Alertumilta saa nyt myös kasvinsuojelukoulutusta

Uusi laki kasvinsuojeluaineista aiheuttaa uuden tutkintovelvoitteen. Ammattikäyttöön tarkoitettujen ja luokiteltujen aineiden ostaminen ja käyttäminen vaatii jatkossa kasvinsuojelututkinnon suorittamisen. Tutkintovaade on astunut voimaan 1.11.2015.

Ketkä tarvitsevat kasvinsuojelututkintoa?

Kasvinsuojelukoulutus/tutkinto tulee olla hyväksytysti suoritettuna kasvinsuojeluaineita myyvillä ja käyttävillä työntekijöillä. Vaade koskee ammattikäyttöön tarkoitettujen kasvinsuojeluaineiden myyntiä ja käyttöä. Kuluttajille suunnattujen aineiden käyttö ja myynti ei aiheuta koulutusvaadetta.

Näiden lisäksi ruiskutuspäätöksen tekijöille ja henkilöille, jotka neuvovat kasvinsuojeluaineiden käytössä, suositellaan koulutuksen/tutkinnon suorittamista.

Ammattinimikkeitä, joissa yleisimmin käytetään ammattikäyttöön suunnattuja kasvinsuojeluaineita, ovat mm. viheralueiden-, golfkenttien-, rataverkoston- sekä tiestönhoitajat, viljelijät, urakoitsijat ja puutarhurit.

Kasvinsuojelukoulutus henkilöstöllenne

Koulutus voidaan järjestää ryhmille koko Suomen alueella. Koulutuksen tavoitteena on tehdä torjunnasta kustannustehokkaampaa ja suunnitelmallisempaa, sekä ennaltaehkäistä tuhoojien lisääntymistä. Koulutuksen kesto on 4 tuntia ja se sisältää kokeen. Koulutus kohdennetaan siihen osallistuvien työntekijöiden tarpeisiin. Tutkinto on henkilökohtainen, ja se on voimassa viisi vuotta.

Lisätietoja koulutuksesta antaa Mika Ahola, koulutuspäällikkö, mika.ahola@alertum.fi