Lähikoulutusten järjestäminen kiristyneessä koronatilanteessa

Koronakriisi ja viranomaismääräykset ovat koetelleet meistä jokaista viimeisen vuoden ajan. Pandemian Suomeen rantautumisen alusta lähtien olemme etsineet turvallisia sekä myös vaihtoehtoisia tapoja tehdä pätevyyskoulutuksia valtakunnallisesti, verkossa, sekä myös erilaisia koulutustapoja yhdistellen. Jatkamme lähikoulutusten pitämistä paikoissa, joissa koulutus voidaan turvallisesti toteuttaa. 

Olemme arvioineet kriittisesti koulutustilojen ja toiminnan turvallisuutta, mutta myös seuranneet aktiivisesti viranomaisten arvioita niin paikallisista epidemiatilanteista kuin myös kokoontumisten turvallisuudesta. Ison osan ajasta koulutuksiamme on myös säädelty alueellisin viranomaismääräyksin. Edellä mainitut toimenpiteet huomioiden olemme järjestäneet koulutuksia asiakkaidemme sekä henkilöstömme turvallisuudesta huolehtien ja näin tulemme toimimaan myös jatkossa.

Osa koulutuksista on mahdollista toteuttaa vain lähikoulutuksena

Kaikkia koulutuksia emme edelleenkään voi kouluttaa etäkoulutuksina, eikä kaikkia koulutettavia saada etäkoulutusten piiriin. Tästä syystä jatkamme toistaiseksi lähikoulutusten järjestämistä paikoissa, joissa sitä voidaan turvallisesti toteuttaa. Taataksemme henkilöstön ja asiakkaidemme turvallisen kohtaamisen huomioimme viranomaissääntelyn, koronatilanteen vaatimukset sekä asianmukaiset toimenpiteet koulutustapahtuman aikana.

Suosittelemme kuitenkin etäkoulutukseen osallistumista kaikille, joille se suinkin on mahdollista ja olemmekin tehneet mittavia panostuksia loistavan oppimiskokemuksen tarjoamiseksi myös harjaantumattomillekin tietotekniikan käyttäjille. Myös tekninen tukihenkilömme on käytettävissä aina koulutuksen loppuun asti sekä 30 minuuttia ennen koulutuksen alkua.

Huolehdimme koulutustapahtuman turvallisuudesta

Olemme huomioineet jo viime vuoden keväästä saakka Terveyden ja Hyvinvoinnin laitoksen ohjeistukset ja suositukset. Viestimme turvallista toimintatavoista ennen koulutusta sekä koulutuksen aikana. Alertumin koulutusten turvallisuusohjeisiin pääset tutustumaan tästä linkistä. Kouluttajamme ovat saaneet kattavan kirjallisen ohjeistuksen koronaturvallisuuteen liittyen ja heidän tehtävänään onkin pitää huolta siitä, että ennalta määritellyt turvallisuustoimenpiteet ja -olosuhteet toteutuvat kaikkien osalta.

Valtaosa koulutuksistamme voidaan toteuttaa myös webinaareina, joiden määrää olemme viimeisimpien rajoitusten myötä kasvattaneet entisestään. Löydät suositut etäkoulutukset tästä linkistä.