Koulutus yhdistää alkusammutuskoulutuksen (AS1) sekä hätäensiapukurssin 4 h. Alkusammutusosion tavoitteena on laajentaa alkusammuttamisen osaaminen kansalaistaidoksi. Ensiapuosion tavoitteena on antaa valmiudet henkeäpelastavaan ensiapuun ja ensiapuun sairauskohtaustilanteissa. Lue lisää siitä mitä ensiapukurssilla tehdään ja kuinka valitset kursseista oikean.

Tietoa Ensiapu- ja alkusammutuskoulutuksesta

Koulutuksen kesto
Seitsemän (7) tuntia
Koulutuksen hinta
159 € + alv 24%. Hintaan sisältyy koulutuksen lisäksi AS1 -kortti ja Hätäensiapu 4h -kortti.
Ammattipätevyysmerkintä
Koulutuksesta on mahdollista saada kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyysmerkintä. Ammattipätevyysmerkinnästä veloitamme viranomaiskulun 11 € (alv 0 %) sekä käsittelykulun 4 € (+ alv 24 %).
Pätevyyden voimassaolo
Hätäensiapukortti 4h on voimassa 3 vuotta. Alkusammutuskortti on voimassa 5 vuotta. Koulutuksesta myönnettävä kuljettajan ammattipätevyysmerkintä on voimassa 5 vuotta.
Koulutus omalle ryhmälle
Ensiapu- ja alkusammutuskoulutuksen hinta omalle ryhmälle on alkaen 1 090 € + alv / ryhmä. Lisäksi veloitamme rekisteröintikulua 15 € + alv / osallistuja, sekä kortti- ja kalustokuluja 10 € + alv / osallistuja. Lue lisää sivun alareunasta.

Ensiapu- ja alkusammutuskoulutuksen sisältö

Koulutus pidetään luokkaopetuksena, jota täydennetään keskusteluilla, ryhmätöillä ja harjoituksilla.

 • Alkuasammutuksen teoriaosuus sisätiloissa
  • Tulipalon ominaisuudet
  • Alkusammutuksen merkitys
  • Toiminta tulipalotilanteessa
  • Erilaisten palojen sammuttaminen alkusammutusvälineillä
 • Alkusammutuksen käytännön harjoittelu ulkotiloissa
  • Käsisammuttimen käyttö
  • Sammutuspeitteen käyttö
 • Toiminta liikenneonnettomuustilanteissa
 • Tajuttoman ensiapu
 • Elvytystilanne
 • Suurten verenvuotojen tyrehdyttäminen
 • Sokin tunnistaminen ja sokin syvenemisen estäminen

Ensiavun ja alkusammutuksen taidot osana kuljettajan ammattipätevyyttä

Kaikki ensiapu- ja alkusammutusyhdistelmäkoulutukset sopivat osaksi kuorma- ja linja-autonkuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutusta.
Ammattipätevyysmerkinnästä veloitamme viranomaiskulun 11 € (alv 0 %) sekä käsittelykulun 4 € (+ alv 24 %). Ensiapu- ja alkusammutuskoulutuksesta myönnettävä ammattipätevyysmerkintä on voimassa viisi (5) vuotta.

Ensiapu- ja alkusammutuskorttien päivittäminen

Ensiapu- ja alkusammutusyhdistelmäkoulutuksesta myönnetään kaksi erillistä korttia. Kortit voi päivittää suorittamalla yhdistelmäkoulutuksen uudestaan tai suorittamalla koulutukset erikseen.

Hätäensiapukortti 4h on voimassa kolme vuotta. Alertumin ensiapukortit ovat voimassa kortissa mainitun kuukauden viimeiseen päivään asti, eikä enää hyväksytä joustoa kortin vanhentumisen suhteen. Pidä siis huolta, että päivität ensiaputaitojasi säännöllisesti ensiapukoulutuksessa.

Alkusammutuskortin on voimassa viisi vuotta ja sen voi päivittää ensiapu- ja alkusammutusyhdistelmäkoulutuksessa tai alkusammutuskoulutuksessa (AS1).

Yrityskohtainen ensiapu- ja alkusammutuskoulutus

Järjestämme ensiapu- ja alkusammutusyhdistelmäkoulutuksia asiakkaidemme omille ryhmille. Koulutuksen sisällössä otetaan huomioon yrityksen toimiala, työpaikan olosuhteet ja tapaturmariskit. Koulutus toteutetaan asiakkaan haluamana ajankohtana valitussa paikassa. Koulutus voidaan toteuttaa asiakkaan tiloissa tai missä tahansa Alertumin koulutuspaikassa ympäri Suomen. Koulutamme myös ulkomailla.

Huomioithan, että koulutukseen sisältyvä käytännön harjoittelu pidetään ulkona, esimerkiksi parkkipaikalla tai piha-alueella, jossa on avointa tilaa n. 5 × 10 m. Koulutus voidaan pitää myös Alertumin koulutustiloissa ja harjoituskentällä.

Ensiapu- ja alkusammutuskoulutuksen hinta omalle ryhmälle on alkaen 1 090 € + alv / ryhmä. Lisäksi veloitamme rekisteröintikulua 15 € + alv / osallistuja, sekä kortti- ja kalustokuluja 10 € + alv / osallistuja. Tilaa oma kurssi soittamalla 010 320 5772 tai lähettämällä meille sähköpostia koulutus@alertum.fi. Asiantuntijamme auttavat teitä koulutusjärjestelyissä mielellään.

Pyydä koulutustarjous