaosasta.

Etsin koulutusta ryhmälle

Järjestämme tieturvakoulutuksia myös asiakkaidemme tiloissa ja tilauksesta omissa tiloissamme asiakkaidemme omille ryhmille. Pyydä tarjous koulutuksesta ryhmälle.

Tieturvakortti ja -pätevyys ovat voimassa 5 vuotta kurssin suorituksesta. Korttiin on merkitty voimassaolon päättymisvuosi ja -kuukausi. Voimassa oleva Tieturva 2 -kortti on oltava mukana uudelle kurssille osallistuttaessa.

Mitä hyötyä on Tieturva 2 -kortista?

Tieturva 2 -kortti on tarkoitettu yleisellä tiellä työskentelyn liikenne- ja työturvallisuudesta vastuussa oleville henkilöille. Kaksipäiväisen Tieturva 2 -kurssin ja siihen kuuluvan tutkinnon suorittaminen oikeuttaa saamaan henkilökohtaisen Tieturva 2 -kortin. Edellytyksenä Tieturva 2 -kurssille pääsemiselle on voimassa oleva Tieturva 1 tai Tieturva 2 -pätevyys.

Tieturva 2 -koulutus on uusittava tieturvakortissa ilmoitetun viimeisen voimassaolokuukauden kuluessa tai ennen sitä. Jos Tieturva 2 -pätevyys on vanhentunut, on koulutukset aloitettava alusta Tieturva 1 -koulutuksesta. Tieturva on koulutusohjelma, jolla Väylä maanteiden tienpitäjänä varmistaa tiellä työskentelevien perehdytyksen työpaikan liikenteen aiheuttamiin vaaratekijöihin.

Tieturva 2 -täydennyskoulutuksen sisältö

Tieturva 2 -kurssi on tarkoitettu tiellä, kadulla tai muulla liikennealueella liikenne- ja työturvallisuudesta huolehtiville ja niistä vastuussa oleville henkilöille. Kurssin tavoitteena on antaa valmiudet:

  • Tiellä tehtävien töiden riskien tuntemiseen ja niihin varautumiseen.
  • Turvallisuusasioiden huomioimiseen suunnittelussa ja toteuttamisessa.
  • Lakisääteisten suunnitelmien tuntemiseen ja laatimiseen.
  • Lakisääteisten tarkastusten tuntemiseen. Yhdenmukaiseen käyttäytymiseen tiellä tehtävässä työssä.
  • Perehdyttämisvelvoitteiden tuntemiseen. Rakennuskohteen eri osapuolten vastuiden tuntemiseen.

Voit tutustua vanhoihin Tieturva 2 -koulutuksen materiaaleihin ennakkoon

Puhelimestasi löytyy oma sovellus, jolla pääset ilmoittautumaan kurssille.

Lataa Päteväksi -sovellus omasta sovelluskaupastasi. Sovelluksen kautta voit myös ilmoittautua koulutuksiin.

Lataa appstorestaLataa playkaupasta

Log in