SPR Ensiapukurssi EA1®:lla opitaan ne käytännön perustiedot ja -taidot, jotka jokaisella kansalaisella olisi hyvä olla. Tämä koulutus on SPR koulutusohjelman mukainen ensiapukurssi, jonka suorittaneille myönnetään SPR EA1 pätevyys kolmeksi vuodeksi.

Ensiavun peruskurssi EA1 sopii kenelle tahansa alasta ja taidoista riippumatta. Koulutukseen tulijoilta ei edellytetä ensiaputaitoja. Ensiapukoulutuksissa painotetaan erityisesti käytännönläheisyyttä ja harjoittelua teorian lisäksi. Myös etäkoulutuksissa harjoitellaan kotoa löytyvillä välineillä. Ensiapukoulutuksessa muun muassa opit tajuttoman ensiavun, kylkiasentoon kääntämisen, elvyttämisen sekä verenvuodon tyrehdyttämisen. Koulutuksissa perehdytään myös sydäniskurin käyttöön.

Kaikki ensiapukouluttajamme ovat ammattilaisia, joilla on runsaasti käytännön kokemusta muun muassa ensihoitotyön parissa. Kouluttajamme opastavat myös sydäniskurin hankinnassa, jos sinä tai yrityksesi haluatte olla ensiapuun liittyvän turvallisuuden edelläkävijä. Sydäniskuri on laite, jota käyttämällä saatat pelastaa elvytettävän hengen.

Tietoa SPR Ensiapukurssi EA1

Toteutustavat
Lähikoulutus, webinaari
EA-kurssin hinta
Avoimen koulutuksen hinta on 299,00 € + alv 24%. Lisäksi voit halutessasi tilata muovisen ensiapukortin hintaan 10€ + alv.
Koulutuksen kesto
16 tuntia. Koulutus jaetaan kahdelle päivälle, molempina päivinä 8 tuntia opetusta.
Ammattipätevyys
Lähikoulutuksina ja webinaareina toteutetuista ensiavun peruskursseista on mahdollista saada kaksi (2) kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyysmerkintää. Merkintä veloitetaan erikseen.
Pätevyyden voimassaolo
EA1 pätevyys on voimassa kolme (3) vuotta.
Koulutus omalle ryhmälle
SPR Ensiapukurssi EA1® hinta 1 650 € + alv / ryhmä. Lisäksi veloitamme mobiilitodistus- ja rekisteröintikulua 18,75 € + alv / osallistuja (muovikortti 10 €). Valikoimassa lähi-, webinaari ja yhistelmäkoulutuksena. Lue lisää sivun alareunasta.

SPR Ensiapukurssi EA1®sisältö

 • Auttamistoiminta onnettomuudessa tai sairauskohtauksessa
 • Hätäensiavun perusteet
 • Tajuttoman ensiapu
 • Elvytys aikuiselle, lapselle ja vauvalle
 • Defibrillaattorin eli sydäniskurin käyttö
 • Vierasesine hengitysteissä
 • Verenkierron häiriötila (sokki)
 • Erilaiset haavat
 • Sairauskohtaukset: Aivoverenkierron häiriön oireet, pyörtyminen, rintakipu, epilepsia, diabetes, kouristukset, hengitysvaikeudet (astma, allergia)
 • Palovammat ja sähkön aiheuttamat vammat
 • Nivelvammat ja murtumat
 • Myrkytykset

Lue lisää siitä mitä ensiapukurssilla tehdään ja kuinka valitset kursseista oikean.

Ensiapukortin päivittäminen

Ensiaputaitoja on suositeltava kerrata vähintään kolmen vuoden välein.

SPR myöntämän EA1 pätevyyden voi päivittää yhden kerran joko neljän tai kahdeksan tunnin ensiapukurssilla. Huomioithan, että EA-pätevyyden tulee olla voimassa, jotta kertaaminen on mahdollista. Kun lyhyt ensiapukoulutus on kertaalleen käyty, tulee suorittaa kaksipäiväinen ensiavun peruskurssi EA1, jotta EA1 pätevyys pysyy voimassa.

SPR Ensiapukurssin KELA-korvaus

Työnantajalla on työturvallisuuslain perusteella velvollisuus huolehtia ensiavun järjestämisestä työpaikalla. Ensiapukoulutukset kuuluvat olennaisena osana ennaltaehkäisevään työterveyshuoltoon ja siten niiden korvauskelpoisuudesta on säädetty. Työnantaja saa korvausta tarpeellisista ja kohtuullisista työterveyshuollon ja sairaanhoidon kustannuksista, joita ovat muun muassa työnantajan palveluksessa oleville työntekijöille järjestetyn ensiapukoulutuksen kustannukset. Lue lisää korvattavuudesta.

Ensiapukoulutus ja kuljettajan ammattipätevyys

Osa avoimista lähi- ja etätoteutuksina toteutettavista kuudentoista tunnin ensiapukoulutuksista soveltuu osaksi kuorma- ja linja-autonkuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutusta. Huomaat kuljettajille soveltuvan koulutuksen koulutushaun merkinnästä Soveltuu myös kuljettajan ammattipätevyyskoulutukseksi.

Kaksi päiväisestä ensiapukoulutuksesta saa kaksi ammattipätevyysmerkintää Traficomin rekisteriin. Ensiapukoulutuksesta myönnettävä ammattipätevyysmerkintä on voimassa viisi (5) vuotta. Muihin kuljettajan ammattipätevyyskoulutuksiin voit tutustua täällä.

SPR Ensiapukurssit omalle ryhmälle

Järjestämme ensiapukoulutuksia asiakkaidemme omille ryhmille. Koulutuksen sisällössä otetaan huomioon yrityksen toimiala, työpaikan olosuhteet ja tapaturmariskit. Koulutus toteutetaan asiakkaan haluamana ajankohtana valitussa paikassa. Koulutus voidaan toteuttaa asiakkaan tiloissa tai missä tahansa Alertumin koulutuspaikassa ympäri Suomen. Koulutamme myös ulkomailla.

SPR Ensiapukurssi EA 1® hinta omalle ryhmälle on alkaen 1 650 € + alv / ryhmä. Lisäksi veloitamme mobiilitodistus- ja rekisteröintikulua 18,75 € + alv / osallistuja (muovikortti 10 €).

Tarjonnassa myös SPR Ensiapukurssi EA 1® yhdistelmäkoulutuksena, jossa yhdistyvät verkko-opiskelu ja käytännönharjoitukset lähikoulutuksena tai webinaarina etäyhteyden välityksellä. Puolet kurssista suoritetaan verkossa omaan tahtiin, ennen ryhmän lähikoulutuspäivään osallistumista. Käytännönharjoituksia opetellaan koko ryhmän kesken ammattilaisen johdolla. Kurssi tuo joustavuutta, sillä koko ryhmän ajan sitovan koulutuksen määrä vähenee. Itsenäinen verkko-osuus mahdollistaa ryhmän jäsenille opiskelun silloin, kun se heille yksilöinä parhaiten sopii. Kun kurssi on suoritettu kokonaisuudessaa ansaitsee ensiapupätevyyden voimaan 3 vuodeksi. Pätevyyden saaminen edellyttää koko kokonaisuuden suorittamista 6 kk sisällä tilauksesta.

Tilaa oma koulutus soittamalla 010 320 5772 tai lähettämällä meille sähköpostia koulutus@alertum.fi. Asiantuntijamme auttavat teitä koulutusjärjestelyissä mielellään.

Pyydä koulutustarjous