Työturvallisuuskorttikoulutus antaa perustiedot työntekijälle työympäristön vaaroista ja työsuojelusta. Työturvakorttikoulutuksen tavoitteena on parantaa yhteisten työpaikkojen turvallisuutta. Työturvallisuuskortti sopii kaikille alasta riippumatta. Työturvallisuuskortin ovat kehittäneet suomalaiset teollisuusyritykset yhdessä työmarkkinajärjestöjen, vakuutusalan ja koulutusorganisaatioiden kanssa. Koulutus on valtakunnallinen ja noudattaa yhdenmukaisia standardeja.

Työturvallisuuskortin saanut henkilö on oppinut havainnoimaan vaaratilanteita ja riskejä sekä tiedostamaan työturvallisuuteen vaikuttavia tekijöitä. Hän osaa ennaltaehkäistä tapaturmia ja tietää, miten toimia onnettomuustilanteissa. Työturvallisuuskoulutuksessa käydään lisäksi läpi sekä työntekijöiden että johtajien vastuita.

Koulutus kestää kahdeksan tuntia ja työturvallisuuskortti tulee uusia viiden vuoden välein. Meillä on pitkä kokemus työturvallisuuskoulutuksista, ja niistä vastaavat kokeneet kouluttajamme. Järjestämme työturvallisuuskoulutuksia sekä kaikille avoimina että yrityksen omille ryhmille järjestettyinä tilaisuuksina. Järjestämme myös englanninkielisiä työturvallisuuskorttikoulutuksia, löydät ne helpoiten koulutushausta.

Nyt ensimmäistä kertaa vihreän kortin voi suorittaa webinaarina

Työturvallisuuskeskus TTK on sallinut webinaarimuotoisten koulutusten järjestämisen maaliskuusta 2020 alkaen. Webinaarimuotoisista työturvallisuuskorttikoulutuksista saa siis virallisen Työturvallisuuskortin, jonka myöntää Työturvallisuuskeskus TTK.

Webinaarikoulutukset järjestetään virtuaaliluokassa, jossa osallistujat liittyvät verkon välityksellä haluamallaan laitteella valitsemastaan sijainnista toteutusaikataulun mukaisena aikana. Osallistujilla ja kouluttajalla on koko koulutuksen ajan ääni- ja kuvayhteys toisiinsa, ja osallistujat näkevät ja kuulevat myös toisensa.

Osa webinaarikoulutuksista soveltuu myös ammattikuljettajille

Osa webinaareina järjestettävistä Työturvallisuuskorttikoulutuksista on saatavilla kuljettajille soveltuvana ammattipätevyyspäivänä – tarkista merkinnän mahdollisuus ilmoittautuessasi. Tunnistat kuljettajille soveltuvan koulutuksen koulutushaun tekstistä ”Soveltuu myös kuljettajan ammattipätevyyskoulutukseksi”.

Tietoa työturvallisuuskoulutuksesta

Koulutuksen kesto

Työturvallisuuskorttikoulutus pidetään riippumatta osallistujamäärästä

Kahdeksan (8) tuntia
Toteutustavat
Luokkahuone ja webinaari
Koulutuksen hinta
99 € + alv. Hintaan sisältyy materiaalit sekä hyväksytystä suorituksesta työturvallisuuskortti toimitettuna. Luokkahuonekoulutukseen sisältyy aamu- ja iltapäiväkahvit sekä lounas.
Ammattipätevyysmerkintä
Osasta koulutuksia on mahdollista saada kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyysmerkintä. Ammattipätevyysmerkinnästä veloitamme viranomaiskulun 11 € (alv 0 %) sekä käsittelykulun 4 € (+ alv 24 %).
Pätevyyden voimassaolo
Työturvallisuuskortti on voimassa viisi (5) vuotta.

Työturvallisuuskorttikoulutuksen sisältö

  • Vastuut yhteisellä työpaikalla, työsuojelu ja työterveyshuolto
  • Riskienhallinta, johon kuuluu esimerkiksi vaarojen tunnistaminen ja riskien arvioiminen
  • Työpaikan kuormitustekijät
  • Perehdyttäminen työtehtäviin
  • Turvallisuuden huomioiminen työvälineissä ja erilaisissa töissä
  • Toiminta onnettomuustilanteissa
  • Työturvallisuuden itsearviointi
  • Työtapaturmien aiheuttamat kustannukset

Koulutuksen tukena on kouluttajan jakama koulutusmateriaali, jossa on mukana havainnollistavia tehtäviä. Työturvallisuuskortin saaminen edellyttää koulutuksen päätteeksi järjestetyn kirjallisen kokeen läpäisyä.

Työturvallisuuskorttikoulutuksesta käytetään myös seuraavia nimityksiä: työturvakoulutus, turvakoulutus, työturvallisuuskoulutus, työturvallisuuskorttikoulutus, vihreä kortti, työturvakortti, työturvallisuuskortti.

Kuinka nopeasti työturvallisuuskortti tulee?

Virallinen työturvallisuuskortti postitetaan 2-4 viikon kuluessa koulutuspäivästä. Jokainen työturvallisuuskoulutuksen suorittanut saa itselleen työturvallisuuskortin postitettuna tilauksessa annettuun toimitusosoitteeseen. Suoritetun koulutuksen jälkeen annettu paperinen todistus tai sähköpostitse lähetetty todistus ei korvaa varsinaista työturvallisuuskorttia. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön ja Työturvallisuuskeskuksen yhteinen Korttitieto-sovellus mahdollistaa työturvallisuuskortin lataamisen puhelimeen. Lataa sovellus puhelimesi sovelluskaupasta.

Työturvallisuuskortin uusiminen

Työturvallisuuskortti uusitaan käymällä viiden vuoden välein kahdeksan (8) tunnin työturvallisuuskoulutus. Jos työturvallisuuskorttisi on kadonnut, voit olla yhteydessä Työturvallisuuskeskukseen, josta saat tilattua itsellesi uuden kortin. Työturvallisuuskortin voi tilata vain voimassa olevan kadonneen kortin tilalle. Mikäli et tiedä onko korttisi voimassa, tarkista voimassaolo etukäteen Työturvallisuuskeskuksesta. Työturvallisuuskortit toimitetaan kahdessa viikossa tilauksesta.

Webinaarina toteutettava Työturvallisuuskoulutus

Webinaarikoulutukset järjestetään virtuaaliluokassa, jossa osallistujat liittyvät verkon välityksellä haluamallaan laitteella valitsemastaan sijainnista toteutusaikataulun mukaisena aikana. Osallistujilla ja kouluttajalla on koko koulutuksen ajan ääni- ja kuvayhteys toisiinsa, ja osallistujat näkevät ja kuulevat myös toisensa.

Koulutukset toteutetaan TTK:n ohjeistuksen sekä parhaiksi todettujen etäopetuksen pedagogisten käytäntöjen mukaisesti. Koulutuksen ja kokeen hyväksytysti suorittaneet saavat TTK:n myöntämän työturvallisuuskortin, joka on voimassa normaalisti 5 vuotta sen myöntämisestä. Koulutuksesta annetaan myös väliaikainen suoritustodistus, joka on voimassa kuukauden suorituspäivästä. Varsinainen kortti toimitetaan noin kolmen viikon kuluessa postitse tilauksessa annettuun osoitteeseen.

Työturvallisuuskoulutus omalle ryhmälle

Järjestämme työturvallisuuskorttikoulutuksia myös asiakkaidemme omille ryhmille. Koulutuksen sisällössä otetaan huomioon yrityksen toimiala, työpaikan olosuhteet ja tapaturmariskit. Koulutus toteutetaan asiakkaan haluamana ajankohtana valitussa paikassa. Koulutus voidaan toteuttaa asiakkaan tiloissa tai missä tahansa Alertumin koulutuspaikassa ympäri Suomen. Koulutamme myös ulkomailla. Koulutus voidaan toteuttaa myös englanninkielisenä.

Pyydä koulutustarjous