Työturvallisuuskortti® netissä

Työturvallisuuskortin suorittaminen netissä etäkoulutuksena on ollut mahdollista maaliskuusta 2020 alkaen Työturvallisuuskeskuksen päätöksellä. Webinaarina järjestettävä työturvallisuuskoulutus on aina kouluttajan pitämä ja reaaliaikaisessa koulutuksessa osallistujalla on mahdollisuus osallistua koulutukseen aktiivisesti ja esittää kysymyksiä. Osallistujilla ja kouluttajalla on koko koulutuksen ajan ääni- ja kuvayhteys toisiinsa, ja osallistujat näkevät ja kuulevat myös toisensa. Työturvallisuuskorttikoulutus kestää aina 7,5 tuntia huolimatta toteutustavasta (lähikoulutus, webinaari).

Etäkoulutus mahdollistaa osallistumisen työturvakorttikoulutukseen vaikka omalta kotisohvaltasi tai muusta rauhallisesta sijainnista. Koulutus vastaa asiasisällöltään ja oppimistavoitteiltaan luokkahuonekoulutusta, mutta opetusmenetelmät on mukautettu etäopetukseen.

Työturvallisuuskorttikoulutus sisältää aina tentin, joka suoritetaan päivän päätteeksi. Työturvallisuuskortti myönnetään koko päivän läsnäolon ja hyväksytyn tenttisuorituksen jälkeen. Kortti toimitetaan postitse tilauksessa annettuun osoitteeseen noin 3-4 viikon kuluessa. Pyydettäessä myönnämme väliaikaisen suoritustodistuksen, joka on voimassa kuukauden. Mobiilikortin saa tyypillisesti käyttöön heti koulutusta seuraavana päivänä.

Työturvallisuuskortti® koulutukset järjestetään yhteistyössä Työturvallisuuskeskuksen kanssa.

Tekninen tuki aina paikalla

Alertumin koulutuksissa on aina koko päivän ajan tekninen tuki paikalla. Toimitamme ennen koulutuksen alkua osallistujille selkeät ohjeet teksti- ja videomuodossa. Voit siis suorittaa netissä työturvallisuuskortin, vaikka epäilisit omia tietoteknisiä taitojasi. Riittää, että sinulla on koulutukseen vaaditut välineet, luet ohjeet ja tulet ajoissa linjoille koulutuspäivänä. Me autamme sinua, jotta koulutuspäivä sujuu hyvin ja saat Työturvallisuuskortin.

Tietoa työturvallisuuskoulutuksesta netissä

Työturvallisuuskortti netissä
kesto ja hinta
Koulutuksen kesto on seitsemän ja puoli (7,5) tuntia. Hinta on 99 € + alv. Hintaan sisältyy sähköinen materiaali sekä hyväksytystä suorituksesta Työturvallisuuskortti® toimitettuna.
Toteutustavat
Webinaari (työturvallisuuskortti etänä netissä) tai lähikoulutus
Ammattipätevyysmerkintä
Osasta koulutuksia on mahdollista saada kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyysmerkintä. Ammattipätevyysmerkinnästä veloitamme viranomaiskulun 11 € (alv 0 %) sekä käsittelykulun 4 € (+ alv 24 %).
Pätevyyden voimassaolo
Työturvallisuuskortti on voimassa viisi (5) vuotta. Voimassa olevan pätevyyden voi kerrata Työturvallisuuskortti -kertauskoulutuksessa.
Koulutus omalle ryhmälle
Työturvallisuuskorttikoulutuksen hinta omalle ryhmälle on alkaen 1050 € + alv / ryhmä. Lisäksi veloitamme kortti- ja materiaalikulua 20 € + alv / osallistuja. Lue lisää sivun alareunasta.

Ohjeita Työturvallisuuskoulutukseen netissä

Etäkoulutukseen osallistuvalla tulee olla käytössään seuraavat varusteet, jotta koulutukseen osallistuminen onnistuu ja koulutuksesta saa kaiken irti.

 • Tietokone ja laturi tai mobiililaite
 • Kamera (kameran on oltava päällä koko koulutuksen ajan)
 • Kuulokkeet ja mikrofoni (usein laitteessa jo valmiiksi, varmista toimivuus)
 • Laadukas internet -yhteys
 • Webinaarikoulutus järjestetään Teams-ohjelmistolla, jonka voi ladata ilmaiseksi netistä. Myös selaimen kautta osallistuminen on mahdollista.

Huomioithan myös nämä seikat kun suoritat Työturvallisuuskortin etänä.

 • Jokaisen osallistujan tulee osallistua Työturvallisuuskorttikoulutukseen omalta laitteelta. Koulutukseen voi myös osallistua useammalla laitteella (esimerkiksi koulutuksen seuraaminen tietokoneelta ja kamerakuva kännykästä).
 • Ennen koulutusta osallistujalle toimitetaan tarkemmat ohjeet koulutukseen liittymiseksi,  virtuaalisen luokkahuoneen linkki sekä sähköinen työkirja, joka tukee opiskelua.
 • Tentti järjestetään koulutuspäivän päätteeksi sähköisesti.
 • Järjestämme työturvallisuuskorttikoulutuksia suomeksi ja englanniksi. Osallistujalla tulee olla riittävä kielitaito koulutuksen läpäisemiseksi. Tulkin käyttö ei ole mahdollista kaikille avoimessa etäkoulutuksessa.

Työturvallisuuskortti® netissä koulutuksen sisältö

Työturvallisuuskorttikoulutus sisältää aina seuraavat aiheet:

 • Vastuut yhteisellä työpaikalla, työsuojelu ja työterveyshuolto
 • Riskienhallinta, johon kuuluu esimerkiksi vaarojen tunnistaminen ja riskien arvioiminen
 • Työpaikan kuormitustekijät
 • Perehdyttäminen työtehtäviin
 • Turvallisuuden huomioiminen työvälineissä ja erilaisissa töissä
 • Toiminta onnettomuustilanteissa
 • Työturvallisuuden itsearviointi
 • Työtapaturmien aiheuttamat kustannukset

Työturvallisuuskoulutuksen tukena on sähköinen koulutusmateriaali, jossa on mukana havainnollistavia tehtäviä. Sähköinen materiaali jaetaan PDF-muodossa ja siihen voi tehdä muistiinpanoja koulutuksen aikana. Mietitkö vielä miksi työturvallisuus on tärkeää?

Työturvallisuuskortin koe ja sen hyväksytty suoritus

Työturvallisuuskortin saaminen edellyttää koulutuksen päätteeksi järjestetyn kirjallisen työturvallisuuskortin kokeen läpäisyä. Kirjallinen työturvallisuuskortin koe on tarvittaessa uusittavissa kahdesti. Mikäli osallistujalla on lukemiseen tai oppimiseen liittyviä vaikeuksia, voi tentin suorittaa suullisesti. Suullisen tentin järjestelyitä koskien pyydämme olemaan yhteydessä asiakaspalveluun etukäteen.

Työturvallisuuskortti netistä englanniksi, ruotsiksi, viroksi tai venäjäksi

Pääosa Alertumin työturvallisuuskorttikoulutuksista järjestetään suomenkielellä. Järjestämme myös englanninkielisiä koulutuksia, joiden toteutusajat löydät helpoiten koulutushausta. Kaikissa työturvakoulutuksissa on mahdollista saada oppimisen tueksi materiaali sekä tentti näillä kielillä: suomi, englanti, ruotsi, viro, venäjä. Avoimessa koulutuksessa tulkin käyttäminen ei ole mahdollista, joten osallistujalla tulee olla riittävä kielitaito siitä kielestä, jolla koulutus on ilmoitettu pidettäväksi.

Osa työturvallisuuskoulutuksista netissä soveltuu myös ammattikuljettajille

Osa webinaareina järjestettävistä Työturvallisuuskorttikoulutuksista on saatavilla kuljettajille soveltuvana ammattipätevyyspäivänä – tarkista merkinnän mahdollisuus ilmoittautuessasi. Tunnistat kuljettajille soveltuvan koulutuksen koulutushaun tekstistä ”Soveltuu myös kuljettajan ammattipätevyyskoulutukseksi”. Katso kuljettajille sopivat Työturvallisuuskortti-etäkoulutukset.

Mikä on Työturvallisuuskortti®?

Työturvallisuuskeskuksen hallinnoima Työturvallisuuskortti® on valtakunnallisesti yhtenäinen tapa perehdyttää yhteisen työpaikan työturvallisuusasiat. Työturvallisuuskorttikoulutus on kestoltaan aina 7,5 tuntia toteutustavasta riippumatta. Työturvallisuuskortti on voimassa viisi vuotta. Se uusitaan suorittamalla 7,5 tunnin mittainen työturvallisuuskorttikoulutus. Voimassa olevan kortin voi uusia myös puolen päivän (4,5 tunnin) Työturvallisuuskortti -kertauskoulutuksessa.

Työturvallisuuskorttikoulutuksen kouluttajan toimii aina henkilö, joka täyttää Työturvallisuuskeskuksen kurssinjohtajille asetetut kriteerit ja on suorittanut kaksipäiväisen työturvallisuuskorttikouluttajakoulutuksen.

Kauanko kestää, että saan työturvallisuuskortin netissä suoritetun koulutuksen jälkeen?

Virallinen Työturvallisuuskortti® postitetaan noin 4 viikon kuluessa koulutuspäivästä. Jokainen työturvallisuuskoulutuksen hyväksytysti suorittanut saa itselleen työturvallisuuskortin postitettuna tilauksessa annettuun toimitusosoitteeseen. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön ja Työturvallisuuskeskuksen yhteinen Korttitieto-sovellus mahdollistaa työturvallisuuskortin lataamisen puhelimeen. Lataa sovellus puhelimesi sovelluskaupasta.

Kadonnut Työturvallisuuskortti®

Jos Työturvallisuuskortti® on kadonnut, voit olla yhteydessä Työturvallisuuskeskukseen, josta saat tilattua itsellesi uuden kortin. Työturvallisuuskortin voi tilata vain voimassa olevan kadonneen kortin tilalle. Entä mistä näkee onko työturvallisuuskortti voimassa? Mikäli et tiedä onko korttisi voimassa, tarkista voimassaolo etukäteen Työturvallisuuskeskuksesta.

Netissä toteutettava Työturvallisuuskorttikoulutus

Webinaarikoulutukset järjestetään virtuaaliluokassa, jossa osallistujat liittyvät netin välityksellä haluamallaan laitteella valitsemastaan sijainnista toteutusaikataulun mukaisena aikana. Osallistujilla ja kouluttajalla on koko koulutuksen ajan ääni- ja kuvayhteys toisiinsa, ja osallistujat näkevät ja kuulevat myös toisensa.

Koulutukset toteutetaan TTK:n ohjeistuksen sekä parhaiksi todettujen etäopetuksen pedagogisten käytäntöjen mukaisesti. Koulutuksen ja työturvallisuuskortin kokeen hyväksytysti suorittaneet saavat TTK:n myöntämän työturvallisuuskortin, joka on voimassa normaalisti 5 vuotta sen myöntämisestä. Koulutuksesta annetaan myös väliaikainen suoritustodistus, joka on voimassa kuukauden suorituspäivästä. Varsinainen kortti toimitetaan noin kolmen viikon kuluessa postitse tilauksessa annettuun osoitteeseen.

Katso alta video webinaarikoulutukseen osallistumisesta.

Osta työturvallisuuskorttikoulutus netissä toiselle henkilölle

Alertumin koulutushaun kautta koulutuksen voi ostaa joko itselle tai toiselle henkilölle. Verkkokauppa on aina avoinna, myös iltaisin ja viikonloppuisin. Ilmoittautumisen yhteydessä annetaan osallistujien nimet, joille lähetetään myös ilmoittautumisvahvistus ja ohjeet työturvallisuuskortin suorittamiseen etänä. Yhteyshenkilö saa kootun tilausvahvistuksen tilauksesta.

Saat aina heti ilmoittautumisen jälkeen vahvistuksen sähköpostiisi, joka sisältää kaikki tiedot koulutukseen osallistumista varten. Sinun ei siis tarvitse odottaa vahvistuksen saapumista seuraavaan arkipäivään.

Työturvallisuuskoulutus netissä omalle ryhmälle

Järjestämme työturvallisuuskorttikoulutuksia myös asiakkaidemme omille ryhmille. Yrityskohtaisen koulutuksen sisällössä otetaan huomioon yrityksen toimiala, työpaikan olosuhteet ja tapaturmariskit. Koulutukseen voidaan myös sisällyttää asiantuntijapuheenvuoro esimerkiksi omasta työsuojeluorganisaatiosta.

Koulutus toteutetaan asiakkaan haluamana ajankohtana webinaarina tai valitussa paikassa. Lähikoulutus voidaan toteuttaa asiakkaan tiloissa tai missä tahansa Alertumin koulutuspaikassa ympäri Suomen. Koulutamme myös ulkomailla. Koulutus voidaan toteuttaa myös englanninkielisenä.

Työturvallisuuskorttikoulutuksen hinta omalle ryhmälle on alkaen 1050 € + alv / ryhmä. Lisäksi veloitamme kortti- ja materiaalikulua 20 € + alv / osallistuja. Tilaa oma koulutus soittamalla 010 320 5772 tai lähettämällä meille sähköpostia koulutus@alertum.fi. Asiantuntijamme auttavat teitä koulutusjärjestelyissä mielellään.

Pyydä koulutustarjous