Suorita kaikki direktiivipäivät kuten ennakoiva ajodigipiirturikurssi ja ensiapukurssi.

Oletko päivittämässä kuljettajan ammattipätevyyttä?

Kuljettajan ammattipätevyys (Traficom) koskee ammattikuljettajia, joilla on C-luokan tai D-luokan ajo-oikeus. Kuorma- ja linja-auton kuljettamista koskeva lainsäädäntö edellyttää ammattimaisessa liikenteessä toimivalta kuljettajalta ammattipätevyyttä.

Ammattipätevyys on vaadittu henkilöliikenteessä 10.9.2008 alkaen ja tavaraliikenteessä 10.9.2009 alkaen. Perustason ammattipätevyyttä ei vaadita, jos linja-auton ajo-oikeus on alkanut ennen 10.9.2008 ja/tai kuorma-auton ajo-oikeus ennen 10.9.2009. Vaikka perustason ammattipätevyyttä ei tarvitse suorittaa, niin kuitenkin on suoritettava laissa säädetty jatkokoulutus.

Ammattipätevyys on voimassa 5 vuotta perustason ammattipätevyyden saavuttamisesta. Ammattipätevyyden voimassaoloa voi jatkaa 5 vuodeksi kerrallaan jatkokoulutuksilla.

Ammattipätevyyden suorittaminen Alertumilla on erittäin helppoa

  1. Valitse koulutukset, mitkä haluat suorittaa. Voit ilmoittautua koulutuksiin koulutushaun kautta. Muista täpätä koulutushaussa valinta ”näytä vain kuljettajan ammattipätevyyskoulutukset”. 
  2. Kun kaikki kurssit on käyty, varaa aika Ajovarmalta. Koulutusten jälkeen haetaan joko erillistä ammattipätevyyskorttia tai erityisehtomerkintää (95) ajokorttiin.
  3. Jos et tiedä mitä kursseja olet jo suorittanut tai montako merkintää olet saanut, tarkista tiedot Trafin sivuilta.

Pätevyyskoulutukset, joista voit saada ammattipätevyys eli trafi-merkinnän

Ennakoiva ajo (kaikille pakollinen), työturvallisuuskorttikoulutus, tieturva 1 -koulutus, trukkikorttikoulutus, ensiavun peruskurssi (kaksi trafi-merkintää), hätäensiapukurssi, digipiirturin käyttö, kuljettajan työhyvinvointikoulutus, kuljettajan alkusammutus- ja ensiapukoulutus sekä ratatyöturvallisuuskoulutus (Turva).