Tieturva 2 -koulutus siirtyy verkkoon vuoden 2022 alussa

Vuoden 2022 vaihteessa Tieturva 2 -koulutus tulee siirtymään verkkokoulutukseksi, eikä koulutusta ole enää keväällä 2022 saatavilla Alertumilta. Jatkamme Tieturva 2 -koulutusten pitämistä vuoden 2021 loppuun saakka kaksipäiväisinä lähikoulutuksina.

Tieturva 2 -pätevyys on tarkoitettu yleisellä tiellä työskenteleville liikenne- ja työturvallisuudesta vastuussa oleville henkilöille. Väylävirasto edellyttää jatkossakin Tieturva 2 -pätevyyttä

  • Tiellä tehtävässä työssä päätoteuttajan työ- ja liikenneturvallisuudesta vastaavalta henkilöltä.
  • Tienpitoon liittyvässä työssä työnjohto-, valvonta- ja liikenteen järjestelyjen suunnittelutehtävässä työskentelevältä.
  • ELY-keskusten aluevastaavilta.
  • Urakka-asiakirjojen valmistelijoilta ja myös ko. työtä tekeviltä hankintakonsulteilta.
  • Tilaajan edustajana toimivalta tarkastus- ja valvontahenkilöltä ja rakennuttajakonsultilta.

Tieturvallisuuden verkkokoulutukset Tieturva 1 ja Tieturva 2 ovat saatavilla Väylän kautta. Verkkokoulutuksen voi suorittaa jo nyt osoitteessa e-tieturva.fi.

Tieturva 2 -pätevyyksien voimassaoloa jatketaan vuoden 2021 loppuun asti

Tieturva 2 -pätevyyksiä on jatkettu toistuvasti maaliskuusta 2020 alkaen koronavirusepidemian vuoksi. Väylävirasto on päivittänyt ohjeistustaan ja päättänyt, että jo jatkettujen pätevyyksien ja seuraavan puolen vuoden aikana umpeutuvien pätevyyksien voimassaoloa jatketaan. Väyläviraston päätöksen mukaan maaliskuun 2020 ja joulukuun 2021 välillä vanhentuneiden ja vanhenevien Tieturva 2-pätevyyksien voimassaoloa jatketaan vuoden 2021 loppuun saakka eli pätevyyden voimassaoloksi muuttuu 12/2021.

Tieturva 2 -koulutusta ei toteuteta webinaarina koulutuksen luonteen vuoksi. Tulevien lähikoulutusten toteutusajankohdat näet täältä. Tieturva 2 -koulutukseen osallistumisen edellytyksenä on Tieturva 1 -pätevyys. Tieturva 1- koulutus siirtyi verkkokoulutukseksi vuoden 2020 alussa. Verkkokoulutus on ilmainen ja sen voi suorittaa osoitteessa e-tieturva.fi.