Tämä koulutus, johon olet ilmoittautunut, toteutetaan poikkeuksellisesti Teams-ohjelmistolla. Normaalisti Alertumin avoimet webinaarikoulutukset toteutetaan Zoom-ohjelmistolla. Zoom -ohjeistuksen löydät tarvittaessa täältä.

Koulutuksen tarkemman ajankohdan ja muut olennaiset tiedot löydät vahvistussähköpostista. Tässä ohjeessa keskitymme teknisiin asioihin.

Vaadittavat varusteet

Webinaarikoulutukseen osallistuvalla tulee olla käytössään seuraavat varusteet, jotta koulutukseen osallistuminen onnistuu ja koulutuksesta saa kaiken irti.

  • kuulokkeet ja mikrofoni
  • web-kamera
  • tietokone ja laturi
  • laadukas internet -yhteys
  • Teams-ohjelmisto ladattuna tietokoneeseesi

Teams -ohjelmiston voit ladata täältä. Lataus kannattaa suorittaa heti koulutukseen ilmoittautumisen jälkeen.

Huomioithan, että jokaisen osallistujan tulee osallistua koulutukseen omalta laitteelta.

Koulutuksen suorittaminen mobiililaitteella onnistuu, mutta emme suosittele sitä ensisijaisena vaihtoehtona. Mobiililaitteelle on samat vaatimukset kuin tietokoneelle (kamera, mikrofoni sekä kuulokkeet). Mikäli osallistut koulutukseen mobiililaitteella (esim. tabletti, puhelin), tulee tentti suorittaa toisella laitteella (esim. tabletti, puhelin, tietokone) teknisten seikkojen vuoksi.

Mobiililaitteelle tulee ladata Teams -sovellus omasta sovelluskaupasta.

Ennen koulutusta

Mikäli Teams-ohjelmisto ei ole ladattuna tietokoneellesi, lataa Teams -ohjelmisto tietokoneellesi.

Mikäli Teams-ohjelmisto ei ole sinulla päivittäisessä käytössä, suorita testipuhelu. Testipuhelun voit soittaa klikkaamalla oikealla yläkulmassa olevaa kuvaasi (tai nimikirjaimia) ja valitse AsetuksetLaitteet (englanniksi Settings – Devices). Varmista, että sinulla on käytössä oikeat audiolaitteet (mikrofoni ja kaiutin) ja klikkaa Soita testipuhelu (englanniksi Make a test call). Testaa, että kamerasi toimii, äänesi kuuluu ja kuulet myös botin puhuvan.

Koulutuksen alkaessa

Liity koulutukseen noin 30 minuuttia ennen koulutuksen alkua, jotta voit varmistaa laitteiden toiminnan etukäteen.

Liity koulutukseen tietokoneella mahdollisimman häiriöttömästä tilasta, jotta pystyt keskittymään opetukseen. Varaa itsellesi muistiinpanovälineet tehtävien tekemistä varten ja sulje koneeltasi kaikki ylimääräiset ohjelmat.

Vahvistusviestissäsi on annettu Teams-kokouksen linkki. Klikkaa linkistä ja hyväksy järjestelmäsi pyyntö avata Teams -ohjelmisto. Hyväksy videokameran käyttö ja tarkista mikrofonin sekä kaiuttimien toiminta.

Kouluttaja päästää sinut sisään luokkahuoneeseen viimeistään muutama minuutti ennen koulutuksen alkua. Huomaathan, että koulutuksessa tulee olla ajoissa, tai muuten suoritusta ei hyväksytä.

Koulutuksen aikana

Koulutuksen ajan tulee noudattaa seuraavia ohjeita:

  • osallistujan tulee olla paikalla viimeistään koulutuksen alkaessa klo 8:00, myöhästyminen aiheuttaa hylkäämisen
  • osallistujan tulee olla kameran edessä, kamera päällä koko koulutuksen ajan
  • kouluttaja ohjeistaa erikseen tauot, jolloin kamera voi olla suljettuna
  • osallistujalla tulee olla henkilöllisyystodistus, joka pyydettäessä näytetään kouluttajalle
  • koulutus nauhoitetaan, jotta osallistujien läsnäolo voidaan tarvittaessa varmistaa jälkikäteen

Kouluttajalla on oikeus keskeyttää osallistujan koulutus, mikäli yllä olevia ohjeita ei noudateta koulutuksen aikana.

Mikäli sinulla tulee teknisiä ongelmia koulutuksen aikana, ja yhteytesi esimerkiksi katkeaa, liity uudestaan koulutukseen sähköpostissa olevan linkin välityksellä. Kouluttaja päästää sinut takaisin luokkahuoneeseen.

Asiakaspalvelumme auttaa teitä webinaarikoulutuksiin liittyvissä teknisissä ongelmissa arkisin klo 7:30-15:30 puhelimitse numerossa 010 320 5772.

Tentin suorittaminen

Mikäli koulutukseen kuuluu tentti (esimerkiksi Työturvallisuuskorttikoulutus), suoritetaan tentti kouluttajan ohjeistuksien mukaisesti selaimessa. Tentin suorittamista varten ei tarvitse erityisiä välineitä. Osallistujalla tulee olla kamera päällä myös tentin suorituksen aikana.

Mikäli osallistut koulutukseen mobiililaitteella (esim. tabletti, puhelin), tulee tentti suorittaa toisella laitteella (esim. tabletti, puhelin, tietokone) teknisten seikkojen vuoksi.

Tekninen tuki

Asiakaspalvelumme auttaa teitä webinaarikoulutuksiin liittyvissä teknisissä ongelmissa arkisin klo 7:30-15:30 puhelimitse numerossa 010 320 5772.

Suosittelemme lämpimästi testaamaan laitteiston toiminnan etukäteen sekä varaamaan riittävästi aikaa koulutukseen liittymistä varten.

Mikäli myöhästyy koulutuksesta tai laitteisto ei toimi (esimerkiksi web-kameran kuva ei näy), emme voi ottaa osallistujaa koulutukseen.