Avoimet webinaarikoulutukset toteutetaan Teams-ohjelmistolla. Koulutuksen tarkemman ajankohdan ja muut olennaiset tiedot löydät vahvistussähköpostista. Tässä ohjeessa keskitymme teknisiin asioihin.

Koulutuksen tarkemman ajankohdan ja muut olennaiset tiedot löydät vahvistussähköpostista. Tässä ohjeessa keskitymme teknisiin asioihin.

Vaadittavat varusteet

Webinaarikoulutukseen osallistuvalla tulee olla käytössään seuraavat varusteet, jotta koulutukseen osallistuminen onnistuu ja koulutuksesta saa kaiken irti.

  • tietokone ja laturi
  • web-kamera
  • kuulokkeet ja mikrofoni (usein laitteessa jo valmiiksi, varmista toimivuus)
  • laadukas internet -yhteys
  • Teams-ohjelmisto ladattuna tietokoneeseesi (tai selainversio)

Teams -ohjelmiston voit ladata täältä. Lataus kannattaa suorittaa heti koulutukseen ilmoittautumisen jälkeen. Suosittelemme osallistumaan koulutukseen Teams-ohjelmiston avulla, mutta selainversiosta osallistuminen on myös mahdollista.

Huomioithan, että jokaisen osallistujan tulee osallistua koulutukseen omalta laitteelta.

Koulutuksen suorittaminen mobiililaitteella onnistuu, mutta emme suosittele sitä ensisijaisena vaihtoehtona. Mobiililaitteelle on samat vaatimukset kuin tietokoneelle (kamera, mikrofoni sekä kuulokkeet). Mikäli osallistut koulutukseen mobiililaitteella (esim. tabletti, puhelin), tulee tentti suorittaa toisella laitteella (esim. tabletti, puhelin, tietokone) teknisten seikkojen vuoksi.

Mobiililaitteelle tulee ladata Teams -sovellus omasta sovelluskaupasta.

Ennen koulutusta

Mikäli Teams-ohjelmisto ei ole ladattuna tietokoneellesi, lataa Teams -ohjelmisto tietokoneellesi.

Mikäli Teams-ohjelmisto ei ole sinulla päivittäisessä käytössä, suorita testipuhelu. Testipuhelun voit soittaa klikkaamalla oikealla yläkulmassa olevaa kuvaasi (tai nimikirjaimia) ja valitse AsetuksetLaitteet (englanniksi Settings – Devices). Varmista, että sinulla on käytössä oikeat audiolaitteet (mikrofoni ja kaiutin) ja klikkaa Soita testipuhelu (englanniksi Make a test call). Testaa, että kamerasi toimii, äänesi kuuluu ja kuulet myös botin puhuvan.

Koulutuksen alkaessa

Liity koulutukseen noin 30 minuuttia ennen koulutuksen alkua, jotta voit varmistaa laitteiden toiminnan etukäteen sekä todentaa henkilöllisyytesi.

Liity koulutukseen tietokoneella mahdollisimman häiriöttömästä tilasta, jotta pystyt keskittymään opetukseen. Varaa itsellesi muistiinpanovälineet tehtävien tekemistä varten ja sulje koneeltasi kaikki ylimääräiset ohjelmat.

Saat edellisenä päivänä sähköpostitse muistutusviestin, jossa on annettu linkki, jota pitkin pääset siirtymään virtuaaliseen luokkahuoneeseen. Mikäli koulutuksessa on käytössä vahva tunnistautuminen, pääset tunnistautumaan ennen luokkahuoneeseen siirtymistä. Klikkaa linkistä ja hyväksy järjestelmäsi pyyntö avata Teams -ohjelmisto. Hyväksy videokameran käyttö ja tarkista mikrofonin sekä kaiuttimien toiminta.

Kouluttaja päästää sinut sisään luokkahuoneeseen viimeistään muutama minuutti ennen koulutuksen alkua. Huomaathan, että koulutuksessa tulee olla ajoissa, tai muuten suoritusta ei hyväksytä.

Vahva tunnistautuminen

Mikäli koulutuksessa on käytössä vahva tunnistautuminen, ohjataan sinut sähköpostiin lähetetystä muistutusviestistä linkkiä klikkaamalla sivustolle, jossa pyydetään pyydetään vahvistuskoodia. Vahvistuskoodi lähetetään samaan sähköpostiin, johon olet saanut linkin (vahvistusviesti tai muistutusviesti). Huomioithan, että linkki on henkilökohtainen, eikä sitä voi jakaa eteenpäin.

Vahvistuskoodi syöttämisen jälkeen pääset syöttämään henkilötunnuksen. Lopuksi pääset valitsemaan haluamasi tunnistustavan (suomalaiset verkkopankit sekä mobiilivarmenne) ja suorittamaan tunnistautumisen pankissa. Onnistuneen henkilöllisyyden todentamisen jälkeen sinut ohjataan suoraan luokkahuoneeseen. Mikäli sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia pystyt tekemään manuaalisen tunnistautumisen seuraamalla lomakkeen ohjeita.

Tunnistautuminen suoritetaan vain kerran. Mikäli kohtaat päivän aikana teknisiä haasteita, pääset sähköpostiisi toimitetun linkin kautta suoraan luokkahuoneeseen, kun tunnistautuminen on kertaalleen suoritettu.

Onnistuneen tunnistautumisen jälkeen sinut ohjataan suoraan Teams-kokoukseen. Hyväksy järjestelmäsi pyyntö avata Teams -ohjelmisto. Hyväksy videokameran käyttö ja tarkista mikrofonin sekä kaiuttimien toiminta.

Kouluttaja päästää sinut sisään luokkahuoneeseen viimeistään muutama minuutti ennen koulutuksen alkua. Huomaathan, että koulutuksessa tulee olla ajoissa, tai muuten suoritusta ei hyväksytä.

Koulutuksen aikana

Koulutuksen ajan tulee noudattaa seuraavia ohjeita:

  • Osallistujan tulee olla paikalla viimeistään koulutuksen alkaessa, myöhästyminen aiheuttaa hylkäämisen. Tarkista koulutuksen alkamisajankohta vahvistusviestistä.
  • Osallistujan tulee olla kameran edessä, kamera päällä koko koulutuksen ajan.
  • Kouluttaja ohjeistaa erikseen tauot, jolloin kamera voi olla suljettuna.
  • Koulutus nauhoitetaan, jotta osallistujien läsnäolo voidaan tarvittaessa varmistaa jälkikäteen.

Kouluttajalla on oikeus keskeyttää osallistujan koulutus, mikäli yllä olevia ohjeita ei noudateta koulutuksen aikana.

Mikäli sinulla tulee teknisiä ongelmia koulutuksen aikana, ja yhteytesi esimerkiksi katkeaa, liity uudestaan koulutukseen sähköpostissa olevan linkin välityksellä. Kouluttaja päästää sinut takaisin luokkahuoneeseen.

Asiakaspalvelumme auttaa teitä webinaarikoulutuksiin liittyvissä teknisissä ongelmissa arkisin klo 7:30-15:30 puhelimitse numerossa 010 320 5772.

Tentin suorittaminen

Mikäli koulutukseen kuuluu tentti (esimerkiksi Työturvallisuuskorttikoulutus), suoritetaan tentti kouluttajan ohjeistuksien mukaisesti selaimessa. Tentin suorittamista varten ei tarvitse erityisiä välineitä. Osallistujalla tulee olla kamera päällä myös tentin suorituksen aikana.

Mikäli osallistut koulutukseen mobiililaitteella (esim. tabletti, puhelin), tulee tentti suorittaa toisella laitteella (esim. tabletti, puhelin, tietokone) teknisten seikkojen vuoksi.

Tekninen tuki

Asiakaspalvelumme auttaa teitä webinaarikoulutuksiin liittyvissä teknisissä ongelmissa arkisin klo 7:30-15:30 puhelimitse numerossa 010 320 5772.

Suosittelemme lämpimästi testaamaan laitteiston toiminnan etukäteen sekä varaamaan riittävästi aikaa koulutukseen liittymistä varten.

Mikäli myöhästyy koulutuksesta tai laitteisto ei toimi (esimerkiksi web-kameran kuva ei näy), emme voi ottaa osallistujaa koulutukseen.