Työturvallisuuskoulutus verkossa antaa perustiedot työntekijälle turvallisesta toiminnasta yhteisillä työpaikoilla, työsuojelun yhteistoiminnasta, työympäristön vaarojen tunnistamisesta, kuormitustekijöistä ja riskien arvioinnista. Työturvallisuuskoulutuksen käynyt henkilö ymmärtää myös perehdytyksen ja työnopastuksen merkityksen sekä toimimisen hätä- tai onnettomuustilanteessa. Koulutuksen tavoitteena on antaa osallistujalle valmiudet toimia työssään turvallisesti relevantit sidosryhmät huomioiden sekä motivoida työntekijää huomioimaan turvallisuus työssään.

Preston kehittämä Työturvallisuuskoulutus sopii kaikille alasta riippumatta. Se on kehitetty vastaamaan yhteisten työpaikkojen sidosryhmien odotuksia ja standardeja, jotka ovat huomioituina koulutuksen sisällössä.

Työturvallisuuskoulutus toteutetaan kokonaisuudessaan verkkokoulutuksena, jonka voit suorittaa osissa tai kerralla missä vain ja milloin vain sinulle sopii. Työturvallisuuskoulutus sisältää teoriaa eri muodoissa sekä aiheisiin liittyviä tehtäviä, joilla opittua testataan ja taitoja syvennetään.

Tilaa verkkokurssi

Verkkokurssi saatavilla myös englannin kielisenä. Occupational Safety Training Online Course is also available in English.

Heti tilauksen jälkeen saat tunnukset sähköpostiisi ja pääset suorittamaan koulutusta. Sinulla tulee olla tietokoneessasi viimeisin versio jostakin seuraavista internet-selaimista: Microsoft Edge, Firefox, Safari tai Chrome. Verkkokurssin suorittamista Internet Explorer-selaimella ei suositella.

TTK:n Työturvallisuuskortti® vai Preston työturvallisuuskoulutus?

Preston kehittämä Työturvallisuuskoulutus on kokonaan verkkokoulutuksena suoritettava. Huomioithan, että kaikki yritykset eivät hyväksy kokonaan verkossa suoritettavaa työturvallisuuskoulutusta. Työturvallisuuskortista ei ole mainintaa Suomen laissa. Laki ei siis toisin sanoen aseta velvoitteita koskien työturvallisuuskorttia. Työturvallisuuskeskuksen myöntämä (TTK) Työturvallisuuskortti® voi olla työskentelyn ehto, mikäli tilaaja tai muu työmaalle työskentelemään pääsyä hallinnoiva taho sitä vaativat. Usein rakennus-, kaivostyömaat ja saneeraustyökohteet edellyttävät TTK:n Työturvallisuuskortti® -pätevyyttä. Järjestämme TTK:n Työturvallisuuskortti® -koulutuksia webinaareina joka arkipäivä ja lähikoulutuksina ympäri Suomen, lue lisää täältä.

Jos työntekijän yrityksellä ei ole Työturvallisuuskortti® -vaatimusta, eikä hän työskentele edellä mainitun korttivaatimuksen mukaisissa kohteissa, soveltuu hänelle erinomaisesti myös vaivaton itsenäisesti suoritettava Preston työturvallisuuskoulutus. Preston työturvallisuuskoulutus perehdyttää kattavasti turvallisuuskulttuurin merkitykseen, työsuojelun yhteistoimintaan ja riskien arviointiin.

TYÖTURVALLISUUSKOULUTUS VERKOSSA

Suoritusaika
4-6 tuntia, riippuen yksilöllisestä suoritusnopeudesta. Suorita koulutus missä ja milloin vain, vaikka osissa.
Koulutuksen hinta
68 € + alv. Hintaan sisältyy kertapääsyoikeus verkkokoulutukseen sekä pdf-todistuksen koulutuksen hyväksytystä suorittamisesta. Lisäksi voit tilata fyysisen kortin hintaan 10€ + alv.
Käyttöaika
Koulutus on suoritettava vuoden kuluessa ostopäivästä.
Pätevyyden voimassaolo
Työturvallisuuskoulutuksen todistuskortti on voimassa viisi (5) vuotta. Sähköisen pdf-todistuksen voi ladata välittömästi järjestelmästä hyväksytyn suorituksen jälkeen.
Ammattipätevyys
Verkkokoulutuksena toteutettavasta työturvallisuuskoulutuksesta ei ole mahdollista saada kuljettajan ammattipätevyysmerkintää. Merkinnän voi saada Työturvallisuuskortti®-koulutuksesta.

Tilaa verkkokurssi

Työturvallisuuskoulutus verkkokoulutuksena sisältää mm.

Työturvallisuuskoulutus verkkokoulutuksena on sisällöltään äärimmäisen laaja. Tekemisen voi jakaa itselleen sopiviin osiin, sillä kurssin voi aina jättää kesken ja jatkaa myöhemmin samasta kohdasta. Verkkokurssin materiaali hyödyntää kuvia, tekstiä, ääntä ja aihealuekohtaisia kysymyksiä ja välitenttejä. Verkkokurssin suoritettuasi toimitamme sinulle kortin postitse kotiin. Kortti on voimassa viisi (5) vuotta. Sähköisen todistuksen voit ladata heti suorituksen päätteeksi järjestelmästä.

Työturvallisuusverkkokoulutuksen sisältö

Turvallisuuskulttuurin merkitys

 • Turvallisuuskulttuuri
 • Turvallisuushavainnot
 • Työtapaturmat
 • Nolla-ajattelun periaate

Yhteinen työpaikka

 • Yhteisen työpaikan toimijat
 • Yhteisen työpaikan vastuut
 • Vastuut omalla työpaikalla

Työsuojelun yhteistoiminta

 • Työsuojeluhenkilöt
 • Työterveyshuolto
 • Työsuojelun valvonta
 • Perehdyttäminen ja työnopastus

Riskien arviointi

 • Riskienarvioinnin prosessi
 • Riskiä pienentävät toimenpiteet
 • Turvallisen työn suunnittelu

Vaaratekijät

 • Liukastuminen, kompastuminen ja putoaminen
 • Koneet ja nostotyöt
 • Kemialliset ja biologiset vaarat
 • Fysikaaliset vaarat
 • Työympäristö ja ilmanlaatu

Kuormitustekijät

 • Fyysinen kuormitus
 • Psykososiaalinen kuormitus
 • Ergonomia
 • Päihteet ja työkyky

Onnettomuus- ja hätätilanteet

 • Toiminta onnettomuustilanteessa
 • Sairauskohtaukset
 • Elvytys ja sydäniskurin käyttö
 • Hätäilmoituksen tekeminen
 • Pelastautuminen ja paloturvallisuus

 

Työturvallisuuskoulutus sisältää myös runsaasti aktivoivia ja harjoittavia tehtäviä edellä mainituista aihepiireistä. Mietitkö vielä miksi työturvallisuus on tärkeää?

Kenelle Työturvallisuuskurssi verkossa sopii?

Koulutus sopii kaikille työntekijöille, myös vasta työelämään tutustuville. Koulutus antaa hyvät perusvalmiudet turvalliseen työntekoon ja turvallisuuskulttuurin ymmärtämiseen, mutta ei korvaa työnantajan vastuulla olevaa työkohde- ja työtehtäväkohtaista turvallisuusperehdytystä. Koulutus suoritetaan selainpohjaisessa järjestelmässä, joten se ei vaadi erityistä teknistä osaamista. Verkkokurssin suoritettuasi saat ladattua sähköisen PDF-todistuksen heti. Mikäli ostit erikseen muovisen todistuskortin, toimitamme sen sinulle postitse kotiin. Kortti on voimassa viisi (5) vuotta.

Oletko sittenkin kiinnostunut ilmoittautumaan mukaan perinteiseen työturvallisuuskoulutukseen, jossa turvallisuusasiantuntijamme läsnäolokoulutuksessa opettaa vastaavat aihesisällöt? Kaikille avoimet Työturvallisuuskeskuksen viitekehyksen mukaiset Työturvallisuuskortti®-koulutukset löydät koulutushausta.

Osallistuminen Työturvallisuuskoulutukseen verkkokoulutuksena

Aloita ostamalla paikka Työturvallisuuskoulutus verkossa -koulutukseen. Onnistuneen tilauksen jälkeen tilauksen osallistujan sähköpostiin lähetetään vahvistusviesti, kirjautumistunnukset ja -ohjeet verkko-oppimisalustalle. Pääset siis heti oston jälkeen suorittamaan koulutusta.

Voit kirjautua oppimisympäristöön tietokoneelta, tabletilta tai mobiililaitteelta – riittää, että sinulla on internet-yhteys ja laitteessa toimivat äänet. Mitään asennuksia ei tarvita. Voit suorittaa Työturvallisuuskoulutuksen verkossa niin monessa osassa kuin haluat – tai vaikka yhdeltä istumalta. Etenemisesi tallentuu järjestelmään ja pääset aina jatkamaan opiskelua siitä kohdasta, mihin edellisellä kerralla jäit. Jos sinulla on jo verkkokurssitunnukset, voit jatkaa koulutuksen suorittamista tästä linkistä: Omat kurssit.

Verkkokoulutuksen suorittamista varten tietokoneessasi tulee olla viimeisin versio jostakin seuraavista internet-selaimista: Microsoft Edge, Firefox, Safari tai Chrome. Verkkokurssin suorittamista Internet Explorer-selaimella ei suositella.

Koulutuksen suoritusaika vaihtelee osallistujien välillä, mutta tyypillisesti Työturvallisuuskoulutus verkossa suoritetaan 4-6 tunnin ajassa. Suoritusaika riippuu yksilöllisestä etenemisvauhdista. Oston yhteydessä myönnetään 12 kuukauden käyttöaika, jonka puitteissa koulutus tulee suorittaa loppuun.

Kun työturvallisuuskoulutuksen kaikki osiot ja tehtävät on suoritettu voit ladata itsellesi sähköisen todistuksen.

Tilaa verkkokurssi

Pyydä koulutustarjous