Tieturvallisuuskoulutus on suunnattu kaikille tiellä ja liikenteessä työskenteleville henkilöille. Koulutuksen kohderyhmiä ovat ensisijaisesti infra- ja kuljetusalojen työntekijät ja työtä johtavat esihenkilöt.

Työturvallisuuslainsäädännössä liikennealueella tehtävä työ luokitellaan vaaralliseksi työksi. Yleinen liikenne aiheuttaa tiellä tehtävässä työssä vaaroja niin työntekijöille kuin tienkäyttäjille. Tästä syystä sitä tekemään ja johtamaan saa käyttää vain huolellisia ja päteviä työntekijöitä.

”Eri toimialoilla, mutta samassa työympäristössä työskentelevien yhteispeli ja ymmärrys toistensa tekemisestä on ensiarvoisen tärkeää, jotta vaaratilanteilta ja onnettomuuksilta voidaan välttyä.”

Koulutuksen tavoitteena on kehittää osallistujien turvallisuusosaamista sekä lisätä tietoisuutta erilaisten tiellä tapahtuvien töiden riskeistä, soveltuen niin kokeneille ammattilaisille kertaukseksi kuin myös uransa alussa oleville peruskoulutukseksi. Opetustapa on vuorovaikutteinen ja asiat käsitellään käytännönläheisesti.

Koulutus ei korvaa Väylän Tieturva 1 -korttikoulutusta, eikä tästä koulutuksesta myönnetä Tieturva 1 -pätevyyttä. Koulutuksesta on kuitenkin mahdollista saada kuljettajan ammattipätevyysmerkintä.

Koulutusta järjestetään kaikille avoimena koulutuksena luokkahuoneopetuksena sekä verkon yli webinaarina, joiden toteutusajankohdat löydät koulutushausta. Koulutus voidaan toteuttaa myös yrityskohtaisena tilauskoulutuksena, pyydä tarjous.

Tietoa tieturvallisuuskoulutuksesta

Koulutuksen kesto
Seitsemän (7) tuntia
Toteutustavat
Luokkahuone ja webinaari
Koulutuksen hinta
139 € + alv 24%. Hintaan sisältyy materiaalit.
Ammattipätevyysmerkintä
Koulutuksesta on mahdollista saada kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyysmerkintä. Ammattipätevyysmerkinnästä veloitamme viranomaiskulun 11 € (alv 0 %) sekä käsittelykulun 4 € (+ alv 24 %). Ammattipätevyysmerkintä on voimassa 5 vuotta.
Koulutus omalle ryhmälle
Tieturvallisuuskoulutuksen hinta omalle ryhmälle on alkaen 1 090 € + alv / ryhmä. Lisäksi veloitamme rekisteröintikulua 15 € + alv / osallistuja. Lue lisää sivun alareunasta.

Tieturvallisuuskoulutuksen keskeinen sisältö

  • Tietöiden ja tietyömaiden turvallisuus
  • Raskasliikenne ja tietyömaat
  • Tienpitotehtävät poikkeussääntöineen
  • Liikenteenohjauksen perusteet
  • Toiminta liikenneonnettomuustilanteessa

Tieturvallisuuskoulutuksen hyödyt

  • Riskitietoisuus lisääntyy ja tapaturma-alttius vähenee
  • Tietyömaiden määräykset ja vaatimukset tulevat tutuiksi
  • Opitaan oikeaoppinen suojautuminen
  • Opitaan liikenteenohjauksen perusteet
  • Valmiudet toimia poikkeustilanteissa kehittyy

Lue myös kuinka ensisijainen riskienhallintakeino tulee olla henkilöstön kouluttaminen.

Tieturvallisuuskoulutus omalle ryhmälle

Järjestämme tieturvallisuuskoulutuksia myös asiakkaidemme omille ryhmille. Koulutuksen sisällössä otetaan huomioon yrityksen toimiala, työpaikan olosuhteet ja tapaturmariskit. Koulutus toteutetaan asiakkaan haluamana ajankohtana valitussa paikassa. Koulutus voidaan toteuttaa asiakkaan tiloissa tai missä tahansa Alertumin koulutuspaikassa ympäri Suomen. Koulutamme myös ulkomailla. Tieturvallisuuskoulutus on saatavilla myös webinaaritoteutuksena!

Tieturvallisuuskoulutuksen hinta omalle ryhmälle on alkaen 1 090 € + alv / ryhmä. Lisäksi veloitamme rekisteröintikulua 15 € + alv / osallistuja. Tilaa oma kurssi soittamalla 010 320 5772 tai lähettämällä meille sähköpostia koulutus@alertum.fi. Asiantuntijamme auttavat teitä koulutusjärjestelyissä mielellään.

Pyydä koulutustarjous