Paskaduunia hymyissä suin – ja turvallisesti

Hurrikaanit on ympäristöhuollon ammattilainen, joka ei ota edes likaista työtä turhan vakavasti. Sen sijaan työturvallisuudesta ja laadukkaasta koulutuksesta ei positiivisessa porukassa tingitä.  

Alertum räätälöi Hurrikaaneille kuljettajien putoamissuojauskoulutuksen, joka oli yksi esimerkki hieman pidemmälle viedystä koulutusyhteistyöstä. Hurrikaanien tuotantopäällikkö Marko Savolaisen mukaan Alertum vastaa myös kuljettajien ammattipätevyyskoulutuksista, työturvallisuuskorttikoulutuksista sekä ensiapukoulutuksista. Tutustu esimerkiksi Kuljetusalan työturvallisuus ja ensiapuvalmius -kurssiin täältä!

– Kun ajetaan raskasta kalustoa, riskit ovat aina läsnä. Lisäksi vaihtuvat ja aina erilaiset työmaat ovat täynnä vaaranpaikkoja, ja jopa auton hyttiin kiipeäminen ja sieltä alas tulo pitää osata tehdä oikein. Siksi turvallisuutta edistävä koulutus on meille erittäin tärkeää, se pitää osaajat terveinä ja työkykyisinä.

Turvallisuus on välittämistä

Hurrikaanien äskettäin päivitetyt yritysarvot ohjaavat koko organisaation päivittäistä työtä ja rakentavat haluttua toimintakulttuuria. Savolainen on tyytyväinen luotuun suuntaan, joka sisältää työturvallisuusajattelun lisäksi paljon muutakin hyvää.

– Me tehdään merkityksellistä työtä kestävän kehityksen hyväksi joka päivä – ja ilman meitä ympäristö hukkuisi siihen itseensä. Eli Hurrikaaneissa tekijöitä osataan arvostaa ja siksi myös arvoihin kirjattuun jatkuvaan kehittymiseen kuuluu oleellisesti työturvallisuuskoulutukset. Kun riskit osataan välttää ja mukana on työtä pelkäämätöntä palveluasennetta, kaikki voittavat.

Pätevä-ohjelmisto helpottaa

Alertumin Pätevä-järjestelmän avulla henkilöstön pätevyyksiä on helppo ylläpitää, ja ohjelmisto on ollut Hurrikaanien käytössä jo pari vuotta. Savolaisen mukaan koulutukset haluttiin saada entistä paremmin ajan tasalle ja nyt työturvallisuuspäällikönkin olo on huojentuneempi.

– Itse käytän Pätevää säännöllisin väliajoin ja tarkistan sieltä muun muassa kuljettajiemme koulutustarpeen. Jos uusia koulutuksia pitää varata, sekin onnistuu helposti Pätevässä. Lisäksi suoritetut koulutukset päivittyvät ohjelmaan automaattisesti, mikä helpottaa osaltaan omaa työtäni.

Alertum ansaitsee kehut

Hurrikaanien tunnuslauseena on ollut jo vuodesta 1964 sanapari: Kyllä onnistuu. Siksi yrityksessä osataan arvostaa myös kumppanien suunnalta tulevaa hyvää palvelua.

– Täytyy sanoa, että Alertumin kanssa homma on toiminut hienosti. Ja varsinkin meidän yhteyshenkilömme on aivan mielettömän hyvä. Vaikka jotain asiaa käsitellään ohimennen, eikä aiheeseen välttämättä liity sen ihmeempää kysyttävää, saan silti aina vastauksen selvitysten kera. Se kertoo poikkeuksellisesta palveluasenteesta sekä luultavasti myös kyseisen ihmisen intohimoisesta suhtautumisesta omaan työhönsä. Ja se on hienoa.