Työsuojeluvastuut ja -yhteistoiminta työpaikalla -verkkokurssi perehdyttää opiskelijansa työsuojelun lakisääteisiin ja organisatorisiin vastuisiin niin työnantajan ja työntekijöiden velvoitteiden kuin myös työsuojelun yhteistoiminnan näkökulmasta.

Tämä koulutus soveltuu kaikille työsuojeluasioista kiinnostuneille sekä erityisesti henkilöille, joiden vastuulla on työsuojelun yhteistoimintaan liittyvät järjestelyt (työsuojelupäälliköt, esihenkilöt, johtajat) tai jotka osallistuvat työsuojelutoimintaan esimerkiksi vaaleilla valittuina työsuojeluvaltuutettuina, -varavaltuutettuina tai -asiamiehinä. Koulutus on erittäin hyödyllinen myös kaikissa esihenkilötehtävissä toimiville, jotta he osaavat päivittäisessä työssään huomioida työsuojelun ja työhyvinvoinnin kehittämisen perusteet. Lue myös kuinka luot terveen työyhteisön työsuojelun avulla.

Koulutuksessa käydään kattavasti työsuojelun vastuut ja yhteistoiminta työpaikalla, joten sopii hyvin uusille työsuojeluvaltuutetuille ja -päälliköille, mutta myös hyvänä kertauksena kokeneemmille. Kurssi ei kuitenkaan korvaa työsuojeluvaltuutetun peruskurssia eli työsuojelun ja työturvallisuuden perehdytyskoulutusta eikä työsuojelupäällikön peruskurssia.

Opiskele työsuojeluvastuista omaan tahtiin verkossa

Koulutus suoritetaan täysin itsenäisesti verkossa ja voit edetä siinä oman tahtisi mukaisesti. Voit tehdä siis koulutuksen kerralla tai vaikkapa useissa erissä. Koulutuksen voi keskeyttää ja sitä voidaan jatkaa milloin ja missä vain. Tarvitset vain verkkoyhteyden ja päätelaitteen: tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen, jossa käytössäsi ovat myös äänet. Parhaan käyttökokemuksen saat kuitenkin tietokoneella. Koulutus on rakennettu vahvasti kerronnan varaan, joten se ei sovellu optimaalisesti kuulorajoitteiselle. Koulutus suoritetaan internet-selaimella, joten suosittelemme suorittamaan koulutuksen alusta loppuun samalla laitteella ja selaimella, jotta edistyksesi pysyy järjestelmän muistissa.

Työsuojeluvastuut ja -yhteistoiminta työpaikalla -verkkokurssi

Toteutustavat
Verkkokoulutus, tutustu myös lähi- ja etäkoulutuksina toteutettaviin työsuojelukoulutuksiin
Järjestämme myös verkkokoulutuksia isolle ryhmälle. Lue lisää sivun alareunasta.
Suoritusaika
2-3 tuntia, riippuen yksilöllisestä suoritusnopeudesta sekä materiaalin kertaustarpeesta. Koulutuksen voi suorittaa osissa samalla laitteella, selain muistaa mihin edellisellä kerralla jäit.
Koulutuksen hinta
149 € + alv. Hintaan sisältyy kertapääsyoikeus verkkokoulutukseen sekä ladattava todistus koulutuksen hyväksytystä suorittamisesta. Lisäksi voit halutessasi tilata muovikortin hintaan 10€ + alv. Pyydä tarjous koulutuksesta isolle ryhmälle sivun alareunasta.
Käyttöaika
Koulutus on suoritettava vuoden kuluessa ostopäivästä.
Pätevyyden voimassaolo
Tällä pätevyydellä ei ole voimassaoloaikaa vaan se perustuu työnantajan velvollisuuksiin antaa riittävä perehdytys työsuojeluvastuuhenkilöille tehtävässään toimimiseksi sekä huolehtimisvelvoitteeseen työpaikan turvallisuudesta ja työsuojelun järjestämisestä. Suosittelemmekin aiheiden kertaamista riittävän usein sekä monipuolista tutustumista työsuojelun eri aihealueisiin niin verkko- kuin läsnäolokoulutuksissamme.

Työsuojeluvastuut ja -yhteistoiminta työpaikalla verkkokoulutuksen kurssisisältö

 • Mitä on työsuojelu?
  • Työsuojelun tavoitteet, hyödyt ja yhteistoiminta
  • Työsuojeluvastuut lainsäädännössä
  • Työnantajan velvoitteet
  • Työntekijöiden vastuut ja velvoitteet
 • Työnantajan yleinen huolehtimisvelvoite
  • Riskienarviointi
  • Työsuojelun toimintaohjelma
  • Työn ja työympäristön suunnittelu
  • Haitalliset aineet, kuormitustekijät ja palautuminen
  • Perehdyttäminen ja työnopastus
 • Työterveyshuollon rooli ja tehtävät
 • Työsuojeluorganisaatio
  • Työsuojelun yhteistoiminnan järjestäminen
  • Työsuojelupäällikkö
  • Työsuojeluvaltuutettu ja varavaltuutetut sekä työsuojeluasiamiehet
  • Työsuojelutoimikunta
  • Työsuojeluvaalit ja niiden järjestäminen
 • Työsuojelun yhteistoiminta
  • Yhteistoiminnassa käsiteltävät asiat
  • Työsuojeluasioiden käsittely organisaatiossa
  • Työsuojelun suunnittelu ja viestintä
 • Yhteisen työpaikan käytännöt
  • Työsuojelu yhteisellä työpaikalla
  • Yhteistoiminta yhteisellä työpaikalla

Koulutus sisältää juonnetut kokonaisuudet edellä mainituista aiheista sekä runsaasti tehtäviä opitun kertaamiseksi sekä syvemmin omaksumiseksi.

Työsuojeluvastuut ja -yhteistoiminta työpaikalla verkkokoulutus on ensimmäinen osa työsuojelun verkkokoulutuskokonaisuuttamme. Tiesithän, että löydät kattavasti opintokokonaisuuksia työsuojelusta myös webinaari- ja luokkahuonemuotoisina läsnäolokoulutuksina? Tutustu työsuojelukoulutuksiin.

Osallistuminen Työsuojeluvastuut ja -yhteistoiminta työpaikalla verkkokoulutukseen

Aloita ostamalla paikka Työsuojeluvastuut ja -yhteistoiminta työpaikalla verkkokoulutukseen. Onnistuneen tilauksen jälkeen tilauksen osallistujan sähköpostiin lähetetään vahvistusviesti, kirjautumistunnukset ja -ohjeet verkko-oppimisalustalle. Pääset siis heti oston jälkeen suorittamaan koulutusta.

Voit kirjautua oppimisympäristöön tietokoneelta, tabletilta tai mobiililaitteelta – riittää, että sinulla on internet-yhteys ja laitteessa toimivat äänet. Mitään asennuksia ei tarvita. Voit suorittaa koulutuksen verkossa niin monessa osassa kuin haluat – tai vaikka yhdeltä istumalta. Etenemisesi tallentuu järjestelmään ja pääset aina jatkamaan opiskelua siitä kohdasta, mihin edellisellä kerralla jäit. Jos sinulla on jo verkkokurssitunnukset, voit jatkaa koulutuksen suorittamista tästä linkistä: Omat kurssit.

Verkkokoulutuksen suorittamista varten tietokoneessasi tulee olla viimeisin versio jostakin seuraavista internet-selaimista: Microsoft Edge, Firefox, Safari tai Chrome. Verkkokurssin suorittamista Internet Explorer-selaimella ei suositella.

Koulutuksen suoritusaika vaihtelee osallistujien välillä, mutta tyypillisesti Työsuojeluvastuut ja -yhteistoiminta työpaikalla verkkokoulutus suoritetaan 2-3 tunnin ajassa. Suoritusaika riippuu yksilöllisestä etenemisvauhdista. Oston yhteydessä myönnetään vuoden käyttöaika, jonka puitteissa koulutus tulee suorittaa loppuun.

Oppimistavoitteiden toteutumista seurataan kurssin edetessä tehtävillä, joista osallistuja saa myös palautteen vastaustensa mukaan. Kurssin lopussa opiskelija suorittaa lopputentin, jonka hyväksytysti suorittamalla opiskelija pääsee lataamaan todistuksen suoritetusta koulutuksesta. Tentin voi tarvittaessa uusia ja vaikeaksi todettuja asioita voi kerrata verkkokoulutuksessa niin kauan, kunnes tentin pääsee läpi.

Työsuojeluvastuut ja -yhteistoiminta työpaikalla verkkokoulutus isolle ryhmälle

Mikäli yrityksessänne on tarve Työsuojeluvastuut ja -yhteistoiminta työpaikalla verkkokoulutukselle useilla kymmenillä tai sadoilla henkilöillä, myyntimme auttaa teitä mielellään sopivan ratkaisun löytämisessä. Ota yhteyttä soittamalla 010 320 5772 tai lähettämällä meille sähköpostia koulutus@alertum.fi tai pyydä koulutustarjous.

Pyydä koulutustarjous