Ennakoivan ajon koulutuksen tavoitteena on, että kuljettaja osaa tunnistaa riskejä, ennakoida ja välttää vaaratilanteita.

Ennakoiva ajo (7h) on kuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutuksen (35h) ainoa pakollinen koulutus. Koulutus pidetään koulutusohjelman “Ennakoiva ajaminen – Pidä pelivaraa” -mukaisesti luokkaopetuksena, jota täydennetään keskusteluilla, ryhmätöillä ja harjoituksilla. Ennakoivan ajon koulutuksessa ei ole käytännön ajoharjoittelua.

Kurssin kouluttaja on suorittanut Liikenneturvan järjestämän raskaan kaluston ennakoivan ajon kouluttajakoulutuksen. Koulutus on osa kuorma- ja linja-auton kuljettajien ammattipätevyyden jatkokoulutusohjelmaa.

Jatkokoulutuspäivällä on monta kutsumanimeä: ammattipätevyyskoulutus, CAP-koulutus, direktiivipäivä, jatkokoulutuspäivä…

Tietoa ennakoiva ajo -koulutuksesta

Koulutuksen kesto
Seitsemän (7) tuntia
Hinta
99 € + alv. Hintaan sisältyy aamu- ja iltapäiväkahvit, lounas ja todistus ennakoivan ajon koulutuksen hyväksytystä suorittamisesta.
Ammattipätevyysmerkintä
Koulutuksesta saa kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyysmerkinnän. Ammattipätevyysmerkintä veloitetaan erikseen.
Pätevyyden voimassaolo
Ennakoivan ajon pätevyys on voimassa viisi (5) vuotta. Ennakoiva ajo ja kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyys uusitaan käymällä viiden vuoden välein seitsemän (7) tunnin ennakoivan ajon kurssi sekä yhteensä 35 tuntia kuljettajan ammattipätevyyskoulutusta.

Ennakoivan ajon kurssisisältö

  • Johdanto
  • Ajovalmius ja ajoneuvon kunto
  • Havainnointi
  • Turvallisuusväli
  • Ajonopeus ja ohittaminen
  • Toiminta vaaratilanteessa ja onnettomuuden seurauksien minimointi

Kuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutus

Saatat tarvita ammattipätevyyskoulutuksia, jos sinulla on kuorma-autokortti (C-, C1-, C1E- tai CE-luokka) tai linja-autokortti (D1, D1E, D tai DE-luokka) ja ajat kyseisen luokan ajoneuvoa työssäsi tai kuljetat yksityisajossa muita kuin omia perheenjäseniäsi. Lue lisää kuljettajan ammattipätevyydestä.

Pyydä koulutustarjous