Rata- ja rautatiekoulutuksien laajentaminen lähti asiakkaiden tarpeista

Alertum toteuttaa rautatie- ja infrarakentamisen työ- ja turvallisuuskoulutukset jatkossa SAT Koulutuspalveluiden kanssa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jatkossa SAT:n ratatyön koulutukset ovat myynnissä Alertumin verkkosivuilla ja Alertum huolehtii asiakkaiden ilmoittamisesta SAT:n koulutuksiin. SAT puolestaan ilmoittaa kurssilaisia Alertumin järjestämiin koulutuksiin.

Koulutusyhteistyösopimus solmittiin lokakuussa ja ensimmäiset yhteistyösopimuksen puitteissa tehdyt koulutukset on jo pidetty.

“Yhteistyösopimus solmittiin, koska asiakkaat toivoivat Alertumilta myös rata- ja rautatieturvallisuuskoulutuksien tarjoamista”, kertoo Alertumin toimitusjohtaja Riku Aho.

SAT Koulutuspalvelut valikoitui kumppaniksi Ahon mukaan kolmesta eri syystä.

”Ensinnäkin, SAT Koulutuspalvelut toimii valtakunnallisesti, jolloin koulutuksia pystytään tarjoamaan koko Suomessa, koulutukset järjestetään kaikille avoimina koulutuksina, jotka ilmoitetaan etukäteen. Kolmas syy on on, että kaikki ennalta ilmoitetut kurssit pidetään. Tämä on erittäin tärkeää Alertumille, sillä tämä lupaus on perusperiaate kaikille Alertumin alla järjestettäville koulutuksille”, Aho luettelee.

SAT-koulutuksia järjestetään kuukausittain koko Suomessa, etelästä pohjoiseen

Alertumilla uskotaan koulutusyhteistyöhön, jonka ansiosta Alertum pystyy palvelemaan asiakkaitaan paremmin ja laadukkaammin. Ajatusmalli, jossa kilpailun sijaan tavoitellaan kumppanuuksia, on ollut toimialalla uusi ja sitä on Ahon mukaan välillä ihmeteltykin.

“Osa on saattanut kummastella, onko tarjousta tehty ketunhäntä kainalossa”, Aho naurahtaa. Tarkoituksena on kuitenkin kumppanuuden myötä tuoda hyötyä molemmille osapuolille.

Kumppanuuksien avulla Alertum pystyy tarjoamaan asiakkailleen kummankin yrityksen säännölliset koulutukset, suunnittelemaan koulutukset paremmin sekä tarjoamaan koulutuksiin kiinteitä ja tasapuolisia hintoja.

”Suurin hyöty on ehdottomasti se, että yhdeltä toimijalta saa kaikki tarvittavat turvallisuuskoulutukset hallinnoidusti ja hintataso oikea”, Aho summaa.

Alertum uskoo, että kumppanuusmallilla saavutetaan myös parempaa laatua

Laadunvalvontaa tehdään jatkuvasti muun muassa auditoinneilla ja keräämällä palautetta.

Aho näkee, että luokkahuonekoulutuksilla on tärkeä roolinsa myös helposti tavoitettavan informaation täyttämässä ajassamme, vaikka hän myöntääkin, että informaation helppo saavutettavuus luo myös kouluttajille yhä enemmän paineita.

“Luokkahuonekoulutuksille löytyy yhä oma vahva paikkansa – ja vielä ei ole nähtävissä aikaa, jolloin koulutukset siirtyisivät täysin verkkoon. Kriittisen tärkeät koulutukset, joihin turvallisuuskoulutuksetkin kuuluvat, on tärkeä järjestää paikassa, jossa keskittymiskyky ei herpaannu. Kuten kaikki itse tiedämme, jo pitkää webinaaria katsellessa tulee helposti tehdyksi kaikkea muuta. Ja turvallisuuskoulutuksen tärkeydestä johtuen, tämä ei tietysti ole koulutuksissa toivottavaa”, Aho tiivistää.