Trukkikoulutus ajoharjoittelulla antaa kattavat perustiedot ja taidot työntekijälle trukin turvallisesta käyttämisestä. Koulutuksessa opit havainnoimaan ja arvioimaan riskejä, jotka liittyvät nostotyön suunnitteluun. Turvallisen työskentelyn edellytyksenä voidaan pitää myös trukkityöskentelyyn liittyvän lainsäädännön ja vaatimuksien tuntemisen.

Trukkikoulutuksen sisältö on laadittu yhdessä alan ammattilaisten kanssa huomioiden viranomaisten kasvaneet vaatimukset erilaisten koneiden ja laitteiden käytössä. Tämä koulutus sisältää käytännön ajoharjoittelun, jossa trukilla ajon lisäksi tutustutaan trukin hallintalaitteisiin ja opetellaan päivittäistarkastuksen tekeminen. Käyttökoulutuksessa keskitytään vastapaino- ja työntömastotrukkien kouluttamiseen.

Päivän aikana on mahdollista suorittaa sekä teoria-, että käsittelykoe. Kurssin päätteeksi molemmat kokeet hyväksytysti suorittaneille myönnetään trukkikortti. Käytännönläheinen trukkikoulutus trukilla ajolla sopii kaikille alasta riippumatta.

Järjestämme myös teoriapohjaisia trukkikoulutuksia, lue lisää klikkaamalla tästä.

Tietoa trukkikoulutuksesta ajoharjoittelulla

Koulutuksen kesto
Kahdeksan (8) tuntia
Toteutustavat
Lähikoulutus
Trukkikoulutuksen hinta
 Hinta on 198 € + alv/osallistuja. Hintaan sisältyy materiaalit sekä hyväksytystä suorituksesta trukkikortti toimitettuna.
Ammattipätevyysmerkintä
Osasta koulutuksia on mahdollista saada kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyysmerkintä (1 kpl ). Ammattipätevyysmerkinnästä veloitamme viranomaiskulun 11 € (alv 0 %) sekä käsittelykulun 4 € (+ alv 24 %). Ammattipätevyysmerkintä on voimassa kuljettajille 5 vuotta.
Pätevyyden voimassaolo
Trukkikortti on voimassa viisi (5) vuotta.
Koulutuksen hinta
Ryhmäkoulutuksen hinta on 1 980 € + alv/ryhmä. Lue lisää sivun alareunasta.
Trukkikoulutus voidaan toteuttaa ryhmille myös teoriapohjaisena, jolloin koulutuksen kesto on 4-8 tuntia. Järjestämme ryhmille myös kuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutukseksi soveltuvia 7 tunnin kestoisia ryhmäkoulutuksia. Kysy lisää myynnistämme.

Ajoharjoittelun sisältävän trukkikoulutuksen sisältö

Koulutuksessa käydään käytännönläheisesti asiaa trukin käyttäytymisestä, toiminnasta, ajosta, työympäristön olosuhteista sekä työskentelystä turvallisesti eri taakkojen kanssa. Koulutuksessa harjoitellaan myös trukin ajoa sekä tutustutaan koneita ja laitteita koskeviin lakeihin ja asetuksiin.

Osallistuja oppii käyttöön liittyvää riskienhallintaa sekä valitsemaan oikean nostimen työtehtävää varten. Koulutus opastaa, mitä päivittäistarkastukset pitävät sisällään ja mitä eri kilvet ja tarrat trukissa tarkoittavat. Koulutuksen lopuksi suoritetaan sekä teoria-, että käsittelykoe. Kurssin päätteeksi molemmat kokeet hyväksytysti suorittaneille myönnetään trukkikortti.

 • Lait ja asetukset
  • Työturvallisuuslaki
  • Työsuojelu ja trukinkuljettajan vastuut
  • Trukin rekisteröinti ja vakuutukset
 • Riskien hallinta
  • Riskien arviointi ennen, jälkeen ja työn aikana
  • Ennakkosuunnittelu ennen nostotyötä
 • Trukin valinta
  • Trukkityypit ja niiden käyttötarkoitukset
 • Katsaus trukkien ominaisuuksiin
  • Trukilla työskentely, pinoaminen ja purku eri taakkojen kanssa
 • Päivittäinen tarkastus
  • Kilvet ja tarrat laitteessa
  • Hallintapaneeli
 • Teoriakoe
 • Tutustuminen trukkeihin ja niiden rakenteisiin
 • Laitteen toiminnat käytännössä
 • Trukilla ajo
 • Käyttöharjoituksia, kuten taakkojen sitominen ja kiinnitykset.

Trukkikoulutus ajoharjoitettulla kohderyhmät

Trukkikoulutus on suunnattu kaikille trukkien käyttäjille ja esihenkilöille sekä trukin käyttöluvan myöntäjille voidakseen suunnitella trukkien käyttöön turvallisen työskentely ympäristön ja välttämään riskit. Koulutuksessamme opit käyttämään trukkia turvallisesti ja tehokkaasti.
Käymällä koulutuksen parannat sekä omaa, että työpaikan turvallisuutta.

Huomioithan, että osallistujan tulee olla 18 vuotta täyttänyt, suomen kielen taitoinen ja terveydeltään koulutukseen soveltuva henkilö.

Trukkikoulutus ajoharjoittelulla osana kuljettajan ammattipätevyyttä

Ajoharjoittelun sisältävä trukkikoulutus soveltuu osaksi kuorma- ja linja-autonkuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutusta. Koulutuksesta saa yhden merkinnän ja siitä myönnettävä ammattipätevyysmerkintä on voimassa viisi vuotta. Koulutus voidaan toteuttaa ryhmille myös teoriapohjaisesti tai seitsemän tunnin kestoisena.

Lue lisää kuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutuksesta >>

Trukkikoulutus ajoharjoittelulla omalle ryhmälle

Järjestämme trukin turvallisen käytön koulutuksia myös asiakkaidemme omille ryhmille. Koulutuksen sisällössä otetaan huomioon yrityksen toimiala, työpaikan olosuhteet ja tapaturmariskit. Koulutus toteutetaan asiakkaan haluamana ajankohtana valitussa paikassa. Koulutus voidaan toteuttaa asiakkaan tiloissa tai missä tahansa Alertumin koulutuspaikassa ympäri Suomen. Koulutus on mahdollista toteuttaa myös englanninkielisenä.

Koulutuksen hinta on 1 980 € + alv/ryhmä. Ryhmäkoko on max 12 henkilöä.

Toteutamme trukkikoulutuksia myös teoriapohjaisesti luokkamuotoisesti ja webinaarina sekä ammattikuljettajien jatkokoulutukseen soveltuvana. Ajoharjoittelun sisältävät koulutukset toteutetaan lähikoulutuksena. Kysy lisää myynnistämme soittamalla 010 320 5772 tai lähettämällä meille sähköpostia koulutus@alertum.fi. Asiantuntijamme auttavat teitä koulutusjärjestelyissä mielellään.

Pyydä koulutustarjous