SPR Ensiapukurssi EA 2® -koulutuksen suorittamalla hallitset ensiavun antamisen laajasti erilaisissa tilanteissa ja saat rutkasti varmuutta toimia erilaisissa ensiapua vaativissa tilanteissa. Koulutus sopii kaikille, jotka haluavat kehittää ja ylläpitää omia ensiaputaitoja. Tämä koulutus on SPR koulutusohjelman mukainen ensiapukurssi, jonka suorittaneille myönnetään SPR EA2-pätevyys kolmeksi vuodeksi. SPR Ensiapukurssi EA 2® -koulutukseen osallistuminen edellyttää voimassaolevaa SPR Ensiapukurssi EA 1® –todistusta, jonka saat osallistumalla SPR Ensiapukurssi EA 1® -koulutukseen.

SPR Ensiapukurssi EA 2® -koulutus on uudistunut vuoden 2022 alussa. Muutoksen myötä koulutus lyheni kahdeksan tunnin mittaiseksi ja koulutussisältöä päivitettiin vastaamaan tämän päivän tarpeita.

Tietoa SPR Ensiapukurssi EA 2

Toteutustavat
Webinaari
SPR Ensiapukurssi EA 2® omalle ryhmälle. Lue lisää sivun alareunasta.
EA-kurssin hinta
Avoimen koulutuksen hinta on 299,00 € + alv 24%. Lisäksi voit halutessasi tilata muovisen ensiapukortin hintaan 10€ + alv.
Koulutuksen kesto
8 tuntia
Ammattipätevyys
Koulutusta ei ole hyväksytty osaksi kuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutusta. Soveltuiva koulutuksia löydät tutustumalla kuljettajan ammattipätevyyskoulutuksiin.
Pätevyyden voimassaolo
EA2-pätevyys on voimassa kolme (3) vuotta.
Koulutus omalle ryhmälle
SPR Ensiapukurssi EA 2® hinta omalle ryhmälle on 1 150 € + alv / ryhmä. Lisäksi veloitamme mobiilitodistus- ja rekisteröintikulua 18,75 € + alv / osallistuja (muovikortti 10 €). Lue lisää ryhmäkoulutuksesta sivun alareunasta.

SPR Ensiapukurssi EA 2®sisältö

 • Hätäensiavun kertaus
 • Lapsen, vauvan ja hukkuneen elvytys
 • Ensiarvio
 • Tapahtumatiedot
 • Vammamekanismi
 • Tajunnan, hengityksen ja verenkierron arviointi
 • Autettavan siirtäminen ja hätäsiirto
 • Ensiapuasennot ja tarkkailu
 • Murtumat ja selkärankavammat, pään vammat
 • Kylmän aiheuttamat vammat (paleltumat) ja alilämpöisyys
 • Lämmön aiheuttamat sairastumiset
 • Henkinen ensiapu
 • Kohderyhmän mukaiset harjoitukset

Lue lisää siitä mitä ensiapukurssilla tehdään ja kuinka valitset kursseista oikean.

EA2 -pätevyyden päivittäminen

Ensiaputaitoja on suositeltava kerrata vähintään kolmen vuoden välein.  SPR Ensiapukurssi EA 2® – todistuksen tai pätevyyden voi päivittää osallistumalla vastaavaan koulutukseen uudestaan kolmen vuoden sisällä edellisestä koulutuksesta tai osallistumalla lyhyemmälle kertauskurssille. Kertauskoulutukseksi soveltuvat: SPR Hätäensiapukurssi 4 t ja SPR Hätäensiapukurssi 8 t. Kertauksen voi suorittaa yhden kerran, jonka jälkeen on suoritettava uudelleen EA2 -koulutus. Huomioithan, että EA-pätevyyden tulee olla voimassa, jotta kertaaminen on mahdollista.

Mikäli kortin voimassaolopäivä on mennyt umpeen ja haluat pitää yllä EA2 -pätevyyttä, tulee osallistua uudestaan SPR Ensiapukurssi EA 1® ja sen jälkeen SPR Ensiapukurssi EA 2® -kurssille.

SPR Ensiapukurssi EA 2® KELA-korvaus

Työnantajalla on työturvallisuuslain perusteella velvollisuus huolehtia ensiavun järjestämisestä työpaikalla. Ensiapukoulutukset kuuluvat olennaisena osana ennaltaehkäisevään työterveyshuoltoon ja siten niiden korvauskelpoisuudesta on säädetty. Työnantaja saa korvausta tarpeellisista ja kohtuullisista työterveyshuollon ja sairaanhoidon kustannuksista, joita ovat muun muassa työnantajan palveluksessa oleville työntekijöille järjestetyn ensiapukoulutuksen kustannukset. Lue lisää korvattavuudesta.

SPR Ensiapukurssit omalle ryhmälle

Järjestämme ensiapukoulutuksia asiakkaidemme omille ryhmille. Koulutuksen sisällössä otetaan huomioon yrityksen toimiala, työpaikan olosuhteet ja tapaturmariskit. Koulutus toteutetaan asiakkaan haluamaan ajankohtana valitussa paikassa. Koulutus voidaan toteuttaa asiakkaan tiloissa tai missä tahansa Alertumin koulutuspaikassa ympäri Suomen. Koulutamme myös ulkomailla.

SPR Ensiapukurssi EA 2® hinta omalle ryhmälle on alkaen 1 150 € + alv / ryhmä. Lisäksi veloitamme mobiilitodistus- ja rekisteröintikulua 18,75 € + alv / osallistuja (muovikortti 10 €). Tilaa oma koulutus soittamalla 010 320 5772 tai lähettämällä meille sähköpostia koulutus@alertum.fi. Asiantuntijamme auttavat teitä koulutusjärjestelyissä mielellään.

Pyydä koulutustarjous