Jopa yksinkertaiset ensiaputaidot voivat pelastaa elämän niin kotona kuin työpaikalla. Mahdollisen vamman suuruuden tai elvytyksen onnistumisen ratkaisevat aika ja taito. Jos esimerkiksi painelu-puhalluselvytys ja defibrillaatio käynnistyvät 3–5 minuutissa, autettavan mahdollisuus selviytyä jopa kolminkertaistuu.

Käytännönläheinen ensiapukoulutus

Tarjoamme kahdeksan tunnin ensiapukoulutuksen, jonka aikana opit ennakoimaan vaaranpaikkoja ja toimimaan oikein kriittisten minuuttien aikana. Painotamme erityisesti käytännönläheisyyttä ja harjoittelua teorian lisäksi. Koulutuksen aikana harjoittelet muun muassa kylkiasentoon kääntämistä, elvyttämistä, verenvuodon tyrehdyttämistä ja sydäniskurin käyttöä.

Koulutus sopii henkilöille, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta ensiavusta sekä ensiaputaitojen kertaajille.

Jokainen ensiapukouluttajamme on SPR:n valtuuttama ETK-kouluttaja, jolla on runsaasti käytännön kokemusta muun muassa ensihoitotyöstä.

Räätälöidyt koulutukset yrityksille

Koska jokainen työpaikka on erilainen, suunnittelemme ensiapukoulutuksen sisällön vastaamaan sinun yrityksesi toimialaa sekä työpaikan olosuhteita ja tapaturmariskejä.

Koulutus järjestetään sinulle sopivana ajankohtana missä päin Suomea tahansa. Paikkana voi toimia joko työpaikkasi oma tila tai jokin Alertumin koulutuspaikoista. Koulutamme myös ulkomailla. Kouluttajamme opastavat yritystäsi myös sydäniskurin hankinnassa.

Pyydä koulutustarjous

EMME PERU lupaus

Tietoa ensiapukoulutuksesta (8h)

Koulutuksen kesto
Kahdeksan (8) tuntia
Koulutuksen hinta
119 € + alv. Avoimen koulutuksen hintaan sisältyy aina aamu- ja iltapäiväkahvit, lounas ja hätäensiapukortti koulutuksen hyväksytystä suorittamisesta.
Ammattipätevyys
Osasta koulutuksia on mahdollista saada kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyysmerkintä. Ammattipätevyysmerkinnästä veloitamme viranomaiskulun 11 € (alv 0 %) sekä käsittelykulun 4 € (+ alv 24 %).
Pätevyyden voimassaolo
Ensiapukortti on voimassa kolme (3) vuotta.

Ensiapukoulutuksen (8h) sisältö

 • Auttamistoiminta onnettomuudessa tai sairauskohtauksessa
 • Hätäensiavun perusteet
  • Tajuttomalle annettava ensiapu
  • Peruselvytys
  • Vierasesine hengitysteissä
  • Verenkierron häiriötila (sokki)
 • Haavat
 • Tavallisimmat sairauskohtaukset
 • Palovammat
 • Tarvittaessa ryhmäkohtaisia muita aiheita / painotuksia

Ensiapukoulutus on saatavana myös suppeampana neljän tunnin koulutuksena: Ensiapukoulutus 4 h.

Ensiapukoulutus osana kuljettajan ammattipätevyyttä

Osa avoimista kahdeksan tunnin ensiapukoulutuksista soveltuu osaksi kuorma- ja linja-autonkuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutusta. Ensiapukoulutuksesta myönnettävä ammattipätevyysmerkintä on voimassa viisi vuotta.

Lue lisää

Ensiapukortin päivittäminen

On suositeltavaa, että ensiaputaitoja kerrataan ensiapukoulutuksessa kolmen vuoden välein. Huomioithan, että ennen vuotta 2020 myönnettyihin SPR:n ensiapukortteihin kirjoitettiin päivämäärä, johon asti pätevyys on voimassa. Näissä tapauksissa ensiaputaidot on kerrattava noin kuukauden sisällä annetusta päivämäärästä, jotta saat päivitettyä ensiapukorttisi. Alertumin myöntämät ensiapukortit ovat voimassa kortissa mainitun kuukauden viimeiseen päivään asti, eikä enää hyväksytä joustoa kortin vanhentumisen suhteen.

Ensiapukortti 16h voi päivittää yhden kerran joko neljän tai kahdeksan tunnin ensiapukoulutuksessa. Kun lyhyt ensiapukoulutus on kertaalleen käyty, tulee suorittaa kaksipäiväinen ensiapukoulutus 16h, jotta Ensiapukortti 16h -pätevyys pysyy voimassa.

Kysy lisää

Yrityskohtainen ensiapukoulutus

Järjestämme ensiapukoulutuksia asiakkaidemme omille ryhmille. Koulutuksen sisällössä otetaan huomioon yrityksen toimiala, työpaikan olosuhteet ja tapaturmariskit. Koulutus toteutetaan asiakkaan haluamana ajankohtana valitussa paikassa. Koulutus voidaan toteuttaa asiakkaan tiloissa tai missä tahansa Alertumin koulutuspaikassa ympäri Suomen. Koulutamme myös ulkomailla.

Pyydä koulutustarjous