Koulutus on tarkoitettu kaikille paloilmoittimien hoitajille.

Hätäkeskukseen liitetyllä paloilmoittimella tulee olla paloilmoitinlaitteistolle nimetty vastuuhenkilö eli paloilmoittimen hoitaja. Nimetyn paloilmoittimen hoitajan tulee olla asianmukaisesti koulutettu tehtävään. Paloilmoittimen hoitaja toimii myös paloilmoittimen yhteyshenkilönä.

Koulutusta tarvitsevat esimerkiksi kiinteistönhoitajat, laitosmiehet ja teollisuuden kunnossapito, vartijat ja vahtimestarit sekä turvallisuusvastaavat ja -valvojat.

Koulutettu paloilmoittimen hoitaja tuntee yleisesti paloilmoittimen tekniikkaa ja osaa käyttää paloilmoitinkeskuksia. Hän tietää myös paloilmoittimen hoitajan vastuut ja ymmärtää kuinka vältetään erheellisiä paloilmoituksia. Koulutettu paloilmoittimen hoitaja tietää kuinka toimitaan paloilmoittimen huolto-, vika-, ennakko- tai paloilmoituksen sattuessa.

Paloilmoittimen hoitajakurssin kurssi-info

Koulutusaika
08.30-15.30
Kurssihinta
249 € + alv. Hintaan sisältyy koulutus, kortti ja päivän tarjoilut.
Trafi-merkintä
Ei. Koulutuksesta ei ole mahdollista saada kuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutusmerkintöjä.
Pätevyyden voimassaolo
Paloilmoittimen hoitajakurssi on voimassa toistaiseksi. Kurssilta saa mukaan kortin, jolla voi todistaa suorittaneensa koulutuksen.

Koulutus koostuu luokkahuoneopetuksesta sekä käytännön harjoittelusta erilaisilla, yleisimmin käytössä olevilla paloilmoitinlaitteilla. Laitteet ovat asennettu koulutustilaan ja niillä harjoitellaan muun muassa silmukoiden irtiottoa ja kytkemistä, vikatilanteiden selvittämistä sekä kuukausikokeilun suorittamista.

Paloilmoittimen hoitajakurssin sisältö

  • Paloilmoittimen hoitajan tehtävät
  • Paloilmoittimen tekniikkaa ja termit
  • Erheellisten paloilmoituksien ehkäisy
  • Huolto-, vika-, ennakko- ja paloilmoitus tilanteet
  • Harjoittelu paloilmoitinkeskuksilla

Paloilmoittimen hoitajakurssit järjestetään yhteistyössä paloilmoitinliike Paratec Oy:n kanssa.

Pyydä koulutustarjous