Väestönsuojan käyttöönotto ja puhelinyhteyden tarpeellisuus

Valtakunnallisesti kaikissa kiinteistöjen ja taloyhtiöiden väestönsuojissa pitää olla lain edellyttämä viestiyhteyden valmius, jota käytetään suojautumistilanteissa tiedon siirtoon suojan ja viranomaisten välillä. Yleensä viestiyhteys on tehty kiinteällä puhelinlinjalla, samanlaisella mikä oli jokaisessa kodissa ennen matkapuhelimien yleistymistä.

Kiinteistöille ja taloyhtiöille väestönsuojan puhelinlinja aiheuttaa käyttämättömänä ei niin suuren, mutta kumminkin varteenotettavan kiinteän kuluerän. Tekniikan kehittymisen myötä on tullut vaihtoehtoinen tapa korvata väestönsuojan kiinteä puhelinlinja toisella tapaa, kuin myös kiinteät puhelinlinjat on korvattu jokaisessa kodissa ja työpaikalla matkapuhelimilla.

Alertum tarjoaa vaihtoehdoksi kuukausimaksutonta ja huoltovapaata GSM-tekniikkaan perustuvaa laitteistoa korvaamaan väestönsuojien kiinteitä puhelinlinjoja ja niiden kuukausimaksuja kiinteään kertakorvaushintaan.

Laitteisto takaa samat lainmukaiset viestivalmiudet kuin kiinteä puhelinlinja (Sisäasiainministeriön asetus väestönsuojien teknisistä vaatimuksista ja väestönsuojien laitteiden kunnossapidosta 506/2011, 19 § Viestilaitteet). Tekniikka soveltuu myös sellaisiin kiinteistöjen ja taloyhtiöiden väestönsuojiin, jossa ei ole olemassa mitään viestiyhteyttä tai ne ovat sellaisessa paikassa, missä tavallinen matkapuhelin ei kuulu.

Laitteiston käyttöönotto väestönsuojaan on helppoa. Käytännössä ei tarvitse kuin kytkeä virrat päälle väestönsuojan hoitajan toimesta. Ohjeet jätetään väestönsuojaan asennuksen jälkeen. Pyydä tarjous tai tee tilaus Preston kautta!