Tieturvallisuuskoulutus on suunnattu kaikille tiellä ja liikenteessä työskenteleville henkilöille. Koulutuksen kohderyhmiä ovat ensisijaisesti infra- ja kuljetusalojen työntekijät ja työtä johtavat esimiehet.

”Eri toimialoilla, mutta samassa työympäristössä työskentelevien yhteispeli ja ymmärrys toistensa tekemisestä on ensiarvoisen tärkeää, jotta vaaratilanteilta ja onnettomuuksilta voidaan välttyä.”

Koulutuksen tavoitteena on kehittää osallistujien turvallisuusosaamista sekä lisätä tietoisuutta erilaisten tiellä tapahtuvien töiden riskeistä, soveltuen niin kokeneille ammattilaisille kertaukseksi kuin myös uransa alussa oleville peruskoulutukseksi. Opetustapa on vuorovaikutteinen ja asiat käsitellään käytännönläheisesti.

Koulutus ei korvaa Väylän Tieturva 1 -korttikoulutusta, eikä tästä koulutuksesta myönnetä Tieturva 1 -pätevyyttä. Koulutuksesta on kuitenkin mahdollista saada kuljettajan ammattipätevyysmerkintä.

Tietoa tieturvallisuuskoulutuksesta

Koulutuksen kesto

Työturvallisuuskorttikoulutus pidetään riippumatta osallistujamäärästä

Seitsemän (7) tuntia
Toteutustavat
Luokkahuone ja webinaari
Koulutuksen hinta
99 € + alv. Hintaan sisältyy materiaalit sekä hyväksytystä suorituksesta Alertumin tieturvallisuuskortti toimitettuna. Luokkahuonekoulutukseen sisältyy aamu- ja iltapäiväkahvit sekä lounas.
Ammattipätevyysmerkintä
Osasta koulutuksia on mahdollista saada kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyysmerkintä. Ammattipätevyysmerkinnästä veloitamme viranomaiskulun 10 € (alv 0 %) sekä käsittelykulun 4 € (+ alv 24 %).
Pätevyyden voimassaolo
Tieturvallisuuskortti on voimassa viisi (5) vuotta.

Räätälöidyt koulutukset yrityksille

Koulutamme myös yrityksen omia ryhmiä. Koska jokainen työpaikka on erilainen, suunnittelemme tieturvallisuuskoulutuksen sisällön vastaamaan sinun yrityksesi työpaikan olosuhteita ja riskejä.

Koulutus järjestetään yrityksellenne sopivana ajankohtana missä päin Suomea tahansa. Paikkana voi toimia joko työpaikkanne oma tila tai jokin Alertumin koulutuspaikoista. Koulutamme myös ulkomailla. Koulutus voidaan toteuttaa myös verkon yli webinaarina.

Pyydä koulutustarjous

Tieturvallisuuskoulutuksen sisältö

  • Vaatimukset tiellä työskentelyyn
  • Tiellä tehtävien töiden turvallisuus
  • Turvalliset työskentelytavat ja suojautuminen
  • Raskas liikenne ja tietyöt – yhteinen toimintaympäristö
  • Liikennejärjestelyt ja Liikenteen ohjaus
  • Toiminta onnettomuustilanteessa

Tieturvallisuuskortti

Koulutuksen hyväksytysti suorittaneille myönnetään viisi vuotta voimassa oleva tieturvallisuuskortti. Kortti postitetaan 2-4 viikon kuluessa koulutuspäivästä. Jokainen tieturvallisuuskoulutuksen suorittanut saa itselleen kortin postitettuna tilauksessa annettuun toimitusosoitteeseen. Suoritetun koulutuksen jälkeen annettu paperinen todistus tai sähköpostitse lähetetty todistus ei korvaa varsinaista tieturvallisuuskorttia. Alertumin tieturvallisuuskortti ei myöskään korvaa Väylän myöntämää Tieturva 1 -pätevyyttä.

Mikäli sinulla on kadonnut voimassa oleva tieturvallisuuskortti, ja olet suorittanut koulutuksen Alertumilla, voit tilata uuden kortin asiakaspalvelustamme. Uudesta kortista veloitetaan 15 euroa + alv.

Tieturvallisuuskoulutus omalle ryhmälle

Järjestämme tieturvallisuuskoulutuksia myös asiakkaidemme omille ryhmille. Koulutuksen sisällössä otetaan huomioon yrityksen toimiala, työpaikan olosuhteet ja tapaturmariskit. Koulutus toteutetaan asiakkaan haluamana ajankohtana valitussa paikassa. Koulutus voidaan toteuttaa asiakkaan tiloissa tai missä tahansa Alertumin koulutuspaikassa ympäri Suomen. Koulutamme myös ulkomailla. Tieturvallisuuskoulutus on saatavilla myös webinaaritoteutuksena!

Pyydä koulutustarjous