Alertum etsii kuntotarkastamattomia väestönsuojia

Kiinteistöturvallisuuden kokonaisuuteen kuuluu olennaisena osana väestönsuojat, joilla on tärkeä rooli yhteiskunnan varautumisessa kriiseihin, onnettomuuksiin ja poikkeusoloihin. Siksi väestönsuojat tulee pitää kunnossa ja käyttöönottokelpoisina.

Kuten kaikki rakenteet ja tekniikka kiinteistössä, myös väestönsuoja vaatii säännöllistä huoltoa ja ylläpitotoimia

Kokemuksemme mukaan näitä laiminlyödään usein ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön varautumisjohtaja Karim Peltonen arvioi, että väestönsuojista 10–50 prosenttia on käyttöönotettavissa määrätyn 72 tunnin aikana (http://yle.fi/uutiset/3-9409831). Ylen artikkelissa mainitaan, että kiinteistönomistajalla on velvoite pitää väestönsuoja ja sen laitteet kunnossa. Kainuun pelastuslaitoksen riskienhallintapäällikön Janne Heikkisen mukaan eniten laiminlyöntejä huomataan kerrostaloissa ja kiinteistöissä, joissa pelastusviranomainen harvemmin tekee tarkastuskäyntejä.

Tiedätkö missä piileskelee kuntotarkastamaton väestönsuoja?

Meidän visiomme Alertumilla on luoda osaamisella maailman turvallisin yhteiskunta. Se ei synny ilman tekoja. 100-vuotiaan Suomen kunniaksi haluamme ottaa tämän vuoden tavoitteeksemme kuntotarkastaa 100 väestönsuojaa veloituksetta vuoden loppuun mennessä. Tarvitsemme siihen sinun apuasi. Kerro meille, missä luuraa kuntotarkastamaton väestönsuoja. Voit myös ilmiantaa oman väestönsuojasi.

Isännöitsijät ja kiinteistönomistajat ovat tärkeässä roolissa väestönsuojien kunnossapidossa

Hyvään kiinteistön hoitoon kuuluu myös turvallisuusasioiden tärkeyden ymmärtäminen ja niiden hallinnointi. Säännöllisillä huolloilla ja tarkastuksilla saadaan väestönsuojien kunto pidettyä hyvällä tasolla, eikä suurille ja kalliille korjauksille synny tarvetta ajansaatossa.

Tästä voit ladata oppaan, johon olemme kiteyttäneet keskeisimmät toimenpiteet väestösuojan kunnossapitoon, ole hyvä. Voit myös liittyä kiinteistöturvallisuuden postituslistallemme, jolloin saat kaikki vinkit ja uusimmat uutisemme sähköpostiisi kuusi kertaa vuodessa.

Mikäli haluat asiantuntijan arvioimaan väestönsuojan nykytilan, voit tilata meiltä kuntokartoituksen veloituksetta. Annamme kuntokartoituksen perusteella tarjouksen mahdollisista huolto- ja korjaustöistä sekä vaatimusten mukaisen tiiveyskokeen suorittamisesta.

Blogin kirjoittajana Alertum Oy:n kehitysjohtaja Lari Lindén.