Työturvallisuuskorttikoulutus lähiopetuksessa

Työturvallisuuskorttikoulutus antaa perustiedot työntekijälle työympäristön vaaroista ja työsuojelusta. Työturvakorttikoulutuksen tavoitteena on parantaa yhteisten työpaikkojen turvallisuutta. Koulutus sopii kaikille alasta riippumatta ja sitä tarvitaan erityisesti rakennusalalla, teollisuudessa ja logistiikkassa.

Löydä Työturvallisuuskorttikoulutus läheltäsi laajasta koulutustarjonnasta. Ilmoittautumalla varmistat koulutuksen toteuttamisen. Emme peru koulutuksia, joissa on yksikin ilmoittautunut osallistuja. Koulutus kestää aina 7,5 tuntia toteutustavasta riippumatta. Työturvallisuuskortti ® on voimassa viisi vuotta. Kortti ja pätevyys myönnetään, kun olet ollut paikalla koko päivän ja suorittanut tentin hyväksytysti.

Meillä on pitkä kokemus työturvallisuuskoulutuksista, ja niistä vastaavat kokeneet kouluttajamme, joilla on laaja-alaista osaamista eri toimialoilta.

Lähikoulutuksissa huomioimme terveysturvallisuuden. Lue asiasta tarkemmin turvallisuusohjeistuksesta. Kiinnostaako työturvallisuuskorttikoulutus etänä? Tutustu koulutukseen.

Tietoa työturvallisuuskorttikoulutuksesta

Koulutuksen kesto
Yksi päivä (7,5) tuntia
Toteutustavat
Lähiopetus ja webinaari
Koulutuksen hinta
139 € + alv. Hintaan sisältyy materiaalit sekä hyväksytystä suorituksesta Työturvallisuuskortti ® toimitettuna.
Ammattipätevyysmerkintä
Osasta koulutuksia on mahdollista saada kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyysmerkintä. Ammattipätevyysmerkinnästä veloitamme viranomaiskulun 11 € (alv 0 %) sekä käsittelykulun 4 € (+ alv 24 %).
Pätevyyden voimassaolo
Työturvallisuuskortti on voimassa viisi (5) vuotta. Voimassa olevan pätevyyden voi kerrata Työturvallisuuskortin kertauskoulutuksessa.
Koulutus omalle ryhmälle
Työturvallisuuskorttikoulutuksen hinta omalle ryhmälle on alkaen 1050 € + alv / ryhmä. Lisäksi veloitamme kortti- ja materiaalikulua 20 € + alv / osallistuja. Lue lisää sivun alareunasta.

Työturvallisuuskorttikoulutuksen sisältö

Työturvallisuuskorttikoulutus antaa perustiedot työntekijälle työympäristön vaaroista ja työsuojelusta. Työturvakorttikoulutuksen tavoitteena on parantaa yhteisten työpaikkojen turvallisuutta.

  • Vastuut yhteisellä työpaikalla, työsuojelu ja työterveyshuolto
  • Riskienhallinta, johon kuuluu esimerkiksi vaarojen tunnistaminen ja riskien arvioiminen
  • Työpaikan kuormitustekijät
  • Perehdyttäminen työtehtäviin
  • Turvallisuuden huomioiminen työvälineissä ja erilaisissa töissä
  • Toiminta onnettomuustilanteissa
  • Työturvallisuuden itsearviointi
  • Työtapaturmien aiheuttamat kustannukset

Koulutuksen tukena on koulutusmateriaali, jossa on mukana havainnollistavia tehtäviä. Koulutusmateriaalin saa mukaan koulutuksen päätteeksi. Työturvallisuuskortin saaminen edellyttää koulutuksen päätteeksi järjestetyn kirjallisen kokeen läpäisyä. Mietitkö vielä miksi työturvallisuus on tärkeää?

Mikä on Työturvallisuuskortti ®?Työturvallisuuskortti® koulutukset järjestetään yhteistyössä Työturvallisuuskeskuksen kanssa.

Työturvallisuuskeskuksen hallinnoima Työturvallisuuskortti on valtakunnallisesti yhtenäinen tapa perehdyttää yhteisen työpaikan työturvallisuusasiat. Työturvallisuuskorttikoulutus on kestoltaan aina 7,5 tuntia toteutustavasta riippumatta. Työturvallisuuskortti on voimassa viisi vuotta ja se uusitaan suorittamalla 7,5 mittainen työturvallisuuskorttikoulutus. Voimassa olevan työturvallisuuskortin voi kerrata puolen päivän (4,5) Työturvallisuuskortti -kertauskoulutuksessa.

Työturvallisuuskorttikoulutuksen kouluttajan toimii aina henkilö, joka täyttää Työturvallisuuskeskuksen kurssinjohtajille asetetut kriteerit ja on suorittanut kaksipäiväisen työturvallisuuskorttikouluttajakoulutuksen.

Työturvallisuuskorttikoulutuksia ympäri Suomen

Alertum järjestää Työturvallisuuskorttikoulutusta ympäri Suomen, koulutuspaikkakuntina muun muassa Espoo, Helsinki, Vantaa, Tampere, Turku, Lahti, Hyvinkää, Oulu, Vaasa, Seinäjoki, Joensuu, Kuopio.

Pyrimme valitsemaan koulutuspaikat siten, että niissä on hyvät parkkitilat ja mahdollisuus lounastaa koulutuspaikan lähistöllä.
Työturvallisuuskortti Espoo
Työturvallisuuskortti Oulu

Kuinka nopeasti työturvallisuuskorttikoulutuksen jälkeen saan kortin?

Virallinen työturvallisuuskortti postitetaan  noin 4 viikon kuluessa koulutuspäivästä. Jokainen työturvallisuuskoulutuksen suorittanut saa itselleen työturvallisuuskortin postitettuna tilauksessa annettuun toimitusosoitteeseen.

Työturvallisuuskortti on myös saatavissa mobiiliin, löydät sen osoitteesta mobiili.korttitieto.fi. Mobiilikortti on tyypillisesti saatavissa heti koulutusta seuraavana päivänä.

Työturvallisuuskorttikoulutuksen hyväksytty suoritus

Työturvallisuuskeskuksen myöntämän Työturvallisuuskortin saaminen edellyttää läsnäolon lisäksi kirjallisen kokeen läpäisyä. Kokeen voi tarvittaessa uusia kahdesti. Mikäli osallistujalla on lukemiseen tai oppimiseen liittyviä vaikeuksia, voi tentin suorittaa suullisesti. Suullisen tentin järjestelyitä koskien pyydämme olemaan yhteydessä asiakaspalveluun etukäteen.

Materiaalin kielivaihtoehdot ja työturvallisuuskorttikoulutuksen kieli

Suurin osa Alertumin työturvallisuuskorttikoulutuksista järjestetään suomenkielellä. Järjestämme myös englanninkielisiä koulutuksia, joiden toteutusajat löydät koulutushausta. Kaikissa työturvakoulutuksissa on mahdollista saada oppimisen tueksi materiaali sekä tentti näillä kielillä: suomi, englanti, ruotsi, viro, venäjä. Toiveen materiaalin kielestä voi kirjata ilmoittautumislomakkeelle. Avoimessa koulutuksessa tulkin käyttäminen ei ole mahdollista, joten osallistujalla tulee olla riittävä kielitaito siitä kielestä, jolla koulutus on ilmoitettu pidettäväksi.

Kadonneen kortin tilaaminen

Jos työturvallisuuskorttisi on kadonnut, voit olla yhteydessä Työturvallisuuskeskukseen, josta saat tilattua itsellesi uuden kortin. Työturvallisuuskortin voi tilata vain voimassa olevan kadonneen kortin tilalle. Mikäli et tiedä onko korttisi voimassa, tarkista voimassaolo etukäteen Työturvallisuuskeskuksesta.

Työturvallisuuskorttikoulutus soveltuu myös ammattikuljettajille

Suurin osa luokkahuoneessa järjestettävistä Työturvallisuuskorttikoulutuksista on saatavilla kuljettajille soveltuvana ammattipätevyyspäivänä (ns. direktiivipäivä) – tarkista merkinnän mahdollisuus ilmoittautuessasi. Tunnistat kuljettajille soveltuvan koulutuksen koulutushaun tekstistä ”Soveltuu myös kuljettajan ammattipätevyyskoulutukseksi”. Vain täysimittainen lähikoulutus (luokkahuone tai webinaari | 7,6 tuntia) soveltuu ammattipätevyysmerkintään. Katso kuljettajille sopivat Työturvallisuuskortti-lähikoulutukset.

Työturvallisuuskorttikoulutus omalle ryhmälle

Järjestämme työturvallisuuskorttikoulutuksia myös asiakkaidemme omille ryhmille. Yrityskohtaisen koulutuksen sisällössä otetaan huomioon yrityksen toimiala, työpaikan olosuhteet ja tapaturmariskit. Koulutukseen voidaan myös sisällyttää esimerkiksi työsuojeluaiheinen oman organisaation asiantuntijapuheenvuoro.

Koulutus toteutetaan asiakkaan haluamana ajankohtana valitussa paikassa. Lähikoulutus voidaan toteuttaa asiakkaan tiloissa tai missä tahansa Alertumin koulutuspaikassa ympäri Suomen. Koulutamme myös ulkomailla. Koulutus voidaan toteuttaa myös englanninkielisenä.

Työturvallisuuskorttikoulutuksen hinta omalle ryhmälle on alkaen 1050 € + alv / ryhmä. Lisäksi veloitamme kortti- ja materiaalikulua 20 € + alv / osallistuja. Tilaa oma koulutus soittamalla 010 320 5772 tai lähettämällä meille sähköpostia koulutus@alertum.fi. Asiantuntijamme auttavat teitä koulutusjärjestelyissä mielellään.

Pyydä koulutustarjous