Lasten hätäensiapukurssi 4h tarjoaa taidot lasten turvallisuuden tukemiseksi onnettomuuden tai tapaturman sattuessa. Ensiapukurssit ovat välttämättömiä kaikille — erityisesti niille, jotka työskentelevät tai viettävät aikaa lasten ja nuorten kanssa. Verkkokurssilla on runsaasti käytännön harjoittelua ja opit soveltamaan taitojasi todellisten tilanteiden varalta. Ensiaputaitojen hallitseminen antaa turvaa jokapäiväiseen elämään ja auttaa toimimaan oikein ja tehokkaasti hätätilanteissa. Viipymättä aloitettu lasten hätäensiapu ennaltaehkäisee pysyviä haittoja ja voi pelastaa lapsen hengen kriittisten minuuttien aikana.

Kenelle lasten ensiapukurssi verkossa on suunnattu?

Lasten henkeä uhkaavat tilanteet ovat harvinaisia, mutta ne saavat meidät jokaisen pysähtymään. Aikuisten ensiapu voi olla meille tuttua työpaikalta tai ensiapukurssilta, mutta kuinka moni meistä tietää miten toimia tai tunnistaa ensiaputilanteet, kun kyseessä on lapsi?

Lasten ensiapu- ja hätätilanteiden verkkokurssi on suunniteltu erityisesti vanhemmille, huoltajille sekä kaikille, jotka työskentelevät tai harrastavat lasten parissa. Kurssin tarkoituksena on antaa tarvittavat tiedot ja valmiudet toimia erilaisissa välittömästi henkeä uhkaavissa hätätilanteissa. Tarjoamme kurssilla käytännön ensiaputoimintamalleja yleisimpiin lasten sairaus-, tapaturma- ja myrkytystilanteisiin. Kurssin jälkeen tiedät miten toimia sekä uskallat auttaa lasten hätäensiapua vaativissa tapaturmissa.

Ensiapukurssille osallistuminen ei vaadi aikaisempaa osaamista. Lasten ensiapukurssi tarjoaa myös loistavan mahdollisuuden taitojen kertaamiseen ja ylläpitämiseen.  Kurssilla käsitellään yleisimpiä tapaturmia nyrjähdyksistä, silmävammoihin sekä harjoitellaan taidot lapsen peruselvytykseen ja sydäniskurin käyttöön. Lasten hätäensiapukurssi antaa sinulle varmuutta ja valmiuksia auttaa lapsia sekä nuoria, kun he sitä eniten tarvitsevat. Kurssi soveltuu näin ollen myös koulujen ja päiväkotien henkilökunnalle, valmentajille tai lasten harrastuksien ohjaajalle. Kurssi tarjoaa valmiudet lasten ensiapuun myös julkisissa tiloissa, joissa liikkuu lapsia.

LASTEN HÄTÄENSIAPUKURSSI 4h

Suoritusaika
Noin neljä (4) tuntia, riippuen yksilöllisestä suoritusnopeudestasi ja pohjatiedoistasi.
Koulutuksen hinta
Lasten hätäensiapu 4h -verkkokurssin hinta on 84 € + alv /henkilö.
Pätevyyden voimassaolo
Hätäensiapupätevyys on voimassa kolme (3) vuotta. Heti suoritettuasi verkkokurssin hyväksytysti, voit ladata PDF -todistuksen.
Koulutus omalle ryhmälle
Lasten hätäensiapukurssi 4h hinta omalle ryhmälle on alkaen 720 € + alv / ryhmä. Lue lisää sivun alareunasta.

Lasten hätäensiapukurssi 4h -verkossa sisältö ja kesto 

Kurssin tyypillinen suoritusaika on neljä tuntia. Verkkokurssi suoritetaan omaan tahtiin, jolloin kestoon vaikuttaa se, opiskeletko asioita ensikertaa vai kertaatko lasten hätäensiapua vaativia tietoja ja taitoja. Kurssin aikana opit, miten toimia ja tunnistaa erilaiset ensiapua vaativat tilanteet, joissa lapsella on hätä. Kaikki kurssilla opitut toimintamallit ovat linjassa Käypä hoito -suositusten kanssa. Tutustu kurssisisältöön:

Lapsen erityispiirteet ensiavussa

 • Lapsen fysiologia
 • Henkinen ensiapu lapselle

Lasten hengitysvaikeudet

 • Kurkunpääntulehdus
 • Allerginen reaktio ja anafylaktinen sokki
 • Astmakohtaus
 • Vierasesine hengitysteissä | lapsen auttaminen
 • Vierasesine hengitysteissä | vauvan auttaminen

Lapsen tapaturmat

 • Pään vammat
 • Suun alueen vammat
 • Nyrjähtänyt nilkka
 • Luunmurtumat
 • Haavat
 • Eläinten puremat ja pistot

Reagoimaton lapsi

 • Pyörtyminen
 • Tajuttomuus
 • Elottomuus
 • Lapsen elvytys
 • Vauvan elvytys
 • Defibrillaattorin käyttö lapsella ja nuorella

Lasten sairauskohtaukset

 • Kouristelu
 • Diabetes
 • Äkillinen vatsakipu
 • Sokki

Loppukoe

 

Miksi lapsen ja nuoren ensiapua sekä hätätilanteita varten on oma verkkokurssi?

Lasten ja nuorten ikä, koko sekä kehitystaso vaikuttavat merkittävästi lasten fysiologiaan ja anatomiaan.  Tämä tarkoittaa sitä, että lasten ensiapu eroaa aikuisille annettavasta ensiavusta, vaikka ne sisältävät jonkin verran myös samankaltaisuuksia. On myös eri asia antaa ensiapua vauvalle tai 16-vuotiaalle nuorelle.

Vauvat ja nuoret lapset voivat laittaa suuhunsa esineitä tai aineita, jotka eivät sinne kuulu. Kehittyvät lapset eivät myöskään hallitse kehoaan tai tunne omia raajojaan, mikä tekee heistä alttiimpia loukkaantumisille. Verenvuoto, joka aikuiselle on harmitonta, voi olla lapselle hengenvaarallista. Yleisin syy lapsen elottomuudelle on tapaturma tai hapenpuute, kun taas aikuisilla syynä on yleensä sydänperäinen ongelma. Tämän vuoksi lapsen elvytyksessä käytetään erilaista painelu-puhalluselvytystä ja sydäniskurin käyttö poikkeaa myös aikuisen ja nuoren elvytyksestä.

Pienet lapset eivät aina osaa ilmaista itseään, mikä voi aiheuttaa pelkoa ja hämmennystä. Normaali flunssa tai kurkunpään tulehduskohtaus voi tuntua vanhemmasta pelottavalta voimakkaan yskän takia. Usein kyseessä ei ole todellinen hätätilanne, siksi on hyvä oppia tunnistamaan hätäensiapua vaativat tilanteet. Lasten ensiapu kurssi netissä kattaa arjen ensiavun sekä ensiavun, joka helpottaa lapsen oloa ja vaatii jatkotoimia. Lisäksi kurssilla käsitellään henkeä uhkaavan hätäensiavun antaminen.

Kuinka kauan lasten hätäensiapukurssin suorittaminen verkossa kestää?

Kurssin suoritusaika vaihtelee osallistujien välillä, mutta tyypillisesti hätäensiapukurssi verkossa suoritetaan 3-4 tunnin ajassa. Suoritusaika riippuu yksilöllisestä etenemisvauhdista ja taustatiedoista. Voit suorittaa kurssin omien aikataulujesi mukaan osissa tai yhdeltä istumalta.

Kun kurssin kaikki osiot ja tehtävät on suoritettu, voit ladata itsellesi sähköisen todistuksen. Lasten hätäensiapu 4 h -pätevyys on voimassa kolme vuotta. Pätevyyden voi uusia suorittamalla kurssin uudelleen.

Tutustu myös ensiavun antamiseen, kun potilaana on aikuinen. Ilmoittaudu mukaan perinteiselle ensiapukurssille, jossa ensiapukouluttaja ohjaa sinua ensiavun saloihin. Kaikille avoimet ensiapukoulutukset löydät koulutushausta.

Osallistuminen Lasten hätäensiapukurssille 4h verkossa

Aloita ostamalla paikka Lasten hätäensiapu 4h -verkkokoulutukseen. Onnistuneen tilauksen jälkeen tilaajan sähköpostiin lähetetään vahvistusviesti, josta löytyy myös kirjautumistunnukset ja -ohjeet verkko-oppimisalustalle. Voit aloittaa verkkokurssin opiskelun heti oston jälkeen.

Voit kirjautua oppimisympäristöön tietokoneelta, tabletilta tai mobiililaitteelta – riittää, että sinulla on internet-yhteys. Mitään asennuksia ei tarvita. Verkkokurssin suorittamista varten tietokoneessasi tulee olla viimeisin versio jostakin seuraavista internet-selaimista: Microsoft Edge, Firefox, Safari tai Chrome. Verkkokurssin suorittamista Internet Explorer-selaimella ei suositella.

Lasten hätäensiapukurssin voit suorittaa niin monessa osassa kuin haluat – tai vaikka yhdeltä istumalta. Etenemisesi tallentuu järjestelmään ja pääset aina jatkamaan opiskelua siitä kohdasta, mihin edellisellä kerralla jäit. Suorita kurssi siis omaan tahtiisi ja voit kerrata jo oppimaasi palaamalla edeltäviin aiheisiin.

Jos sinulla on jo verkkokurssitunnukset, voit jatkaa kurssin suorittamista tästä linkistä: Omat kurssit.

Lasten ensiapukurssi omalle ryhmälle

Järjestämme lasten ensiapukursseja asiakkaidemme omille ryhmille. Kurssin sisällössä otetaan huomioon yrityksen toimiala, työpaikan olosuhteet ja tapaturmariskit. Kurssi toteutetaan asiakkaan haluamana ajankohtana valitussa paikassa. Kurssi voidaan toteuttaa asiakkaan tiloissa tai missä tahansa Alertumin koulutuspaikassa ympäri Suomen.

Lasten hätäensiapukurssi 4h hinta omalle ryhmälle on alkaen 720 € + alv / ryhmä. Lisäksi veloitamme rekisteröintikulua 10 €/henkilö. Tilaa oma kurssi ryhmälle soittamalla 010 320 5772 tai lähettämällä meille sähköpostia koulutus@alertum.fi. Asiantuntijamme auttavat teitä koulutusjärjestelyissä mielellään.

Kouluttaudu lasten hätäensiapukurssilla ammattilaisten johdolla

Kouluttajamme omaavat runsaasti käytännönkokemusta. He toimivat päätyökseen ensihoidon, sairaanhoidon ja -kuljetuksen saralla ja ovat SPR hyväksymiä Ensiavun- ja terveystiedon kouluttajia (ETK). Ammattitaitoiset kouluttajamme ovat tarjonneet ensiapukursseja mm. päiväkotien, koulujen ja hoitolaitosten henkilökunnalle. Heidän johdollaan jokainen voi oppia yksinkertaiset lasten hätäensiaputaidot ja luoda turvallisemman ympäristön lapsillemme.

Pyydä koulutustarjous

Pyydä koulutustarjous