Kosteudenhallintakoulutus tarjoaa käsityksen työmaan kosteudenhallinnan olosuhteista ja rakenteiden kuivaukseen liittyvistä perusteista. Koulutuksessa tutustutaann myös betonirakenteiden kosteusmittausten RT-korttiin ja mittauksien raportointiin. RT-kortti sisältää keskeiset ohjeet, alaa ohjaavat lait ja määräykset sekä yleiset laatuvaatimukset.

Työmaan kosteudenhallinnalla tarkoitetaan käytännössä sellaisia toimenpiteitä, joilla pyritään varmistamaan, ettei kosteusvaurioita syntyisi rakentamisen aikana tai sen seurauksena. Kuivuminen noudattaa samoja kosteuden siirtymisen perusperiaatteita kuin kastuminenkin. Tuntemalla kosteuslähteet ja oman toiminnan vaikutukset, tiedät millaiset edellytykset rakenteiden kuivuminen ja eri työvaiheet vaativat. Koulutuksesta keskeistä on ymmärtää, miten kosteus siirtyy sekä millainen merkitys sääsuojauksella on. Koulutuspäivänä keskitytään toimintatapoihin, joihin työntekijä voi työtavoillaan vaikuttaa.

TIETOA KOSTEUDENHALLINTAKOULUTUKSESTA

Koulutuksen kesto
3,5 tuntia
Toteutustapa
Lähiopetus
Koulutuksen hinta
169 €/hlö + alv 24%
Pätevyyden voimassaolo
Koulutus on ammattitaitoa vahvistava. Koulutustodistus on voimassa toistaiseksi.
Koulutuksen hinta ryhmälle
Lue lisää ryhmäkoulutuksesta sivun alareunasta.

Kosteudenhallintakoulutuksen kohderyhmät

Koulutus on suunniteltu kaikille rakennusalan ammattilaisille ja työntekijöille, jotka ovat kiinnostuneita työmaan kosteudenhallinnasta. Kouluttajamme ovat alansa kokeneita asiantuntijoita, joiden johdolla oppiminen on vuorovaikutteista.

Koulutus tarjoaa hyödyllistä tietoa myös työnjohdolle ja aliurakoitsijoille.

Kosteudenhallintakoulutuksen sisältö ja tavoitteet

Koulutuksen päätavoite on antaa osallistujille perusymmärrys työmaan kosteudenhallinnasta, rakenteiden kuivauksesta ja kosteusmittauksista. Koulutus syventyy rakennusfysiikan perusteisiin käytännönläheisten esimerkkien kautta. Osallistujat saavat koulutuksesta työkaluja kosteuden olosuhteiden hallintaan eri työvaiheissa.

Tavoitteena on parantaa osallistujien ammattitaitoa ja edistää turvallista sekä kustannustehokasta rakentamista. Koulutus pyrkii myös motivoimaan oikeiden työskentelytapojen käyttämiseen. Koulutuksessa käydään läpi konkreettisia esimerkkejä terveydellisistä ja taloudellisista seuraamuksista, joita tahallisilla tai tahattomilla laiminlyönneillä voi aiheuttaa.

Sisältö

 • Työmaan kosteudenhallinta
  • suunnitteluvaihe
  • toteutus / tuotantovaihe
  • dokumentit
 • Rakenteiden kuivaus
  • mihin rakenteiden kuivaus perustuu?
  • olosuhteiden vaikutus kuivumiseen
  • eri kuivausmenetelmät
 • Kosteusmittaukset ja mittausmenetelmät
 • Uusi betonirakenteiden kosteusmittausten RT-kortti ja kosteusmittausten raportointi

Kosteudenhallintakoulutus ryhmälle

Järjestämme kosteudenhallintakoulutusia asiakkaidemme omille ryhmille. Koulutuksen sisällössä otetaan huomioon yrityksen toimiala sekä työpaikan olosuhteet. Koulutus toteutetaan asiakkaan haluamana ajankohtana valitussa paikassa. Koulutus voidaan toteuttaa asiakkaan tiloissa tai missä tahansa Alertumin koulutuspaikassa ympäri Suomen. Yrityskohtainen koulutus voidaan toteuttaa myös etänä webinaarikoulutuksena.

Maksimiryhmäkoko on 12 osallistujaa, jotta henkilökohtainen vuorovaikutus ja oppiminen säilyvät korkealla tasolla.

Pyydä koulutustarjous

Kysy lisää soittamalla 010 320 5772 tai lähettämällä meille sähköpostia koulutus@alertum.fi. Asiantuntijamme auttavat teitä koulutusjärjestelyissä mielellään.

Pyydä koulutustarjous