Ensiapukoulutus 16h opettaa ne käytännön perustiedot ja -taidot, jotka jokaisella kansalaisella olisi hyvä olla.

Koulutus sopii kaikille taitoihin katsomatta. Jos entinen EA1 -kortti on päässyt vanhentumaan, tulee 16 tunnin ensiapukoulutus suorittaa uudestaan, mikäli laaja 16h pätevyys halutaan pitää voimassa. Jos osallistujalla on ennestään SPR:n myöntämä EA1-pätevyys, sen voi uusia kerran neljän tunnin ensiapukoulutuksessa tai kahdeksan tunnin ensiapukoulutuksessa kolmeksi vuodeksi, jonka jälkeen 16 tunnin koulutus on suoritettava uudestaan. Voit vertailla ensiapukoulutusten sisältöjä täällä.

Koulutuksissa painotetaan erityisesti käytännönläheisyyttä ja harjoittelua teorian lisäksi. Ensiapukoulutuksessa muun muassa opit kylkiasentoon kääntämisen, elvyttämisen sekä verenvuodon tyrehdyttämisen. Koulutuksissa harjoitellaan myös sydäniskurin käyttöä.

Kaikki ensiapukouluttajamme ovat ammattilaisia, joilla on runsaasti käytännön kokemusta muun muassa ensihoitotyön parissa. Ensiapukoulutuksen pitää SPR:n valtuuttama ETK-kouluttaja. Kouluttajamme opastavat myös sydäniskurin hankinnassa, jos sinä tai yrityksesi haluatte olla ensiapuun liittyvän turvallisuuden edelläkävijä. Sydäniskuri on laite, jota käyttämällä saatat pelastaa elvytettävän hengen.

EMME PERU lupaus

Tietoa ensiapukoulutuksesta (16h)

Koulutuksen kesto
16 tuntia. Koulutus jaetaan kahdelle päivälle, molempina päivinä 8 tuntia opetusta.
Koulutuksen hinta
189 € + alv. Avoimen koulutuksen hintaan sisältyy aamu- ja iltapäiväkahvit, lounas ja ensiapukortti koulutuksen hyväksytystä suorittamisesta.
Ammattipätevyys
Osasta koulutuksia on mahdollista saada kaksi (2) kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyysmerkintää. Ammattipätevyysmerkinnästä veloitamme viranomaiskulun 10 € (alv 0 %) sekä käsittelykulun 4 € (+ alv 24 %) merkintää kohden.
Pätevyyden voimassaolo
Ensiapukortti on voimassa kolme (3) vuotta.

Ensiapukoulutuksen (16 h) sisältö

  • toiminta onnettomuus tai sairaskohtauksen sattuessa
  • tajuttoman ensiapu
  • elvytys
  • suuret verenvuodot ja sokin tunnistaminen
  • vieras esine hengitysteissä
  • erilaiset haavat ja palovammat
  • nyrjähdykset, venähdykset, murtumat ja päävammat
  • sairaskohtaukset
  • myrkytykset

Ensiapukortin päivittäminen

On suositeltavaa, että kolmen vuoden välein kerrataan ensiaputaitoja ensiapukoulutuksessa. Ensiaputodistuksiin ja kortteihin kirjoitetaan se päivämäärä, mihin asti pätevyys on voimassa. Koska ensiapukoulutuksia ei ole aina tarjolla juuri sille ajankohdalle kuin korttiin on merkitty, hyväksytään kohtuullinen aika kortin vanhenemisen jälkeen (noin kuukausi) ja pätevyyden saa siitä huolimatta päivitettyä. Pidä siis huolta, että päivität ensiaputaitojasi säännöllisesti ensiapukoulutuksessa.

Pitkän ensiapukoulutuksen (16h, entinen EA1) voi päivittää yhden kerran joko neljän tai kahdeksan tunnin hätäensiapukurssilla. Kun lyhyt ensiapukoulutus on kertaalleen käyty, tulee suorittaa kaksipäiväinen ensiavun peruskoulutus, jotta EA1 -pätevyys pysyy voimassa.

Ensiapukoulutus ja kuljettajan ammattipätevyys

Ensiapukurssi EA1 on hyväksytty osaksi kuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutusta. Koulutuksesta saa kaksi ammattipätevyysmerkintää Traficomin rekisteriin. Yhdestä ammattipätevyysmerkinnästä veloitamme viranomaiskulun 10 € (alv 0 %) sekä käsittelykulun 4 € (+ alv 24 %). Muihin kuljettajan ammattipätevyyskoulutuksiin voit tutustua täällä.

Löydä ensiapukoulutus omalta paikkakunnaltasi

Koulutamme valtakunnallisesti 32 eri paikkakunnalla. Helpoiten löydät ensiapukoulutukset koulutushausta.

Ensiapukoulutus omalle ryhmälle

Järjestämme ensiapukoulutuksia asiakkaidemme omille ryhmille. Koulutuksen sisällössä otetaan huomioon yrityksen toimiala, työpaikan olosuhteet ja tapaturmariskit. Koulutus toteutetaan asiakkaan haluamana ajankohtana valitussa paikassa. Koulutus voidaan toteuttaa asiakkaan tiloissa tai missä tahansa Alertumin koulutuspaikassa ympäri Suomen. Koulutamme myös ulkomailla. Ryhmäkoulutuksen järjestämistä kannattaa harkita, kun koulutettavia on yli 8 henkilöä.

Pyydä koulutustarjous