Työturvallisuuskortti kulkee nykyisin mukana mobiilissa 

Vuoden vaihteessa Työturvallisuuskeskus otti käyttöön Työturvallisuuskortin mobiilikortin, ja samalla käytöstä poistui vanha korttitieto-sovellus. Mobiilikortin löydät osoitteesta mobiili.tyoturvallisuuskortti.fi.  

Työturvallisuuskorttin saat suorittamalla Työturvallisuuskoulutuksen.

Kun suoritat Työturvallisuuskorttikoulutuksen Alertumin kautta, kouluttaja rekisteröi suorituksesi samana päivänä kurssinjohtajajärjestelmään, ja mobiilikortti tulee ladattavaksi. Pystyt ottamaan mobiilikorttisi käyttöön sillä sähköpostiosoitteella, joka sinulle on ilmoitettu työturvallisuuskorttikoulutukseen ilmoittautumisen yhteydessä. Sähköpostiosoitteen tulee olla henkilökohtainen. Koulutuksesta ei ole enää mahdollista saada väliaikaista todistusta paperisessa tai sähköisessä muodossa.  

Kuinka otan Työturvallisuuskortin mobiiliversion käyttöön?

Ensimmäinen kirjautuminen mobiilikorttiin onnistuu osoitteessa mobiili.tyoturvallisuuskortti.fi painamalla ”Tilaa uusi salasana tästä” ja syöttämällä sen sähköpostiosoitteen, joka on annettu Alertumille koulutukseen ilmoittautumisen yhteydessä. Tämän jälkeen saat uuden salasanan sähköpostiisi, jonka avulla pääset avaamaan mobiilikortin.  

Mobiilikortti helpottaa tilaajayrityksen ja toimittajayrityksen välistä toimivaa yhteistyötä

Työturvallisuuskortti on helppo esittää töihin tullessa älylaitteen ruudulta ja se helpottaa yhteisillä työpaikoilla toimimista. Tarkistathan aina yrityksenne käytännöt kortin esittämisen suhteen. Työturvallisuuskortin mobiilikortti on käytettävissä heti koulutuksen suorittamista seuraavana päivänä. 

Työturvallisuuskorttikoulutuksen tentti on mahdollista suorittaa sähköisenä myös lähikoulutuksissa

Vuoden alussa sähköisen tentin suorittaminen tuli mahdolliseksi webinaarikoulutusten lisäksi kaikkiin lähikoulutuksena toteutettaviin Työturvallisuuskorttikoulutuksiin. Paperinen tenttimuoto säilyy edelleen rinnalla, joten lähikoulutuksissa voi valita haluaako tentin suorittaa omalla älylaitteella vai paperisena.  

Työturvallisuuskortin varsinainen muovikortti edelleen käytössä

Koulutuksen hyväksytystä suorittamisesta myönnetään viisi vuotta voimassa oleva, henkilökohtainen työturvallisuuskortti. Työturvallisuuskortti lähetetään edelleen kaikille osallistujille perinteiseen tapaan postitse noin 3-4 viikkoa koulutuksen suorittamisesta siihen osoitteeseen, joka on annettu ilmoittautumisen yhteydessä. 

Tutustu koulutustarjontaan

Ota yhteyttä