Ennakoivan ajon kurssin tavoitteena on, että kuljettaja osaa tunnistaa riskejä, ennakoida ja välttää vaaratilanteita. Syksyllä 2014 astui voimaan ammattipätevyyslaki, jonka tarkoitus oli lisätä kuljetusten turvallisuutta.

Ennakoiva ajo (EAK) on kuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutuksen ainoa pakollinen koulutus. Koulutus pidetään koulutusohjelman “Ennakoiva ajaminen – Pidä pelivaraa” -mukaisesti luokkaopetuksena, jota täydennetään keskusteluilla, ryhmätöillä ja harjoituksilla. Ennakoivan ajon koulutuksessa ei ole käytännön ajoharjoittelua.

Alertumin ennakoivan ajon kouluttajat ovat suorittaneet Liikenneturvan järjestämän raskaan kaluston ennakoivan ajon kouluttajakoulutuksen.

Tietoa ennakoiva ajon kurssista

Koulutuksen kesto
Seitsemän (7) tuntia
Hinta
99 € + alv / webinaari ja 119 € + alv /luokkahuone.
Ammattipätevyysmerkintä
Koulutuksesta saa kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyysmerkinnän. Ammattipätevyysmerkinnästä veloitamme viranomaiskulun 11 € (alv 0 %) sekä käsittelykulun 4 € (+ alv 24 %).
Ammattipätevyyden voimassaolo
Ennakoivan ajon koulutuksen ammattipätevyys on voimassa viisi (5) vuotta.
Koulutus omalle ryhmälle
Ennakoivan ajon koulutuksen hinta omalle ryhmälle on alkaen 990 € + alv / ryhmä. Lisäksi veloitamme rekisteröintikulua 15 € + alv / osallistuja. Lue lisää sivun alareunasta.

Ennakoivan ajon kurssisisältö

Koulutus toteutetaan luokkaopetuksena, jota täydennetään keskusteluilla, ryhmätöillä ja harjoituksilla. Ennakoivan ajon koulutuksessa ei ole käytännön ajoharjoittelua.

  • Johdanto
  • Ajovalmius ja ajoneuvon kunto
  • Havainnointi
  • Turvallisuusväli
  • Ajonopeus ja ohittaminen
  • Toiminta vaaratilanteessa ja onnettomuuden seurauksien minimointi

Ennakoivan ajon koulutuksesta ammattipäteyys

Ennakoivan ajon koulutuksesta annettava ammattipätevyys on voimassa viisi (5) vuotta. Ennakoiva ajo ja kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyys uusitaan käymällä viiden vuoden välein seitsemän (7) tunnin ennakoivan ajon kurssi sekä yhteensä 35 tuntia kuljettajan ammattipätevyyskoulutusta.

Kuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutus

Saatat tarvita ennakoivan ajon ammattipätevyyskoulutuksia, jos sinulla on kuorma-autokortti (C-, C1-, C1E- tai CE-luokka) tai linja-autokortti (D1, D1E, D tai DE-luokka) ja ajat kyseisen luokan ajoneuvoa työssäsi tai kuljetat yksityisajossa muita kuin omia perheenjäseniäsi. Lue lisää kuljettajan ammattipätevyydestä.

Ennakoivan ajon kurssi omalle ryhmälle

Järjestämme ennakoivan ajon kursseja myös asiakkaidemme omille ryhmille. Koulutuksen sisällössä otetaan huomioon yrityksen toimiala, työpaikan olosuhteet ja tapaturmariskit. Koulutus toteutetaan asiakkaan haluamana ajankohtana valitussa paikassa. Koulutus voidaan toteuttaa asiakkaan tiloissa tai missä tahansa Alertumin koulutuspaikassa ympäri Suomen. Koulutamme myös ulkomailla.

Ennakoivan ajon koulutuksen hinta omalle ryhmälle on alkaen 990 € + alv / ryhmä. Lisäksi veloitamme rekisteröintikulua 15 € + alv / osallistuja. Tilaa oma kurssi soittamalla 010 320 5772 tai lähettämällä meille sähköpostia koulutus@alertum.fi. Asiantuntijamme auttavat teitä koulutusjärjestelyissä mielellään.

Pyydä koulutustarjous