Ammattitaitoa vahvistavat koulutukset muutosherkkänä aikana – varaa, siirrä tai peru ilman riskiä

Yrityksesi saattaa toimia alalla, johon maailman tapahtumat ja kurssien heilahtelut voivat vaikuttaa erilaisilla tavoilla. Nämä vaikutukset voivat lopulta johtaa myös siihen, että henkilöstösi koulutusten suunnittelusta tulee entistä haastavampaa.

Käytännön esimerkki: jos suomalaisten asiakkaiden maksamat 70 merikontillista ilmalämpöpumppuja ovat merellä Kiinan ja Suomen välissä, eikä logistiikkaongelmien takia ole varmaa tietoa siitä, milloin ne saapuvat Suomeen. Miten jäljelle jäänyt aika kannattaa käyttää mahdollisimman hyödyllisesti? Kannattaako ilmalämpöpumppujen asentajille varata sillä välin esimerkiksi sähköturvallisuuteen liittyvä ammattitaitoa kehittävä kurssi?

Tämä on vain yksi esimerkki siitä, miten yrityksistä itsestään johtumattomat tekijät voivat haastaa koulutusten suunnittelua ja aikataulutusta. Siksi me Alertumilla haluamme tarjota monipuoliset mahdollisuudet muuttaa tai tarvittaessa perua jo varattuja koulutuksia. Tarjoamme myös kattavan koulutustarjonnan, joten kurssille osallistuminen onnistuu lyhyelläkin varoitusajalla. Lue alta tarkemmin siitä, kuinka koulutustemme joustavuus tuo varmuutta sinun, yrityksesi ja työntekijöidesi arkeen myös muuttuvassa toimintaympäristössä.

Oletko varaamassa koulutusta? Pidä mielessäsi tämä kolmen kohdan muistilista

Ammattitaitoa kehittävä koulutus on yritykselle rahallinen ja ajallinen panostus, ja kannattaa siksi toteuttaa yrityksen näkökulmasta sopivimpaan aikaan. Sopivaa kouluttajaa etsiessäsi kannattaakin perehtyä huolellisesti muutos- ja perumiskäytänteisiin.

Koulutuksen siirtäminen

Tulevaa koulutusta varatessa helpottaa jo sekin tieto, että aikatauluja voi muuttaa uudelleen. Tässä koulutusta varaavalle muistilistan ensimmäinen kohta:

1. Kuinka helposti voin vaihtaa varaamani koulutuksen toiseen ajankohtaan?

Koulutusta harkitessasi sinun kannattaa lukea muutosoikeutta koskeva pieni printti tarkasti. Monessa tapauksessa koulutuksen ajankohtaa voi kyllä muuttaa, mutta muutoksesta syntyvät kulut voivat yllättää.

Ymmärrämme, että nykyinen maailmantilanne voi aiheuttaa asiakkaillemme merkittäviä aikatauluhaasteita. Siksi olemme halunneet tehdä koulutuksen varaamisesta entistä riskittömämpää ja joustavaa.

Voit siirtää varaamasi Alertumin koulutuksen veloituksetta koulutuksen alkuun asti.

Koulutuksen peruminen

Joskus aikatauluihin voi tulla pitkiä viivästyksiä ja pahimmassa tapauksessa töiden tai projektien perumista kokonaan on harkittava. Vaakakupissa on myös henkilöstön ammattitaidon ylläpitäminen sen varalta, että asiat liikahtavatkin nopeasti eteenpäin. Tällaisia tilanteita varten kannattaa pitää mielessä muistilistan toinen kohta:

2. Minkälainen peruutusoikeus minulla on jo tekemiini varauksiin?

Peruutusoikeuden kanssa on syytä olla tarkkana. Huomioi, että monet kouluttajatahot voivat vaatia kuukaudenkin varoitusajan koulutuksen perumiselle. Silloinkin, kun koulutuksen peruminen tehdään peruutusajan puitteissa, sinulta saatetaan periä erilaisia kiinteitä tai koulutuskokonaisuuden mukaan määrittyviä maksuja.

Me ymmärrämme, ettei päätös koulutuksen perumisesta kokonaan ole aina yksin asiakkaidemme päätettävissä. Kun kerrot meille peruutuksesta kaksi viikkoa ennen koulutuksen sovittua aloituspäivämäärää, sinulle ei synny siitä mitään ylimääräisiä kuluja.

Lue lisää: Alertumin laskutus- ja toimitusehdot

Varausmuutoksista sopiminen kouluttajan kanssa

Kun yllättävä muutos tapahtuu, on tärkeää, että kouluttaja kykenee reagoimaan muutospyyntöihin nopeasti ja luotettavasti, sinulle parhaiten sopivia viestintäkanavia käyttäen. Ennaltaehkäistäksesi hankalat tilanteet ota ylös vielä muistilistan viimeinen osa:

3. Kuinka helposti voin viestiä kouluttajalleni koulutuksen ajankohdan muutoksesta tai perumisesta?

Kun varaat koulutuksen meidän kauttamme, voit tehdä muutos- tai perumispyynnön vaivattomasti missä tahansa viestintäkanavistamme. Sivustomme vasemmasta sivureunasta löytyy soittopyyntö ja oikeasta reunasta chat, joista asian hoitaminen sujuu nopeasti. Voit ottaa yhteyttä myös puhelimitse, sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeella täältä.

Lupaamme, että muutokset koulutuksiin onnistuvat nopeasti ja yhden yhteyshenkilön kautta. Näin sinä saat keskityttyä sinulle tärkeimpiin asioihin.

Suomen johtavana kouluttajana me pyrimme aina siihen, että meistä johtuvista syistä sovittuihin koulutusjärjestelyihin ei tule muutoksia. Tästä olemme myös ylpeitä, sillä olemme joutuneet perumaan järjestämistämme koulutuksista vain promilleja. Yllättävänkin tilanteen sattuessa uudelleenjärjestelyt saadaan tehtyä lähes aina nopeasti kattavan ja ammattitaitoisen kouluttajaverkostomme ansiosta.

Lue lisää: 0 peruttua koulutusta – kouluttajan lupaus vai hankinnan edellytys?

Olemme luotettava kouluttajakumppanisi kaikissa tilanteissa – myös epävarmoina aikana

Kyvystämme sopeutua muutoksiin kertoo esimerkiksi suosittujen webinaarikoulutusten tarjoamisen nopea aloitus sekä kattava verkkokurssi -tarjonta. Niiden rooli korostuu koronapandemian aikana, sillä työntekijöiden ammattitaidon ylläpitäminen on tärkeää vallitsevasta tilanteesta huolimatta.

Olit sitten harkitsemassa koulutuksen varaamista yrityksesi työntekijöille tai pohdit osallistumista yksityishenkilönä, kanssamme et jää pulaan yllättävässäkään tilanteessa. Perehdy täältä koulutustarjontaamme tai jätä tarjouspyyntö, niin rakennamme yrityksellesi juuri oikeanlaisen koulutuskokonaisuuden.

Tutustu koulutuksiimme

Ota yhteyttä