SFS 6002 -standardin mukainen sähkötyön hätäensiapukurssi 4h verkkokurssina

Sähköalalle suunnitellun hätäensiapukurssin 4h tavoitteena on antaa valmiudet henkeä pelastavan ensiavun antamiseen, oppia ennakoimaan ja ehkäisemään vahinkoja ennalta. Kurssilla on otettu erityisesti huomioon sähkötapaturmat.

Kurssi täyttää SFS 6002-standardin ja TUKES:in asettamat sisältövaatimukset sähkötyötä tekevien henkilöiden ensiapukoulutukselle. Verkkokurssi sisältää useita tehtäviä, animaatioita, videoita ja myös käytännön harjoituksia.

Suorita sähkötyön hätäensiapukurssi 4h joustavasti missä ja milloin sinulle parhaiten sopii

Kurssin voit suorittaa missä ja milloin haluat, omaan tahtiisi ja opit avulla opit ensiaputaitoja helposti ja joustavasti. Kurssin voi suorittaa tietokoneella tai millä tahansa älylaitteella. Kurssi suoritetaan kokonaisuudessaan verkossa, ja pääset suorittamaan sitä heti kurssin tilattuasi.

Sinulla tulee olla  tietokoneessasi viimeisin versio jostakin seuraavista internet-selaimista: Microsoft Edge, Firefox, Safari tai Chrome. Verkkokurssin suorittamista Internet Explorer-selaimella ei suositella.

Sähkötyön hätäensiapukurssi 4h

Suoritusaika
3-4 tuntia, riippuen yksilöllisestä suoritusnopeudesta.
Kurssin hinta
99 € + alv. Hintaan sisältyy kertapääsyoikeus verkkokurssille. Lisäksi voit halutessasi tilata muovisen ensiapukortin hintaan 10€ + alv.
Käyttöaika
Kurssi on suoritettava 12 kuukauden kuluessa ostopäivästä.
Pätevyyden voimassaolo
Ensiaputodistus on voimassa kolme (3) vuotta.

Verkkokurssi toteutetaan yhteistyössä Suomen Ensiapukoulutus Oy:n kanssa. Järjestämme myös verkkokoulutuksia isolle ryhmälle. Lue lisää sivun alareunasta.

Sähkötyön hätäensiapukurssi 4h sisältö verkkokoulutuksena

Sähkötyön hätäensiapukurssi 4h antaa hyvät valmiudet toimia oikein erilaisissa tapaturma- ja ensiaputilanteissa.

 • Sähkötapaturmat ja sähkön aiheuttaman vammat
 • Toiminta pienjännite- ja suurjännitetapaturmassa
 • Tajuttoman henkilön ensiapu
 • Elottoman henkilön peruselvytys ja defibrillaattorin käyttö
 • Vierasesine hengitysteissä
 • Sairauskohtaukset
  • aivoverenkierron häiriöt
  • diabeetikon ensiaputilanteet
  • rintakipukohtaus
  • kouristelukohtaus
  • astmakohtaus
  • anafylaktinen sokki
 • Viiltohaavat, ruhjehaavat ja muut haavatyypit ja niiden ensiapu
 • Suuret verenvuodot sekä verenkierron häiriötila (sokki)
 • Sähkötapaturmien palovammat ja niiden ensiapu
 • Putoamisesta ja iskuista aiheutuvat pään vammat

Kurssin ovat suunnitelleet ja toteuttaneet ensihoitoalan ammattilaiset, ja sen ohjeet perustuvat Euroopan elvytysneuvoston (ERC) suosituksiin ja kansallisiin Käypä hoito -suosituksiin. Kurssilla on otettu huomioon myös työturvallisuuslaki ja sähköturvallisuusstandardi SFS 6002 ehdot täyttävä kurssi.

Kenelle sähkötyön hätäensiavun 4h verkkokurssi sopii?

Sähkötyön hätäensiapukurssi 4h on nimensä kohdennettu kaikille sähkön kanssa työskenteleville henkilöille. Kurssilla painotetaan asioita ja tilanteita, mitä sähkön parissa työskentelevien tulee tietää ja ottaa huomioon ensiaputilanteissa.

Sähkötyön hätäensiavun 4h verkkokurssi sopii kaikille eikä aikaisempaa ensiapukoulutusta ei vaadita. Kurssi sopii erityisen hyvin myös ensiaputaitojen kertaamiseen ja ylläpitämiseen. Lue lisää siitä mitä ensiapukurssilla tehdään ja kuinka valitset kursseista oikean.

Miksi sähköalalle on suunnattu oma ensiapukurssi?

Sähkötyöturvallisuusstandardi SFS 6002 määrittää, että sähköalan töissä on huolehdittava ensiapuvalmiudesta sähkön aiheuttamien tapaturmien varalta työturvallisuuslain ensiapuun liittyvän yleissäädöksen lisäksi.  Kaikille, jotka osallistuvat ammattitaitoa vaativiin sähkötöihin, on siis annettava ensiapukoulutus. Vaatimus koskee sähköalan ammattihenkilöitä, työnjohdon ja käytönjohdon henkilöitä ja näissä töissä avustamaan opastetuttuja henkilöitä.

Oletko sittenkin kiinnostunut ilmoittautumaan mukaan perinteiselle ensiapukurssille, jossa ensiapukouluttaja ohjaa sinua ensiavun saloihin? Kaikille avoimet ensiapukoulutukset löydät koulutushausta.

Kuinka kauan verkkokurssin suorittaminen kestää?

Kurssin suoritusaika vaihtelee osallistujien välillä, mutta tyypillisesti Sähköalan ensiapukurssi verkossa suoritetaan 3-4 tunnin ajassa. Suoritusaika riippuu yksilöllisestä etenemisvauhdista.

Kun kurssin kaikki osiot ja tehtävät on suoritettu, voit ladata itsellesi sähköisen todistuksen.

Osallistuminen sähkötyön hätäensiapukurssille 4h verkossa

Aloita ostamalla paikka sähkötyön hätäensiapu 4h verkkokoulutukseen. Onnistuneen tilauksen jälkeen tilauksen yhteyshenkilön sähköpostiin lähetetään vahvistusviesti. Lisäksi osallistujan sähköpostiin lähetetään kirjautumistunnukset ja -ohjeet verkko-oppimisalustalle. Pääset siis heti oston jälkeen suorittamaan kurssia.

Voit kirjautua oppimisympäristöön tietokoneelta, tabletilta tai mobiililaitteelta – riittää, että sinulla on internet-yhteys. Mitään asennuksia ei tarvita.

Hätäensiapukurssi 4h verkkokurssilla voit suorittaa niin monessa osassa kuin haluat – tai vaikka yhdeltä istumalta. Etenemisesi tallentuu järjestelmään ja pääset aina jatkamaan opiskelua siitä kohdasta, mihin edellisellä kerralla jäit. Jos sinulla on jo verkkokurssitunnukset, voit jatkaa kurssin suorittamista tästä linkistä: Omat kurssit.

Sähkötyön hätäensiapukurssi 4h verkkokurssin suorittamista varten tietokoneessasi tulee olla viimeisin versio jostakin seuraavista internet-selaimista: Microsoft Edge, Firefox, Safari tai Chrome. Verkkokurssin suorittamista Internet Explorer-selaimella ei suositella.

Sähköalan hätäensiapukurssi organisaatiolle

Mikäli haluat kohdentaa sähköalan ensiapukurssin organisaatiollesi, sekin onnistuu. Voimme esimerkiksi yhdistää verkkokoulutuksen organisaatiollenne järjestettävään tilauskoulutukseen, jossa käytännön taitoja pääsee harjoittelemaan. Tilaa oma kurssi soittamalla 010 320 5772 tai lähettämällä meille sähköpostia koulutus@alertum.fi. Ryhmäkoulutuksen hinta on 720 € + alv. Lisäksi veloitamme rekisteröintikulua 10€/osallistuja. Autamme mielellämme teille sopivan ratkaisun löytämisessä, joten otathan yhteyttä meihin, niin aloitetaan suunnittelu!

Pyydä koulutustarjous

Pyydä koulutustarjous