Laaja hygienia- ja työturvallisuuskorttien väärentämisjuttu paljastui 

Poliisin tiedotteen mukaan laaja väärennettyjen hygienia- ja työturvallisuuskorttien kauppa on paljastunut. Epäilty on myynyt satoja väärennettyjä kortteja, jotka ovat herättäneet huolta työnantajien ja asiakkaiden keskuudessa. Alertumilla tai muilla Presto-konsernin koulutuksia järjestävillä tahoilla ei ole yhteyttä tähän tapaukseen. 

Tiedotteen mukaan epäilty on myynyt satoja väärennettyjä hygienia- ja työturvallisuuskortteja, jotka on tarkoitettu ravintola- ja rakennusalan ammattilaisille. Väärennetyt kortit ovat herättäneet huolta työnantajien ja asiakkaiden keskuudessa, sillä ne saattavat aiheuttaa vakavia riskejä työpaikoilla.  

Poliisi on käynnistänyt laajan tutkinnan ja onnistunut tekemään useita pidätyksiä epäillyistä, jotka ovat olleet mukana väärennöksissä. Tutkinnan alkuvaiheissa on paljastunut, että osa väärennetyistä korteista on päässyt kiertämään työpaikoille, mikä saattaa vaarantaa sekä työntekijöiden että asiakkaiden terveyden ja turvallisuuden.  

Mikäli koulutus on tilattu kauttamme, voitte olla huoletta

Alertumilla tai muilla Presto-konsernin koulutuksia järjestävillä tahoilla ei ole yhteyttä tähän tapaukseen. Ymmärrämme, että asiakkaillemme tämä saattaa kuitenkin herättää kysymyksiä. Haluamme vakuuttaa, että kaikki kauttamme tilatut koulutukset ja pätevyydet ovat asianmukaisesti hoidettuja ja voitte luottaa niiden laatuun ja aitouteen. 

Koulutuksemme on suunniteltu tarkasti vastaamaan alan vaatimuksia ja normeja, ja olemme sitoutuneet varmistamaan, että asiakkaamme saavat aina laadukasta ja pätevää koulutusta. Turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää, ja pyrimme takaamaan sen kaikessa toiminnassamme. 

Jos teillä on kysyttävää tai tarvitsette lisätietoja koulutuksistamme, voitte aina ottaa meihin yhtyettä. Asiakastyytyväisyys on meille etusijalla, ja olemme valmiita auttamaan teitä kaikin mahdollisin tavoin.

Epäselvän pätevyyden tapauksissa otathan yhteyttä asianomaiseen tahoon

Mikäli koulutuksen tai pätevyyden alkuperästä ei ole tietoa tai sen aitoudesta herää epäilys, pyydämme ensisijaisesti asiakasta olemaan yhteydessä pätevyyden myöntäneeseen tahoon eli hygieniapassien osalta Ruokavirastoon ja työturvallisuuskorttien osalta Työturvallisuuskeskus ry:n asiakaspalveluun. Ruokavirastoon voi olla yhteydessä sähköpostitse hygieniapassi@ruokavirasto.fi ja Työturvallisuuskeskukseen kortti@ttk.fi 

Lisätietoja asiasta löydät Poliisin tiedotteesta.
Alertumin puolesta lisätietoja aiheesta antaa tarvittaessa Tuomas Liukkonen, palvelujohtaja, tuomas.liukkonen@alertum.fi