Trukkikorttikoulutuksen tavoitteena on parantaa trukilla ajamisen taitoja teoriassa sekä antaa valmiuksia trukin turvallisempaan ja oikeaoppiseen käyttöön. Lainsäädäntö edellyttää, että trukin kuljettajalla pitää olla työnantajan antama kirjallinen ajolupa käyttää trukkia. Työnantajan on ennen luvat antamista varmistettava, että trukin kuljettajalla on riittävät kyvyt ja taidot työvälineen turvalliseen käyttämiseen

Trukkikortti-koulutus soveltuu lain vaatimaksi trukinkuljettajan perehdytykseksi. Koulutukseen sisältyy trukkikortti-koe, jonka hyväksytysti suorittaneille myönnetään trukkikortti, jonka voimassaoloaika on viisi vuotta.

Trukin kuljettajan koulutuksen voit suorittaa vuorovaikutteisessa webinaarina etänä tai luokkahuonekoulutuksena. Koulutus on teoriapohjainen eikä sisällä ajoharjoittelua. Katso Trukkikoulutus ajoharjoittelulla koulutussisältö täältä.

Tietoa trukkikorttikoulutuksesta

Koulutuksen kesto
Seitsemän (7) tuntia
Toteutustapa
Webinaari
Lähikoulutus
Trukkikortin hinta
129 € + alv 24 % / webinaari ja luokkahuone
Ammattipätevyysmerkintä
Trukin kuljettajan koulutuksista on mahdollista saada kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyysmerkintä. Ammattipätevyysmerkinnästä veloitamme viranomaiskulun 11 € (alv 0 %) sekä käsittelykulun 4 € (+ alv 24 %).
Trukkikortin voimassaoloaika
Trukkikortti on voimassa viisi (5) vuotta.
Koulutus omalle ryhmälle
Trukkikorttikoulutuksen hinta omalle ryhmälle on alkaen 1090 € + alv / ryhmä. Lisäksi veloitamme rekisteröintikulua 15 € + alv / osallistuja. Lue lisää sivun alareunasta.

Trukkikortista tai trukkikoulutuksesta käytetään myös seuraavia nimityksiä: trukkikortti, trukkikoulutus, trukkikorttikurssi, trukinkuljettajan turvallisuuskortti, trukin ajolupa ja trukinkuljettajan koulutus

Trukkikorttikoulutuksen sisältö

Trukkikorttikoulutuksessa käydään käytännön läheisesti, teoriapohjaisesti, asiaa trukin käyttäytymisestä, ajamisesta, ympäristöstä sekä työskentelystä turvallisesti eri taakkojen kanssa.

  • Työturvallisuuslaki, työsuojelu ja trukin kuljettajan vastuut
  • Trukkityypit ja niiden käyttötarkoitukset
  • Trukilla ajaminen (ei sisällä ajoharjoittelua)
  • Trukilla työskentely, pinoaminen ja purku
  • Trukin rekisteröinti ja vakuutukset
  • Riskit ja niiden arviointi
  • Onnettomuustilanteissa toimiminen

Koulutus sovelletaan osallistujaryhmän mukaan ja se pidetään teoriaopetuksena, jota täydennetään keskusteluilla, ryhmätöillä ja harjoituksilla. Koulutus ei kuitenkaan sisällä ajoharjoittelua.

Trukkikortin uusiminen

Trukin kuljettajan koulutuksesta myönnettävä Trukkikortti on voimassa viisi vuotta. Kortti uusitaan suorittamalla trukkikorttikoulutus uudelleen.

Trukkikortti osoituksena koulutuksen hyväksytystä suorituksesta

Trukkikorttikoulutuksen hyväksytysti suorittaneille myönnetään viisi vuotta voimassa oleva trukkikortti. Kortti postitetaan 3-6 viikon kuluessa koulutuspäivästä. Jokainen trukin kuljettajan koulutuksen suorittanut saa itselleen kortin postitettuna tilauksessa annettuun toimitusosoitteeseen. Suoritetun koulutuksen jälkeen annettu paperinen todistus tai sähköpostitse lähetetty todistus ei korvaa varsinaista trukkikorttia.

Mikäli sinulla on kadonnut voimassa oleva trukkikortti, ja olet suorittanut koulutuksen Alertumilla, voit tilata uuden kortin asiakaspalvelustamme. Uudesta kortista veloitetaan 15 euroa + alv.

Trukkikorttikoulutus ja kuljettajan ammattipätevyys

Kaikki avoimet webinaareina ja luokkahuonetoteutuksina järjestettävät trukkikorttikoulutukset soveltuvat osaksi kuorma- ja linja-autonkuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutusta.

Koulutuksesta saa yhden ammattipätevyysmerkinnän Traficomin rekisteriin. Trukin kuljettajan koulutuksesta myönnettävä ammattipätevyysmerkintä on voimassa viisi (5) vuotta.

Alertum järjestää myös useita muita kuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutukseen soveltuvia koulutuksia. Muihin kuljettajan ammattipätevyyskoulutuksiin voit tutustua täällä.

Trukkikortit omalle ryhmälle

Järjestämme trukkikorttikoulutuksia myös asiakkaidemme omille ryhmille. Koulutuksen sisällössä otetaan huomioon yrityksen toimiala, työpaikan olosuhteet ja tapaturmariskit. Koulutus toteutetaan asiakkaan haluamana ajankohtana valitussa paikassa – asiakkaan tiloissa tai missä tahansa Alertumin koulutuspaikassa ympäri Suomen. Koulutus voidaan toteuttaa myös webinaarina, jolloin teoriaopetuksen kesto on 4 tuntia tai 7 tuntia, mikäli koulutus toteutetaan kuljettajan ammattipätevyyskoulutuksena. Järjestämme myös trukkikoulutusta ajoharjoittelulla ryhmille, kysy lisää myynnistämme.

Trukkikorttikoulutuksen hinta omalle ryhmälle on alkaen 1090 € + alv / ryhmä. Lisäksi veloitamme rekisteröintikulua 15 € + alv / osallistuja.
Trukkikortin hinta ajoharjoittelulla on 1 980 € + alv/ryhmä. Ryhmäkoko max 12 henkilöä.

Tilaa oma trukkikorttikurssi soittamalla 010 320 5772 tai lähettämällä meille sähköpostia koulutus@alertum.fi. Asiantuntijamme auttavat teitä koulutusjärjestelyissä mielellään.

Pyydä koulutustarjous