Tässä Alamieskoulutuksessa (taakankiinnittäjä ja merkinantaja) käsitellään alamiehen lainsäädännölliset vastuut, velvollisuudet ja vaarat, jotka liittyvät nostotöiden suorittamiseen. Koulutus perehdyttää nostoapuvälineiden oikeisiin käyttötapoihin sekä taakansidontaan ja kiinnittämiseen. Alamieskoulutus opastaa opiskelijaansa suorittamaan nostoapuvälineiden tarkastuksen sekä toimimaan merkinantajana. Koulutus lisää ymmärrystä myös hylkäysperusteista. Käytännönläheinen koulutus koostuu teoriasta ja harjoituksista, kuten nostoapuvälineiden tarkastusharjoituksen.

Toteutus perustuu soveltuvin osin ISO 23853 -standardiin ja se soveltuu pohjaksi työantajan myöntämälle kirjalliselle luvalle alamiehenä toimimiseen. Työantajan tulee valtioneuvoston asetuksen 403 mukaan varmistaa työntekijän riittävä osaaminen turvalliseen työskentelyyn. Työnantaja voi varmistua siitä, että Alertumin koulutukset ovat luotettavia ja riittävä tapa työntekijän osaamisen todentamiseen.

 

Tietoa alamieskoulutuksesta

Koulutuksen kesto
Neljä (4) tuntia.
Toteutustapa
Lähikoulutus tai webinaari
Koulutuksen hinta
175 € + alv 24% /osallistuja. Hyväksytystä suorituksesta myönnetään kortti, jonka hinta on 6 €/osallistuja.
Pätevyyden voimassaolo
Alamieskoulutuskortti on voimassa viisi (5) vuotta.
Koulutus omalle ryhmälle
Koulutuksen hinta on alkaen 1 190 € + alv/ryhmä. Lue lisää ryhmäkoulutuksesta sivun alareunasta.

Alamieskoulutuksen tavoite

Nostotyöt ovat korkean riskin töitä ja alamiehenä työskentely on yksi työmaan tärkeimmistä tehtävistä. Alamieskoulutuksen tavoitteena on mahdollistaa riittävä osaaminen, jotta nostureilla tehtävät nostot ovat turvallisia.  Koulutuksen tavoitteet ovat seuraavat:

  • Antaa osallistujalle perustiedot ja taidot turvallisesta alamies työskentelystä.
  • Käsimerkeillä ja radiopuhelimella kommunikoimisen perustaidot.
  • Nostoapuvälineiden kunnon tarkkailu ja oikeaoppinen taakansidonta.
  • Todentaa työntekijän osaaminen ennen alamies työluvan myöntämistä.

Alamieskoulutuksen kohderyhmä

Alamieskoulutusta suositellaan kaikille nostotyöskentelyyn osallistuville henkilöille. Koulutus on kohdenettu erityisesti taakankiinnittäjille, -sitojalle sekä merkinantajille.

Alamieskoulutus omalle ryhmälle

Järjestämme alamieskoulutuksia myös asiakkaidemme omille ryhmille. Koulutuksen sisällössä otetaan huomioon yrityksen toimiala sekä työpaikan olosuhteet ja riskitekijät. Koulutus toteutetaan asiakkaan haluamana ajankohtana valitussa paikassa. Koulutus voidaan toteuttaa asiakkaan tiloissa tai missä tahansa Alertumin koulutuspaikassa ympäri Suomen.

Koulutuksen hinta on 1190 €/ ryhmä. Ryhmäkoko on 6-12 henkilöä. Mikäli koulutus jaetaan useammalle päivälle hinta on 1690€/ryhmä.

Koulutus on mahdollista toteuttaa myös verkkokoulutuksena, kysy lisää myynnistämme soittamalla 010 320 5772 tai lähettämällä meille sähköpostia koulutus@alertum.fi. Asiantuntijamme auttavat teitä koulutusjärjestelyissä mielellään.

Pyydä koulutustarjous