Jopa yksinkertaiset ensiapukurssilla opitut taidot voivat pelastaa elämän niin kotona kuin työpaikalla. Mahdollisen vamman suuruuden tai elvytyksen onnistumisen ratkaisevat aika ja taito. Jos esimerkiksi painelu-puhalluselvytys ja defibrillaatio käynnistyvät 3–5 minuutissa, autettavan mahdollisuus selviytyä jopa kolminkertaistuu.

Käytännönläheinen hätäensiapukurssi

Tarjoamme Hätäensiapukurssin 8h , jonka aikana opit ennakoimaan vaaranpaikkoja ja toimimaan oikein kriittisten minuuttien aikana. Kurssia toteutetaan kolmella eri tavalla: lähikoulutuksina, webinaarina eli etäkoulutuksina sekä verkkokoulutuksina. Koulutuksissa painotamme erityisesti käytännönläheisyyttä ja harjoittelua teorian lisäksi. Myös etä- ja verkkokoulutuksiin sisältyy harjoittelua. Lue lisää siitä mitä ensiapukurssilla tehdään ja kuinka valitset kursseista oikean.

Kurssi sopii henkilöille, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta ensiavusta sekä ensiaputaitojen kertaajille.

Räätälöidyt ensiapukurssit yrityksille

Koska jokainen työpaikka on erilainen, suunnittelemme ensiapukurssin sisällön vastaamaan sinun yrityksesi toimialaa sekä työpaikan olosuhteita ja tapaturmariskejä.

Kurssi järjestetään sinulle sopivana ajankohtana missä päin Suomea tahansa. Paikkana voi toimia joko työpaikkasi oma tila tai jokin Alertumin koulutuspaikoista. Koulutamme myös ulkomailla. Kouluttajamme opastavat yritystäsi myös sydäniskurin hankinnassa.

Pyydä koulutustarjous

 

Tietoa hätäensiapukurssista 8h

Toteutustavat
Lähikoulutus, webinaari ja verkkokoulutus
Kurssin kesto
Kahdeksan (8) tuntia
Ammattipätevyys
Webinaari- ja lähikoulutuksina toteutetuista kursseista on mahdollista saada kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyysmerkintä.
Ensiapukortin voimassaolo
Ensiapukortti on voimassa kolme (3) vuotta.

Hätäensiapukurssin 8h sisältö

  • Auttamistoiminta onnettomuudessa tai sairauskohtauksessa
  • Tajuttomalle annettava ensiapu
  • Peruselvytys mm. painelu-puhalluselvytys ja defibrillaattorin käyttö
  • Vierasesine hengitysteissä
  • Verenkierron häiriötila (sokki)
  • Erilaiset haavat
  • Tavallisimmat sairauskohtaukset
  • Palovammat

Ensiapukurssi on saatavana myös suppeampana neljän tunnin hätäensiapukurssina.

Ensiapukurssi osana kuljettajan ammattipätevyyttä

Osa kaikille avoimista lähi-ja etäkoulutuksina toteutettavista kahdeksan tunnin hätäensiapukursseista soveltuu osaksi kuorma- ja linja-autonkuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutusta. Kurssista myönnettävä ammattipätevyysmerkintä on voimassa viisi vuotta.

Lue lisää

Hätäensiapukortin päivittäminen

On suositeltavaa, että ensiaputaitoja kerrataan ensiapukurssilla kolmen vuoden välein. Huomioithan, että ennen vuotta 2020 myönnettyihin SPR:n ensiapukortteihin kirjoitettiin päivämäärä, johon asti pätevyys on voimassa. Näissä tapauksissa ensiaputaidot on kerrattava noin kuukauden sisällä annetusta päivämäärästä, jotta saat päivitettyä hätäensiapukorttisi. Alertumin myöntämät ensiapukortit ovat voimassa kortissa mainitun kuukauden viimeiseen päivään asti, eikä enää hyväksytä joustoa ensiapukortin vanhentumisen suhteen.

Ensiavun peruskurssin 16h voi päivittää yhden kerran joko neljän tai kahdeksan tunnin hätäensiapukurssilla. Kun lyhyt ea-kurssi on kertaalleen käyty, tulee suorittaa kaksipäiväinen ensiavun peruskurssi 16h, jotta Ensiapukortti 16h -pätevyys pysyy voimassa.

Kysy lisää

Yrityskohtainen ensiapukurssi

Järjestämme ensiapukursseja asiakkaidemme omille ryhmille. Kurssin sisällössä otetaan huomioon yrityksen toimiala, työpaikan olosuhteet ja tapaturmariskit. Kurssi toteutetaan asiakkaan haluamana ajankohtana valitussa paikassa. Kurssi voidaan toteuttaa asiakkaan tiloissa tai missä tahansa Alertumin koulutuspaikassa ympäri Suomen. Koulutamme myös ulkomailla.

Hätäensiapukurssi 8h hinta omalle ryhmälle on alkaen 990 € + alv / ryhmä. Lisäksi veloitamme kortti- ja rekisteröintikulua 15 € + alv / osallistuja. Tilaa oma kurssi soittamalla 010 320 5772 tai lähettämällä meille sähköpostia koulutus@alertum.fi. Asiantuntijamme auttavat teitä koulutusjärjestelyissä mielellään.

Pyydä koulutustarjous