Kuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutusta täydentävä kurssi.

Kuljettaja saa valmiuksia oman työhyvinvointinsa parantamiseksi ja oppii tiedostamaan omien elintapojensa sekä turvallisen ja ergonomisen työskentelyn merkityksen työhyvinvointinsa kannalta. Kurssi antaa eväitä työn kuormitustekijöiden ja tapaturmavaarojen hallintaan sekä tietoa työtä keventävistä tavarankuljetuksen apuvälineistä.

Kurssi-info kuljettajan työhyvinvointikoulutukseen

Koulutusaika
8.00-16.00.

Kurssihinta
130 € + alv. Hintaan sisältyy aamu- ja iltapäiväkahvit, lounas ja todistus koulutuksen hyväksytystä suorittamisesta.

TraFi-merkintä
Koulutuksesta on mahdollista saada kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyysmerkintä. Trafi-merkinnästä veloitamme 17 € / henkilö (alv 0%) + 9 € toimistokuluja (+ alv 24%)

Pätevyyden voimassaolo
Pätevyys on voimassa viisi (5) vuotta. Koulutus on osa kuorma- ja linja-autonkuljettajien ammattipätevyyden jatkokoulutusohjelmaa.

Koulutus toteutetaan Trafin hyväksymän koulutusohjelman mukaisesti. Koulutus pidetään luokkaopetuksena, jota täydennetään keskusteluilla, ryhmätöillä ja harjoituksilla.

Kuljettajan työhyvinvointikoulutuksen sisältö

Hyvinvointikoulutuksen tavoitteena on tarjota kuorma- ja linja-autonkuljettajille valmiuksia oman terveytensä, turvallisuuden ja työhyvinvointinsa ylläpitämiseksi ja parantamiseksi. Kurssilla käydään läpi vireyden ja unen huoltoa ja niiden merkitystä kuljettajan työkyvylle ja työturvallisuudelle. Keskeisiin teemoihin kuuluvat myös työhyvinvointia edistävä ruokailu ja liikunta.

Alertumin yhteistyökumppanina koulutuksessa toimii Unikulma, jonka uniasiantuntija tulee antamaan vinkkejä parempaan uneen, lepoon ja palautumiseen. Koulutuksessa huomioidaan nimenomaan kuljettajien näkökulma, koska heidän ammatissaan uniergonomia on toisinaan haastavaa epäsäännöllisten työaikojen vuoksi.

Koulutuksessa laaditaan kullekin osallistujan kanssa suunnitelma oman työn ja työkyvyn kehittämiseksi.

Hyvinvointikoulutus on kuljettajien ammattipätevyyden jatkokoulutusta täydentävä kurssi

Kuorma-autojan ja linja-autonkuljettajien ammattipätevyyskoulutusten taustalla on ajatus, että kuljetusalan ammattilaisille annettaisiin säännöllisesti ammattiosaamista tukevaa ja turvallisuutta parantavaa koulutusta.

Ammattipätevyyskorttiin suositellaan haettavan jatkoa aikaisintaan kuusi kuukautta ennen pätevyyden vanhentumista, mutta koulutuksia voi alkaa suorittaa aikaisemminkin. Tällöin ammattipätevyyskortti saa jatkoa viisi vuotta viimeisestä voimassaolopäivästä.

Jokainen voi tarkistaa omat tietonsa ja suoritetut koulutuksensa Liikenteen turvallisuusviraston Trafin sivuilta, kirjautumalla järjestelmään omilla pankkitunnuksilla.

Alertumin asiakaspalvelu auttaa ammattipätevyyteen liittyvissä kysymyksissä ja valtakunnallisesti laajan koulutustarjonnan avulla kursseille pääsee nopeallakin aikataululla.

Pyydä koulutustarjous