Etäkoulutuksia toteutetaan kaikille avoimina koulutuksina, joihin kuka tahansa voi ilmoittautua koulutushaun kautta. Lisäksi järjestämme myös yrityskohtaisia räätälöityjä koulutuksia, pyydä tarjous. Avoimen ja yrityskohtaisen koulutuksen eroihin voit tutustua blogikirjoituksen avulla.

Webinaarikoulutukset järjestetään virtuaaliluokassa, johon osallistujat liittyvät verkon välityksellä haluamallaan laitteella valitsemastaan sijainnista toteutusaikataulun mukaisena aikana.

Webinaarikoulutuksiin osallistuminen on helppoa ja näppärää, ja voit suorittaa koulutuksen mistä tahansa rauhallisesta paikasta, vaikka kotisohvalta. Webinaarikoulutuksessa osallistujilla ja kouluttajalla on koko koulutuksen ajan ääni- ja kuvayhteys toisiinsa.

Etäkoulutuksia useista eri aiheista

Alertum järjestää webinaarikoulutuksia tällä hetkellä seuraavista aiheista:

Osa yllä mainituista aiheista on myös saatavilla kuljettajille soveltuvana ammattipätevyyspäivänä – tarkista merkinnän mahdollisuus ilmoittautuessasi. Tunnistat kuljettajille soveltuvan koulutuksen tekstistä ”Soveltuu myös kuljettajan ammattipätevyyskoulutukseksi”.

Webinaarikoulutukseen tarvittavat välineet

Webinaarikoulutukseen osallistuvalla tulee olla käytössään päätelaite (tietokone, tabletti, kännykkä), jossa on kaiuttimet, mikrofoni sekä web-kamera. Lisäksi tarvitset internet-yhteyden. Ensisijaisesti suosittelemme koulutuksen suorittamista tietokoneella.

Koulutuksen suorittaminen mobiililaitteella onnistuu, mutta emme suosittele sitä ensisijaisena vaihtoehtona. Mobiililaitteelle on samat vaatimukset kuin tietokoneelle (kamera, mikrofoni sekä kaiuttimet). Mikäli osallistut koulutukseen mobiililaitteella (esim. tabletti, puhelin), tulee tentti suorittaa toisella laitteella (esim. tabletti, puhelin, tietokone) teknisten seikkojen vuoksi.

Käytämme muutamia eri ohjelmistoja webinaarikoulutuksissa, riippuen koulutusaiheesta. Ilmoittautumisen yhteydessä lähetetään tarkat ohjeet ohjelmistosta.

Koulutuksen aikana

Kuten luokkahuonekoulutuksessakin, osallistujan tulee olla paikalla viimeistään koulutuksen alkaessa. Myöhästyminen aiheuttaa hylkäämisen. Kaikissa koulutuksissamme kouluttajalla on kamera päällä ja myös osallistujat näkevät toisensa koko koulutuksen ajan kameran välityksellä.

Koulutuksissa pidetään taukoja suunnilleen kerran tunnissa ja koko päivän koulutuksiin sisältyy pidempi lounastauko.

Koulutukseen osallistuvien henkilöllisyys varmennetaan koulutuksen aikana vahvan tunnistautumisen avulla. Osallistujalla tulee siis olla verkkopankkitunnukset tai henkilöllisyystodistus (passi, ajokortti, henkilökortti tai muu vastaava kuvallinen kortti).

Jokainen webinaarikoulutus nauhoitetaan laadunvalvonnallisista syistä. Lisäksi nauhoitukselta voidaan tarvittaessa varmentaa osallistujan läsnäolo jälkikäteen.

Tentin suorittaminen etäkoulutuksessa

Mikäli koulutukseen kuuluu tentti (esimerkiksi Työturvallisuuskorttikoulutus), suoritetaan tentti koulutuksen aikana. Fyysisiä tenttitilaisuuksia ei siis tarvita, ja saat aina koko koulutussuorituksen tehtyä etänä!

Tentin suorittamista varten ei tarvitse erityisiä välineitä. Osallistujalla tulee olla kamera päällä myös tentin suorituksen aikana. Huomioithan, että mikäli osallistut koulutukseen mobiililaitteella (esim. tabletti, puhelin), tulee tentti suorittaa toisella laitteella (esim. tabletti, puhelin, tietokone) teknisten seikkojen vuoksi.

Tekninen tuki apuna aina koko koulutuksen ajan

Jokaisessa koulutuksessa on paikalla tekninen tuki, joka auttaa mahdollisissa ongelmissa henkilökohtaisesti. Suosittelemme kuitenkin testaamaan laitteiston toiminnan etukäteen sekä varaamaan riittävästi aikaa koulutukseen liittymistä varten.