ATL-Rakennushuollossa turvallisuuskoulutukset ovat osa liiketoiminnan kehittämistä

ATL-Rakennushuollon liiketoiminnassa omalla henkilöstöllä sekä kalustolla on iso rooli. Ja silloin kun vastuu asiakkaille tarjottavasta laadusta, ihmisistä ja koneista on yhdessä osoitteessa, pitää myös työturvallisuusosaamisen olla kunnossa.

ATL-Rakennushuolto on hyödyntänyt Alertumin koulutustarjontaa jo vuosikausia. Perinteikäs ja perheomisteinen rakennusliike panostaa toiminnassaan korkealuokkaisen työn lisäksi omaan henkilöstöön, jolle tarjotaan lakisääteisten vaatimusten mukaisten koulutusten lisäksi myös henkilökohtaista lisäkoulutusta.

– Meillä on tällä hetkellä 150 rakennusalan ammattilaista, joista parikymmentä työskentelee työnjohdon ja hallinnon tehtävissä. Henkilöstön hyvinvointi ja ammatillinen pätevyys ovat liiketoiminnan kulmakiviä. Osaavien ihmisten kautta meille onkin rakentunut tyytyväinen ja laaja asiakaskunta, joka voi luottaa siihen, että työmailla asiat sujuvat, kertoo ATL-Rakennushuollon tuotantoinsinööri Anna Kuronen.

Korttivaatimuksista ei pitäisi purnata

Lähes kaikki ATL:n asiakkaat vaativat, että jokaisella työmaalla työskentelevällä on suoritettuna työturvallisuuskortti. Lisäksi yritys ostaa Alertumilta muun muassa tulityökortti-, ensiapu- ja tietoturvakoulutusta.

– Vaikka nykyisiä korttivaatimuksia joskus kritisoidaan, niistä ei missään nimessä pitäisi luopua. Työmailla työskentelee tavallisesti useita urakoitsijoita ja yhteiset vaatimukset varmistavat, että kaikilla on työturvallisuusosaamista sekä edellytykset toimia ilman turhia riskejä. Eikä koulutuksen merkitystä voi väheksyä myöskään tilastojen valossa. Jos katsotaan historiatietoja, niin kyllähän tapaturmataajuus oli huomattavasti korkeampi ennen nykyisiä käytäntöjä.

Suunnitelmallista osaamisen kehittämistä

Kuronen kertoo, että ATL-Rakennushuollossa tehdään vuosittain koulutussuunnitelma, johon sisällytetään lakisääteisten koulutusten lisäksi myös muut pätevyyksiä lisäävät toimenpiteet.

– Aina välillä tulee tarve järjestää vaadittujen koulutusten lisäksi ylimääräisiä koulutuksia, jotka ovat liiketoiminnan kannalta tärkeitä ja jopa välttämättömiä. Silloin keskustelemme asioista avoimesti sekä perustelemme ratkaisumme koulutettavalle henkilöstölle. Ja kaikki ovat yleensä sitä mieltä, että omiin tehtäviin liittyvä lisätieto ja -oppi on kaikin puolin hyvä juttu.

Alertum on mainio kumppani

Alertumin palvelutarjooma on Kurosen mukaan erinomainen ja yhteistyö on sujunut monestakin syystä hienosti.

– Ensinnäkin koulutusten varaaminen työntekijöille Alertumin verkkosivuilta on äärimmäisen helppoa, sivut toimivat ja kurssivahvistus lähtee automaattisesti myös koulutukseen osallistuvalle. Toiseksi Alertumilla on tarjolla hyvin kattavasti erilaisia koulutuksia ja niihin liittyvät materiaalit on saatavilla myös englanniksi ja viroksi. Näin jokainen työntekijämme saa koulutuksista täyden hyödyn irti. Kaiken lisäksi Alertumin asiakaspalvelu on aina ollut nopeaa ja ystävällistä, mutta mikä tärkeintä, itse koulutukset ovat olleet anniltaan työntekijöidemme mielestä varsin onnistuneita.