Ensiapukoulutuksen tavoitteena on antaa valmiudet henkeä pelastavaan ensiapuun ja ensiapuun sairaskohtaustilanteissa.

Koulutus sopii henkilöille, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta ensiavusta sekä ensiaputaitojen kertaajille. Jos osallistujalla on ennestään EA1-pätevyys, sen voi uusia HätäEA -kurssilla kolmeksi vuodeksi eteenpäin. Jos EA1 -kortti on vanhentunut tulee ensiavun peruskurssi suorittaa uudestaan, mikäli EA1 -pätevyys halutaan pitää voimassa. Hätäensiapukoulutuksesta saa hätäensiapukortin. Voit vertailla eri ensiapukoulutuksia täällä.

Koulutuksissa painotetaan erityisesti käytännönläheisyyttä ja harjoittelua teorian lisäksi. Kahdeksan tunnin ensiapukoulutuksessa muun muassa opit kylkiasentoon kääntämisen, elvyttämisen sekä verenvuodon tyrehdyttämisen. Koulutuksissa harjoitellaan myös sydäniskurin käyttöä.

Kaikki ensiapukouluttajamme ovat ammattilaisia, joilla on runsaasti käytännön kokemusta muun muassa ensihoitotyön parissa. Ensiapukoulutuksen pitää SPR:n valtuuttama ETK-kouluttaja. Kouluttajamme opastavat myös sydäniskurin hankinnassa, jos sinä tai yrityksesi haluatte olla ensiapuun liittyvän turvallisuuden edelläkävijä. Sydäniskuri on laite, jota käyttämällä saatat pelastaa elvytettävän hengen.

EMME PERU lupaus

Tietoa hätäensiapukoulutuksesta (8h)

Koulutuksen kesto
Kahdeksan (8) tuntia
Koulutuksen hinta
119 € + alv. Avoimen koulutuksen hintaan sisältyy aina aamu- ja iltapäiväkahvit, lounas ja hätäensiapukortti koulutuksen hyväksytystä suorittamisesta.
Ammattipätevyys
Osasta koulutuksia on mahdollista saada kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyysmerkintä. Ammattipätevyysmerkinnästä veloitamme viranomaiskulun 10 € (alv 0 %) sekä käsittelykulun 4 € (+ alv 24 %).
Pätevyyden voimassaolo
Hätäensiapukortti on voimassa kolme (3) vuotta.

Ensiapukoulutuksen (8h) sisältö

 • Auttamistoiminta onnettomuudessa tai sairauskohtauksessa
 • Hätäensiavun perusteet
  • Tajuttomalle annettava ensiapu
  • Peruselvytys
  • Vierasesine hengitysteissä
  • Verenkierron häiriötila (sokki)
 • Haavat
 • Tavallisimmat sairauskohtaukset
 • Palovammat
 • Tarvittaessa ryhmäkohtaisia muita aiheita / painotuksia

Ensiapukoulutus on saatavana myös suppeampana neljän tunnin koulutuksena: Hätäensiapukoulutus 4 h.

Ensiapukortin päivittäminen

On suositeltavaa, että kolmen vuoden välein kerrataan ensiaputaitoja ensiapukoulutuksessa. Ensiaputodistuksiin ja kortteihin kirjoitetaan se päivämäärä, mihin asti pätevyys on voimassa. Koska ensiapukoulutuksia ei ole aina tarjolla juuri sille ajankohdalle kuin korttiin on merkitty, hyväksytään kohtuullinen aika kortin vanhenemisen jälkeen (noin kuukausi) ja pätevyyden saa siitä huolimatta päivitettyä. Pidä siis huolta, että päivität ensiaputaitojasi säännöllisesti ensiapukoulutuksessa.

Ensiavun peruskoulutuksen (EA1) voi päivittää yhden kerran joko neljän tai kahdeksan tunnin hätäensiapukurssilla. Kun lyhyt ensiapukoulutus on kertaalleen käyty, tulee suorittaa kaksipäiväinen ensiavun peruskoulutus, jotta EA1 -pätevyys pysyy voimassa.

Löydä ensiapukoulutus omalta paikkakunnaltasi

Koulutamme valtakunnallisesti 32 eri paikkakunnalla. Helpoiten löydät ensiapukoulutukset koulutushausta.

Ensiapukoulutus omalle ryhmälle

Järjestämme ensiapukoulutuksia asiakkaidemme omille ryhmille. Koulutuksen sisällössä otetaan huomioon yrityksen toimiala, työpaikan olosuhteet ja tapaturmariskit. Koulutus toteutetaan asiakkaan haluamana ajankohtana valitussa paikassa. Koulutus voidaan toteuttaa asiakkaan tiloissa tai missä tahansa Alertumin koulutuspaikassa ympäri Suomen. Koulutamme myös ulkomailla. Ryhmäkoulutuksen järjestämistä kannattaa harkita, kun koulutettavia on yli 8 henkilöä.

Pyydä koulutustarjous