Kattava ensiavun peruskurssi sisältää runsaasti käytännön harjoituksia

Ensiavun peruskurssi 16h opettaa ne käytännön perustiedot ja -taidot, jotka jokaisella kansalaisella olisi hyvä olla. Kurssilla painotetaan erityisesti ensiaputaitojen harjoittelua teorian lisäksi. Ensiapukurssilla muun muassa opit kylkiasentoon kääntämisen, elvyttämisen sekä verenvuodon tyrehdyttämisen. Kurssilla harjoitellaan myös sydäniskurin käyttöä harjoitusdefibrillaattorilla. Lue lisää siitä mitä ensiapukurssilla tehdään ja kuinka valitset kursseista oikean.

Ensiavun peruskurssi 16h sopii kaikille työhön, ammattiin tai taitoihin katsomatta ja sen suorittamalla oppii kaikki ne tiedot ja taidot ensiavusta, jotka jokaisella kansalaisella tulisi olla.

Tietoa Ensiavun peruskurssista 16h

Toteutustavat
Lähikoulutus, webinaari ja verkkokoulutus
Kurssin kesto
16 tuntia. Kurssi jaetaan kahdelle päivälle, molempina päivinä 8 tuntia opetusta.
Kurssin hinta
299 € + alv 24%. Hinta sisältää kurssin ja PDF-todistuksen. Lisäksi voit halutessasi tilata muovisen ensiapukortin hintaan 10€ + alv.
Ammattipätevyys
Osasta kusseista on mahdollista saada kaksi (2) kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyysmerkintää. Ammattipätevyysmerkinnästä veloitamme viranomaiskulun 11 € (alv 0 %) sekä käsittelykulun 4 € (+ alv 24 %) merkintää kohden.
Pätevyyden voimassaolo
Ensiapukortti on voimassa kolme (3) vuotta.
Koulutus omalle ryhmälle
Ensiavun peruskurssi 16h hinta omalle ryhmälle on alkaen 1 650 € + alv / ryhmä. Lisäksi veloitamme rekisteröintikulua 10 € + alv / osallistuja (+valinnainen muovikortti 10 €/henkilö). Lue lisää sivun alareunasta.

Ensiavun peruskurssin 16h sisältö

 • Auttamistoiminta onnettomuudessa tai sairauskohtauksessa
 • Tajuttomalle annettava ensiapu
 • Elvytys aikuiselle, lapselle ja vauvalle
 • Defibrillaattorin eli sydäniskurin käyttö
 • Vierasesine hengitysteissä
 • Verenkierron häiriötila (sokki)
 • Erilaiset haavat
 • Sairauskohtaukset: aivoverenkierron häiriön oireet, pyörtyminen, rintakipu, epilepsia, diabetes, kouristukset, hengitysvaikeudet (astma, allergia)
 • Palovammat ja sähkön aiheuttamat vammat
 • Nivelvammat ja murtumat
 • Myrkytykset

Alan ammattilaiset kouluttajina

Kaikki ensiapukouluttajamme ovat ammattilaisia, joilla on runsaasti käytännön kokemusta muun muassa ensihoitotyön parissa. Kouluttajamme opastavat myös sydäniskurin hankinnassa, jos sinä tai yrityksesi haluatte olla ensiapuun liittyvän turvallisuuden edelläkävijä. Sydäniskuri on laite, jota käyttämällä saatat pelastaa elvytettävän hengen.

Ensiapukortin päivittäminen

Ensiaputaitoja on suositeltavaa kerrata kolmen vuoden välein ensiapukurssilla.

Ensiavun peruskurssin 16h voi päivittää yhden kerran joko neljän tai kahdeksan tunnin ensiapukurssilla. Kun lyhyt ensiapukurssi on kertaalleen käyty, tulee suorittaa kaksipäiväinen Ensiavun peruskurssi 16h, jotta Ensiapukortti 16h pysyy voimassa.

Jos ensiapukortti 16h on päässyt vanhentumaan, tulee Ensiapukurssi 16h suorittaa uudestaan, mikäli Ensiapu 16h -pätevyys halutaan pitää voimassa. Jos osallistujalla on ennestään SPR:n myöntämä EA1-pätevyys, voi vastaavan pätevyyden kerrata kerran Alertumin neljän tunnin hätäensiapukursilla tai kahdeksan tunnin hätäensiapukurssilla kolmeksi vuodeksi, jonka jälkeen 16 tunnin kurssi on suoritettava uudestaan. Kertauksen myötä saat Alertumin myöntämän Ensiapukortti 16h:n EA1-kortin tilalle. Voit vertailla ensiapukurssien sisältöjä täällä.

Ensiapukurssi ja kuljettajan ammattipätevyys

Osa avoimista lähikoulutuksina toteutettavista kuudentoista tunnin ensiapukursseista soveltuu osaksi kuorma- ja linja-autonkuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutusta. Huomaat kuljettajille soveltuvan koulutuksen koulutushaun merkinnästä Soveltuu myös kuljettajan ammattipätevyyskoulutukseksi.

Kaksi päiväisestä ensiapukurssista saa kaksi ammattipätevyysmerkintää Traficomin rekisteriin. Ensiapukurssista myönnettävä ammattipätevyysmerkintä on voimassa viisi (5) vuotta. Muihin kuljettajan ammattipätevyyskoulutuksiin voit tutustua täällä.

Ensiapukurssin KELA-korvaus

Työnantajalla on työturvallisuuslain perusteella velvollisuus huolehtia ensiavun järjestämisestä työpaikalla. Ensiapukurssit kuuluvat olennaisena osana ennaltaehkäisevään työterveyshuoltoon ja siten niiden korvauskelpoisuudesta on säädetty. Työnantaja saa korvausta tarpeellisista ja kohtuullisista työterveyshuollon ja sairaanhoidon kustannuksista, joita ovat muun muassa työnantajan palveluksessa oleville työntekijöille järjestetyn ensiapukurssin kustannukset. Lue lisää korvattavuudesta.

Katso alta video webinaarikoulutukseen osallistumisesta.

Ensiapukurssi omalle ryhmälle

Järjestämme ensiapukursseja asiakkaidemme omille ryhmille. Kurssin sisällössä otetaan huomioon yrityksen toimiala, työpaikan olosuhteet ja tapaturmariskit. Kurssi toteutetaan asiakkaan haluamana ajankohtana valitussa paikassa. Kurssi voidaan toteuttaa asiakkaan tiloissa tai missä tahansa Alertumin koulutuspaikassa ympäri Suomen. Koulutamme myös ulkomailla.

Ensiavun peruskurssi 16h hinta omalle ryhmälle on alkaen 1 650 € + alv / ryhmä. Lisäksi veloitamme rekisteröintikulua 10 € + alv / osallistuja (+valinnainen muovikortti 10 €/henkilö). Tilaa oma kurssi soittamalla 010 320 5772 tai lähettämällä meille sähköpostia koulutus@alertum.fi. Asiantuntijamme auttavat teitä koulutusjärjestelyissä mielellään.

Pyydä koulutustarjous