Näin webinaarikoulutukseen osallistutaan

Uusi vuosituhat ja korona ovat muuttaneet ihmisten tapaa työskennellä, liikkua ja kommunikoida. Kun turvallisia edellytyksiä avointen luokkahuoneissa suoritettavien koulutusten järjestämiselle ei ole, olemme muuttaneet koulutustarjontamme painotusta verkossa toteutettaviin koulutuksiin. 

Kaikki Alertumin tarjoamat webinaarikoulutukset toteutetaan noudattaen niitä laatu-, asiakas- ja turvallisuusvaatimuksia, mistä Alertumin luokkahuonekoulutuksetkin tunnetaan. Tarjonnastamme löytyy perinteisiä korttikoulutuksia sekä kuorma- ja linja-autonkuljettajien ammattipätevyyden jatkokoulutuksia. 

Missä webinaarikoulutus tapahtuu? 

Webinaarikoulutus tapahtuu verkossa ja osallistua voi siis vaikkapa kotisohvalla istuen, huomioiden kuitenkin tarvittavan opiskelurauhan. Koulutus vastaa kestoltaan luokkahuonekoulutusta, sisältäen pidemmän ruokailutauon ja useita lyhyempiä taukoja. 

Koulutuksesta vastaa reaaliaikaisesti kokeneet ja ammattitaitoiset kouluttajat, jotka yhdessä teknisen tukihenkilön kanssa varmistavat kaikille osallistujille sujuvan ja innostavan koulutuspäivän. 

Mitä osallistuminen vaatii? 

Webinaarikoulutukseen osallistuva tarvitsee tietokoneen tai muun päätelaitteen, laadukkaan nettiyhteyden sekä joko päätelaitteeseen integroidun tai siihen liitettävän kameran sekä kuulokkeet ja mikrofonin. Jokaisen osallistujan on liityttävä koulutukseen omalta laitteelta. 

Pääosa Alertumin webinaarikoulutuksista toteutetaan Zoom -ohjelmistolla. Zoomista löytyy työpöytäsovellus, selainversio sekä mobiiliapplikaatiot Android ja iOS -puhelimiin. Näin ollen kouluttautuminen onnistuu laitteelta kuin laitteelta, kunhan vain edellä mainitut lisälaitteet ovat kunnossa. Suosittelemme osallistumista työpöytäsovelluksen kautta, jotta saat kaiken irti koulutuksesta.Mobiilisovelluksen kautta koulutukseen osallistuvan tulee suorittaa teknisistä syistä tentti toisella laitteella (esim. tabletti, tietokone tai toinen puhelin). 

Autamme teknisten haasteiden kanssa koulutuksen aikana 

Koulutukseen ilmoittautumisen yhteydessä lähetämme sähköpostitse vahvistusviestin, jossa on linkki koulutukseen sekä tarkempi ohjeistus koulutukseen osallistumiseen. Koulutusta edeltävänä päivänä lähetämme sähköpostitse muistutuksena linkin koulutukseen, mahdollisen sähköisen materiaalin sekä ohjeistuksen koulutukseen osallistumiseen. 

Koulutuspäivän aikana asiakaspalvelumme auttaa kaikissa kysymyksissä koulutuksiin liittyen. Jokaisessa koulutuksessa on tekninen tuki, joka on valmiudessa 30 minuuttia ennen koulutuksen alkua. Opetus ei siis keskeydy, vaikka yksittäisellä osallistujalla ilmenisi teknisiä haasteita. 

Koulutukseen kannattaa liittyä noin 15-30 minuuttia ennen aloitusaikaa, jotta ehdit varmistaa ääni- ja kuvayhteyden toimivuuden. Varaathan myös koulutukselle sille kuuluvan ajan, sillä läsnäolovaatimukset ovat webinaarikoulutuksissa samat kuin luokkahuonekoulutuksissakin. 

Henkilöllisyyden todistaminen etäkoulutuksessa 

Jokaisen osallistujan henkilöllisyys tarkastetaan koulutuksen yhteydessä. Toimimme näin myös luokkahuonekoulutuksissa. Henkilöllisyystodistuksen esittämisellä koulutuksessa varmistutaan siitä, että koulutuksen suorittaja on sama henkilö kuin ilmoitettu henkilö. Henkilöllisyystodistusta tai sen tietoja ei tallenneta missään muodossa meille koskaan. 

Webinaarikoulutuksissa koulutukset tallennetaan, mutta tallenne ei koske yksityisissä huoneissa tehtyjä henkilöllisyyksien tarkastuksia. Zoom -yhteys on salattu koko matkalta. 

Olemme käynnistäneet webinaarikoulutusten toteuttamisen nopealla aikataululla, jotta asiakkaillemme olisi mahdollista jatkaa pätevyyksien voimassaoloa katkotta. Näissä olosuhteissa toteutamme henkilöllisyyksien tarkastamisen koulutuksissa webkameran välityksellä, mutta taustalla olemme kehittämässä vahvaan tunnistautumiseen perustuvaa henkilöllisyyksien tarkastusta. 

Etäkouluttautuminen säästää aikaa ja ympäristöä 

Osallistuminen webinaarikoulutukseen on turvallista, helppoa ja ekologista. Olemme huomioineet koulutuksissamme tietoturvallisuuden ja tietosuojan vaatimukset nykypäivän etätyöskentelyn osana, jolloin käytössä saattavat olla niin työnantajan tarjoamat kuin myös henkilökohtaiset laitteet ja tietoliikenneyhteydet. 

Osallistumalla koulutukseen kotoa käsin säästät niin aikaa kuin myös ympäristöä. Tarjoamme myös koulutuksen mahdollisesti vaatimat oppimateriaalit ja tentit digitaalisessa muodossa, joten kaikki koulutuksessa tarvitsemasi löytyy siellä, missä opiskeletkin. 

Luokkahuonekoulutukset säilyvät koulutusmuotona webinaarikoulutusten rinnalla 

Alertum tulee jatkamaan luokkahuonekoulutuksia tuttuun tapaan sitten, kun se on taas turvallista. Tulemme kuitenkin pitämään webinaarikoulutuksia osana koulutustarjontaamme tulevaisuudessakin, sillä niistä saatu palaute on ollut erinomaista. 

Käymme myös aktiivista keskustelua alan kattojärjestöjen kanssa koulutusten järjestämismuotojen vapauttamiseksi, jotta teille asiakkaille tarjoutuisi jatkossakin mahdollisuus valita, millä tavalla ja missä kouluttautua. Paikasta riippumaton koulutustapa tuo valtavan koulutustarjonnan lähes jokaisen saatavaksi ja useampina ajankohtina. 

Tutustu laajaan webinaarikoulutusten tarjontaan täällä.