Kuljettajien ammattipätevyyksien uusimiseen jatkoaikaa koronaepidemian takia

Kuorma- ja linja-auton kuljettajien ammattipätevyyksien uudistamista on helpotettu jo aikaisemmin koronaepidemian vuoksi. Nyt helpotuksia jatketaan pitkittyneen koronaepidemiatilanteen vuoksi. Traficom kehottaa uudistamaan ammattipätevyyden normaaliaikataulussa, mikäli se on mahdollista. 

Traficomin tiedotteen mukaisesti kuorma- ja linja-auton kuljettajien ammattipätevyyksien voimassaoloa jatketaan kolmella eri tavalla, riippuen siitä, milloin ammattipätevyyden voimassaolo on päättynyt.

  • Mikäli ammattipätevyyden voimassaolo on päättynyt 1.2.2020-1.6.2020 jatketaan voimassaoloaikaa 1.7.2021 saakka.
    • Voimassaolo on siis nyt päättynyt, eikä jatkoaikaa ole enää myönnetty.
  • Mikäli ammattipätevyyden voimassaolo on päättynyt 2.6.2020-31.8.2020 jatketaan voimassaoloaikaa 13 kuukaudella sen päättymispäivästä.
    • Jatkettu voimassaolo tulee päättymään välillä 2.7.2021-30.9.2021.
  • Mikäli ammattipätevyyden voimassaolo on päättynyt tai päättyy 1.9.2020-31.10.2021 jatketaan voimassaoloaikaa 10 kuukaudella sen päättymispäivästä.
    • Jatkettu voimassaolo tulee päättymään välillä 1.7.2021-31.8.2022.

Voimassaolon jatko ei näy ammattipätevyyskortissa – liikenteenvalvonta tulkitsee tilanteen kortista

Voimassaolon pidennyksen johdosta ei lähetetä uutta ammattipätevyyskorttia tai ajokorttia, eikä tiedot näy liikenneasioiden rekisterissä. Tien päällä liikenteenvalvonta osaa tulkita tilanteen ammattipätevyys- tai ajokortista.

Traficom kehottaa uudistamaan ammattipätevyyden normaaliaikataulussa mahdollisuuksien mukaan. Alertum järjestää kuljettajan ammattipätevyyskoulutuksia luokkahuonekoulutuksina ja webinaareina ympäri vuoden. Laajasta tarjonnasta löytyy ennakoivan ajon koulutus, ensiapukoulutukset, työturvallisuuskorttikoulutus, pyöräkuormaajan turvallisuuskoulutus, ammattiautoilijan työturvallisuuskoulutus (AMP) ja monia muita.