Toteutamme koulutuksissa erityisjärjestelyt huolellisesti ja pyrimme varmistamaan mahdollisimman turvallisen koulutuksen, tutustu turvallisuusjärjestelyihin täällä.
Edellytämme toistaiseksi jokaiselta luokkahuonekoulutukseen osallistuvalta suu-nenäsuojaimen käyttöä koko koulutuspäivän ajan.

Meiltä saat yleisimmät ensiapukoulutukset, kuten laajat kaksipäiväiset ensiapukoulutukset, suositut kahdeksan tunnin ensiapukoulutukset sekä tiiviit neljän tunnin ensiapukoulutukset. Alertumilta löydät myös laadukkaat HeartSine Samaritan sydäniskurit.

Ensiavulla tarkoitetaan tapahtumapaikalla tai sen läheisyydessä loukkaantuneelle tai sairauskohtauksen saaneelle välittömästi annettavaa fyysistä ja psyykkistä apua. Ensiavun tavoite on estää vammojen paheneminen ja uusien vammojen syntyminen. Jokaisella on velvollisuus auttaa ja antaa apua taitojensa mukaan.

Osaava ja auttamiseen kykenevä maallikko on ratkaisevassa asemassa, sillä ammattiavun saapumisessa kuluu arvokasta aikaa. Maallikkoauttaja voi omalla toiminnallaan parantaa autettavan henkilön selviytymisennustetta merkittävästi. Hälyttämällä nopeasti apua, aloittamalla peruselvytys ja käyttämällä sydäniskuria voidaan jopa kolminkertaistaa autettavan selviytymismahdollisuudet. Helpoin tapa saada ja ylläpitää osaamistaan on käydä ensiapukoulutus.

Ammattitaitoiset kouluttajat

Kaikki ensiapukouluttajamme ovat ammattilaisia, joilla on runsaasti käytännön kokemusta muun muassa ensihoitotyön parissa. Ensiapukoulutuksen pitää aina SPR:n valtuuttama ETK-kouluttaja. Kouluttajamme opastavat myös sydäniskurin hankinnassa, jos sinä tai yrityksesi haluatte olla ensiapuun liittyvän turvallisuuden edelläkävijä. Sydäniskuri on laite, jota käyttämällä saatat pelastaa elvytettävän hengen.

Ensiapukortin päivittäminen

On suositeltavaa, että kolmen vuoden välein kerrataan ensiaputaitoja ensiapukoulutuksessa. Pidä siis huolta, että päivität ensiaputaitojasi säännöllisesti ensiapukoulutuksessa.

Alertumin koulutuksissa voit päivittää ensiapukortin 16h lyhyemmällä koulutuksella. Jotta Ensiapukortti 16h:n pätevyyden päivitys voidaan tehdä lyhyemmässä koulutuksessa (4h tai 8h), tulee koulutukseen ottaa mukaan voimassa oleva ensiapukortti 16 h tai EA1-kortti. Päivityksen myötä saat Alertumin myöntämän Ensiapukortti 16h:n EA1-kortin tilalle. Mikäli osallistut ensiapukoulutukseen, jonka kesto on 16h, et tarvitse vanhaa korttia mukaan.

Huomioithan ensiapupätevyyden 16h (entinen EA1) päivityksen ehdot. Pätevyyden voi päivittää yhden kerran joko neljän tai kahdeksan tunnin ensiapukoulutuksessa. Kun lyhyt ensiapukoulutus on kertaalleen käyty, tulee suorittaa 16 tunnin mittainen ensiapukoulutus, jotta 16 tunnin koulutuksen pätevyys pysyy voimassa.

Ensiapukoulutusten väliset erot

Ensiapukoulutuksia on tarjolla eri kestoisia ja koulutuksien sisällöt vaihtelevat keston mukaan. Käytännössä mitä pidempi koulutus on kyseessä, sitä kattavammin eri aiheita käydään koulutuksessa läpi. Alla olevasta taulukosta voit vertailla eri koulutusten sisältöjä. Koulutuksen nimeä klikkaamalla pääset kyseisen koulutusaiheen sivulle lukemaan lisää.

Ensiapukoulutus 4hEnsiapukoulutus 8hEnsiapukoulutus 16hSyventävä ensiapukoulutus 16h
Koulutuksen kesto4 tuntia8 tuntia16 tuntia16 tuntia
Avoin koulutus89€119€189€
TilauskoulutusPyydä tarjousPyydä tarjousPyydä tarjousPyydä tarjous
Tajuttomalle annettava ensiapu, peruselvytys ja defibrillaattorin käyttö
Vierasesine hengitysteissä
Sokkitila ja haavat
Onnettomuustilanteissa ja sairaskohtauksissa auttaminen
Palovammat
Nivelvammat ja murtumat
Ranka- ja kallovammat, pehmytkudos-, rasitus- ja lihasvammat
Loukkaantuneen tutkiminen, suojaaminen ja siirrot sekä kuljetukset
Ensiapu ja ehkäisy kylmän ja lämmön aiheuttamissa vammoissa

Koulutuksessa käydään läpi jompikumpi aihealue.

Alertumilta löydät myös laadukkaat HeartSine Samaritan -sydäniskurit

Ensiapukoulutus uudistuu 1.1.2020 alkaen

Ensiapukoulutus uudistuu 1....

Ensiapukoulutusten järjestämiseen, kehittämiseen ja kouluttajien koulutusjärjestelmään tulee merkittäviä muutoksia. Sosiaali- ja Terveysministeriö sekä Kansaneläkelaitos ovat es...

Lue Uutiset
Koulutuspäällikkö kirjoittaa: Millainen ensiapukurssi kannattaa valita?

Koulutuspäällikkö kirjoitta...

Alertumin asiakaspalvelu vastaa viikoittain asiakkaiden kysymyksiin hätäensiapukurssien sisällöistä. Hätäensiapukurssit ovat kestoltaan yleisimmin neljä tai kahdeksan tuntia. Er...

Lue Blogikirjoitus
Kela korvaa yrittäjälle ensiapuvalmiuden ylläpidosta aiheutuneita kustannuksia

Kela korvaa yrittäjälle ens...

Kela korvaa yrittäjälle sairausvakuutuslain perusteella ensiapuvalmiuden ylläpidosta aiheutuneet tarpeelliset ja kohtuulliset kustannukset.  ”Korvausten hakeminen kou...

Lue Uutiset