Pyöräkuormaajan turvallisuuskoulutus on erinomainen lisä käsiteltäessä yleisiä työturvallisuuteen liittyviä asioita. Nimensä mukaisesti koulutuksen sisältö keskittyy pyöräkoneen kuljettajan rooliin puhuttaessa työturvallisuudesta. Koulutuksessa käsitellään ominaisia riskejä ja vaaratekijöitä, joita pyöräkoneen kuljettaja kohtaa työssään.

Koulutuksen jälkeen osallistuja tietää, kuinka työturvallisuuden vastuut ja velvoitteet jakautuvat työyhteisössä. Sen lisäksi hän osaa tunnistaa työturvallisuuteen liittyviä riskitekijöitä ja tietää, kuinka mahdollisessa onnettomuustilanteessa tulee toimia.

Tietoa pyöräkuormaajan turvallisuuskoulutuksesta

 

Koulutuksen kesto
Seitsemän (7) tuntia
Toteutustapa
Luokkahuone
Koulutuksen hinta ryhmälle
Pyöräkuormaajan turvallisuuskoulutus omalle ryhmälle on 1600€ + alv. Lue lisää sivun alareunasta.
Ammattipätevyysmerkintä
Koulutuksesta on mahdollista saada kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyysmerkintä. Ammattipätevyysmerkinnästä veloitamme viranomaiskulun 11 € (alv 0 %) sekä käsittelykulun 4 € (+ alv 24 %).
Pätevyyden voimassaolo
Koulutus on voimassa toistaiseksi. Koulutuksesta myönnettävä ammattipätevyysmerkintä on voimassa viisi (5) vuotta.

Pyöräkuormaajan turvallisuuskoulutuksesta käytetään myös seuraavia nimityksiä: työkoneen kuljettajan turvallisuuskoulutus, pyöräkoneen kuljettajan turvallisuuskoulutus, betoni- ja kiviainesajoneuvojen kuljettajien koulutuspäivä

Pyöräkuormaajan turvallisuuskoulutuksen sisältö

  • Työturvallisuuslaki, työsuojelu ja pyöräkoneen kuljettajan vastuut
  • Pyöräkuormaajan ajokortti ja pätevyys
  • Laitteiden ja koneiden turvallinen käyttö
  • Riskienhallinta ja työpaikan vaaratekijät
  • Onnettomuustilanteissa toimiminen

Koulutus sovelletaan osallistujaryhmän mukaan ja se pidetään luokkaopetuksena, jota täydennetään keskusteluilla, ryhmätöillä ja harjoituksilla. Koulutus ei sisällä ajoharjoittelua.

Pyöräkuormaajan pätevyyden voimassaolo

Pyöräkuormaajan turvallisuuskoulutuksesta annettava ammattipätevyysmerkintä on voimassa viisi (5) vuotta. Kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyys uusitaan käymällä viiden vuoden välein seitsemän (7) tunnin ennakoivan ajon kurssi sekä yhteensä 35 tuntia kuljettajan ammattipätevyyskoulutusta. Lue lisää kuorma- ja linja-autonkuljettajan ammattipätevyydestä.

Pyöräkuormaajan turvallisuuskoulutus omalle ryhmälle

Järjestämme pyöräkuormaajan turvallisuuskoulutuksia myös asiakkaidemme omille ryhmille. Koulutuksen sisällössä otetaan huomioon yrityksen toimiala, työpaikan olosuhteet ja tapaturmariskit. Koulutus toteutetaan asiakkaan haluamana ajankohtana valitussa paikassa. Koulutus voidaan toteuttaa asiakkaan tiloissa tai missä tahansa Alertumin koulutuspaikassa ympäri Suomen. Koulutuksen hinta on 1 600 € + alv  24%/ryhmä.

Pyydä koulutustarjous