SPR Hätäensiapukurssi 8 t® antaa valmiudet henkeä pelastavaan ensiapuun, eli ne vähimmäistiedot- ja taidot jotka jokaisella tulisi ehdottomasti olla. SPR Hätäensiapukurssi 8 t® on SPR koulutusohjelman mukainen ensiapukurssi.

Koulutus sopii henkilöille, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta hätäensiavusta sekä henkilöille, joilla on tarvetta päivittää tai kerrata aikaisemmin opittuja hätäensiaputaitoja. Kurssi toimii myös SPR Ensiapukurssi EA 1® -pätevyyden kertauskurssina.

Jopa yksinkertaiset ensiaputaidot voivat pelastaa elämän niin kotona kuin työpaikalla. Mahdollisen vamman suuruuden tai elvytyksen onnistumisen ratkaisevat aika ja taito. Jos esimerkiksi painelu-puhalluselvytys ja defibrillaatio käynnistyvät 3–5 minuutissa, autettavan mahdollisuus selviytyä jopa kolminkertaistuu.

Räätälöidyt koulutukset yrityksille

Koska jokainen työpaikka on erilainen, suunnittelemme ensiapukoulutuksen sisällön vastaamaan sinun yrityksesi toimialaa sekä työpaikan olosuhteita ja tapaturmariskejä.

Koulutus järjestetään yrityksellenne sopivana ajankohtana missä päin Suomea tahansa. Paikkana voi toimia joko työpaikkasi oma tila tai jokin Alertumin koulutuspaikoista. Koulutamme myös ulkomailla. Kouluttajamme opastavat yritystäsi myös sydäniskurin hankinnassa.

Pyydä koulutustarjous

Tietoa SPR Hätäensiapukurssi 8 t®

Toteutustavat
Lähikoulutus, webinaari, verkkokurssi
EA-kurssin hinta
Avoimen koulutuksen hinta on 199,00 € + alv 24%. Lisäksi voit halutessasi tilata muovisen ensiapukortin hintaan 10€ + alv.
Koulutuksen kesto
Kahdeksan (8) tuntia
Ammattipätevyys
Webinaari- ja lähikoulutuksina toteutetuista SPR Hätäensiapukurssi 8 t®:sta on mahdollista saada kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyysmerkintä.
Pätevyyden voimassaolo
SPR Hätäensiapukortti 8t® on voimassa kolme (3) vuotta.
Koulutus omalle ryhmälle
SPR Hätäensiapukurssi 8 t® hinta 1050 € + alv / ryhmä. Lisäksi veloitamme mobiilitodistus- ja rekisteröintikulua 18,75 € + alv / osallistuja (muovikortti 10 €). Valikoimassa lähi-, webinaari ja yhistelmäkoulutuksena.
Lue lisää sivun alareunasta.

SPR Hätäensiapukurssi 8 t® sisältö

SPR Hätäensiapukurssi 8 t® on SPR koulutusohjelman mukainen ensiapukurssi.

 • Toiminta auttamistilanteessa
 • Tajuttoman henkilön tunnistaminen ja ensiapu
 • Aikuisen painelu-puhalluselvytys
 • Sydäniskurin (defibrillaattori) käyttö
 • Tukehtuvan henkilön ensiapu
 • Tavallisimpien sairauskohtausten ensiapu:
  • rintakipu
  • matala verensokeri
  • aivoverenkierron häiriöt
  • kouristukset
  • vakava allerginen reaktio
 • Suuren verenvuodon tyrehdyttäminen
 • Verenkierron häiriötilan ensiapu (sokki)
 • Tapaturmien ennaltaehkäisy
 • Tyypillisimpien haavojen ja palovammojen ensiapu
 • Terveyden edistäminen
 • Henkinen ensiapu

Ensiapukoulutus on saatavana myös suppeampana neljän tunnin koulutuksena: SPR Hätäensiapukurssi 4 t.

Käytännönläheinen hätäensiapukurssi SPR myöntämänä

Kurssi on kahdeksan tunnin mittainen ensiapukoulutus, jonka aikana oppii toimimaan hätätilanteessa. Koulutuksissa painotamme erityisesti käytännönläheisyyttä ja harjoittelua teorian lisäksi. Myös etäkoulutuksiin sisältyy harjoittelua kotoa löytyvillä välineillä.

Koulutus sopii henkilöille, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta ensiavusta sekä ensiaputaitojen kertaajille. Lue lisää siitä mitä ensiapukurssilla tehdään ja kuinka valitset kursseista oikean.

Ensiapukoulutus osana kuljettajan ammattipätevyyttä

Osa kaikille avoimista lähi-ja etäkoulutuksina toteutettavista kahdeksan tunnin ensiapukoulutuksista soveltuu osaksi kuorma- ja linja-autonkuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutusta. Ensiapukoulutuksesta myönnettävä ammattipätevyysmerkintä on voimassa viisi vuotta. Itsenäisenä verkkokoulutuksena suoritettavasta SPR Hätäensiapukurssi 8 t koulutuksesta ei ole mahdollista saada kuorma- ja linja-autonkuljettajan ammattipätevyysmerkintää.

Lue lisää kuljettajan ammattipätevyydestä

Ensiapukortin päivittäminen

Ensiaputaitoja suositellaan kerrattavaksi vähintään kolmen vuoden välein.

SPR myöntämän EA1-kortin voi päivittää yhden kerran joko neljän tai kahdeksan tunnin ensiapukurssilla. Huomioithan, että EA-pätevyyden tulee olla voimassa, jotta kertaaminen on mahdollista. Kun lyhyt ensiapukoulutus on kertaalleen käyty, tulee suorittaa kaksipäiväinen SPR Ensiavun peruskurssi EA1, jotta EA1 -pätevyys pysyy voimassa.

Kysy lisää

Yrityskohtainen SPR Hätäensiapukurssi 8 t®

Järjestämme SPR Hätäensiapukurssi 8 t®-koulutuksia asiakkaidemme omille ryhmille. Koulutuksen sisällössä otetaan huomioon yrityksen toimiala, työpaikan olosuhteet ja tapaturmariskit. Koulutus toteutetaan asiakkaan haluamana ajankohtana valitussa paikassa. Koulutus voidaan toteuttaa asiakkaan tiloissa tai missä tahansa Alertumin koulutuspaikassa ympäri Suomen. Koulutamme myös ulkomailla.

SPR Hätäensiapukurssi 8 t® hinta omalle ryhmälle on alkaen 1050 € + alv / ryhmä. Lisäksi veloitamme mobiilitodistus- ja rekisteröintikulua 18,75 € + alv / osallistuja (muovikortti 10 €).

Tarjonnassa myös SPR Hätäensiapukurssi 8 t® yhdistelmäkoulutuksena, jossa yhdistyvät verkko-opiskelu ja käytännönharjoitukset lähikoulutuksena tai webinaarina etäyhteyden välityksellä. Puolet kurssista suoritetaan verkossa omaan tahtiin, ennen ryhmän lähikoulutuspäivään osallistumista. Käytännönharjoituksia opetellaan koko ryhmän kesken ammattilaisen johdolla. Kurssi tuo joustavuutta, sillä koko ryhmän ajan sitovan koulutuksen määrä vähenee. Itsenäinen verkko-osuus mahdollistaa ryhmän jäsenille opiskelun silloin, kun se heille yksilöinä parhaiten sopii. Kun kurssi on suoritettu kokonaisuudessaa ansaitsee hätäensiapupätevyyden voimaan 3 vuodeksi. Pätevyyden saaminen edellyttää koko kokonaisuuden suorittamista 6 kk sisällä tilauksesta.

Tilaa oma koulutus soittamalla 010 320 5772 tai lähettämällä meille sähköpostia koulutus@alertum.fi. Asiantuntijamme auttavat teitä koulutusjärjestelyissä mielellään.

Pyydä koulutustarjous