Työturvallisuuskortti ja työturvallisuuskorttikoulutus antaa perustiedot työntekijälle työympäristön vaaroista ja työsuojelusta. Työturvallisuuskorttikoulutuksen tavoitteena on parantaa yhteisten työpaikkojen turvallisuutta. Työturvakorttikoulutus sopii kaikille alasta riippumatta. Työturvallisuuskortin ovat kehittäneet suomalaiset teollisuusyritykset yhdessä työmarkkinajärjestöjen, vakuutusalan ja koulutusorganisaatioiden kanssa. Koulutus on valtakunnallinen ja noudattaa yhdenmukaisia standardeja.

Työturvallisuuskortin saanut henkilö on oppinut havainnoimaan vaaratilanteita ja riskejä sekä tiedostamaan työturvallisuuteen vaikuttavia tekijöitä. Hän osaa ennaltaehkäistä tapaturmia ja tietää, miten toimia onnettomuustilanteissa. Työturvallisuuskorttikoulutuksessa käydään lisäksi läpi sekä työntekijöiden että johtajien vastuita.Työturvallisuuskortti® koulutukset järjestetään yhteistyössä Työturvallisuuskeskuksen kanssa.

Kun ilmoittaudut työturvallisuuskorttikoulutukseen varmistat sen toteutumisen. Työturvakorttikoulutus kestää 7,5 tuntia ja työturvakortti tulee uusia viiden vuoden välein. Meillä on pitkä kokemus työturvakorttikoulutuksista, ja niistä vastaavat kokeneet kouluttajamme.

Järjestämme työturvallisuuskorttikoulutuksia sekä kaikille avoimina että yrityksen omille ryhmille järjestettyinä tilaisuuksina. Työturvakorttikoulutus on saatavilla meiltä myös englanninkielisenä, löydät ne helpoiten koulutushausta.

Työturvallisuuskortin voi suorittaa joko lähi- tai etäkoulutuksena

Työturvallisuuskeskuksen myöntämän Työturvallisuuskortin voi suorittaa joko lähi- tai etäkoulutuksena. Etäkoulutus on tullut ensikerran tarjolle vuonna 2020. Etäkoulutukset järjestetään etäopetuksena virtuaaliluokassa, jossa osallistujat liittyvät verkon välityksellä haluamallaan laitteella valitsemastaan sijainnista toteutusaikataulun mukaisena aikana. Osallistujilla ja kouluttajalla on koko koulutuksen ajan ääni- ja kuvayhteys toisiinsa, ja osallistujat näkevät ja kuulevat myös toisensa.

Tutustu webinaarimuotoiseen työturvallisuuskorttikoulutukseen >>

Työturvallisuuskortti osana kuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutusta

Työturvallisuuskorttikoulutus on mahdollista sisällyttää osaksi kuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutusta, verkossa webinaarina tai luokkahuonetoteutuksena. Kaikista koulutuksista ammattipätevyysmerkintää ei ole kuitenkaan mahdollista saada, joten tarkista merkinnän mahdollisuus ilmoittautuessasi. Tunnistat kuljettajille soveltuvan koulutuksen koulutushaun tekstistä ”Soveltuu myös kuljettajan ammattipätevyyskoulutukseksi”.

Tietoa työturvallisuuskorttikoulutuksesta

Koulutuksen kesto
Seitsemän ja puoli (7,5) tuntia
Toteutustavat
Luokkahuone ja webinaari
Työturvallisuuskortin hinta
Alkaen 99 € + alv. Hinta sisältää materiaalit sekä hyväksytystä suorituksesta TTK:n Työturvallisuuskortti ® toimitettuna.
Ammattipätevyysmerkintä
Osasta koulutuksia on mahdollista saada kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyysmerkintä. Ammattipätevyysmerkinnästä veloitamme viranomaiskulun 11 € (alv 0 %) sekä käsittelykulun 4 € (+ alv 24 %).
Työturvallisuuskortin voimassaolo
Pätevyys on voimassa viisi (5) vuotta.
Koulutus omalle ryhmälle
Työturvallisuuskorttikoulutuksen hinta omalle ryhmälle on alkaen 990 € + alv / ryhmä. Lisäksi veloitamme kortti- ja materiaalikulua 20 € + alv / osallistuja. Lue lisää sivun alareunasta.

Työturvallisuuskorttikoulutuksen sisältö

  • Vastuut yhteisellä työpaikalla, työsuojelu ja työterveyshuolto
  • Riskienhallinta, johon kuuluu esimerkiksi vaarojen tunnistaminen ja riskien arvioiminen
  • Työpaikan kuormitustekijät
  • Perehdyttäminen työtehtäviin
  • Turvallisuuden huomioiminen työvälineissä ja erilaisissa töissä
  • Toiminta onnettomuustilanteissa
  • Työturvallisuuden itsearviointi
  • Työtapaturmien aiheuttamat kustannukset

Koulutuksen tukena on kouluttajan jakama koulutusmateriaali, jossa on mukana havainnollistavia tehtäviä. Työturvakortin saaminen edellyttää koulutuksen päätteeksi järjestetyn kirjallisen työturvallisuuskortti kokeen läpäisyä. Mietitkö vielä miksi työturvallisuus on tärkeää?

Kuinka nopeasti työturvallisuuskortti tulee kurssin päätyttyä?

Virallinen Työturvakortti postitetaan 2-4 viikon kuluessa koulutuspäivästä. Jokainen työturvallisuuskorttikoulutuksen suorittanut saa itselleen työturvakortin postitettuna tilauksessa annettuun toimitusosoitteeseen. Suoritetun koulutuksen jälkeen annettu paperinen todistus tai sähköpostitse lähetetty todistus ei korvaa varsinaista työturvallisuuskorttia.

Työturvallisuuskortti on nykyisin myös saatavilla esim. puhelimeen. Mobiilikortin tarjoaa Korttitieto-palvelu ja löydät sen osoitteesta mobiili.korttitieto.fi. Työturvakortti mobiiliversiona on tyypillisesti saatavissa heti koulutusta seuraavana päivänä.

Työturvallisuuskortin uusiminen

Vanhentunut Työturvallisuuskortti ® uusitaan käymällä viiden vuoden välein 7,5 tunnin työturvallisuuskorttikoulutus. Mikäli kortti on yhä koulutuspäivänö voimassa voit osallistua 4,5 tunnin kertauskoulutukseen.

Jos työturvakorttisi on kadonnut, voit olla yhteydessä Työturvallisuuskeskukseen, josta saat tilattua itsellesi uuden kortin. Työturvakortin voi tilata vain voimassa olevan kadonneen kortin tilalle. Mikäli et tiedä onko työturvallisuuskorttisi voimassa, tarkista voimassaolo etukäteen Työturvallisuuskeskuksesta. Työturvakortit toimitetaan kahdessa viikossa tilauksesta.

Työturvallisuuskortti: koulutus omalle ryhmälle

Järjestämme työturvallisuuskorttikoulutuksia myös asiakkaidemme omille ryhmille. Koulutuksen sisällössä otetaan huomioon yrityksen toimiala, työpaikan olosuhteet ja tapaturmariskit. Koulutus toteutetaan asiakkaan haluamana ajankohtana valitussa paikassa. Koulutus voidaan toteuttaa asiakkaan tiloissa tai missä tahansa Alertumin koulutuspaikassa ympäri Suomen. Koulutamme myös ulkomailla. Koulutus voidaan toteuttaa myös englanninkielisenä.

Työturvallisuuskorttikoulutuksen hinta omalle ryhmälle on alkaen 990 € + alv / ryhmä. Lisäksi veloitamme kortti- ja materiaalikulua 20 € + alv / osallistuja. Tilaa oma koulutus soittamalla 010 320 5772 tai lähettämällä meille sähköpostia koulutus@alertum.fi. Asiantuntijamme auttavat teitä koulutusjärjestelyissä mielellään.

Kuuntele videolta millainen Alertumin työturvallisuuskorttikoulutus oli Boltin rakennusapumies Alexin mielestä!

Pyydä koulutustarjous