Turvallisuustekona ensiapuvalmiuden lisääminen Pääkaupunkiseudun Partiolaisille

Turvallisuus ei synny itsestään, vaan se edellyttää tiedon, ymmärryksen ja osaamisen lisäämistä sekä turvallisuutta edistäviä konkreettisia tekoja. Osana Alertumin juhlavuoden kampanjaa haastoimme myös yhteistyökumppanimme mukaan tekemään turvallisuutta edistäviä, konkreettisia tekoja. Yhteistyössä rakennuskonevuokraamo Ramirentin kanssa lahjoitimme Pääkaupunkiseudun Partiolaisille 50 kappaletta ensiapupakkauksia lisäämään partiolaisten ensiapuvalmiutta.

Kesällä 2020 Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ovat mukana järjestämässä kahta isoa leiriä, joille osallistuu yhteensä noin 3000 leiriläistä. ”Leirien monilla ohjelmapisteillä ja vaelluksia sekä ihan leiriarjessa sattuu silloin tällöin haavereita, joten ensiapupakkaukset tulevat tarpeeseen” kertoo Pääkaupunkiseudun Partiolaisten toiminnanjohtaja Mimmu Mannermaa.

Partiolaiset harjoittelevat ensiaputaitoja sudenpentuikäisestä, eli jo 7-vuotiaasta lähtien. Taidot karttuvat ja laajenevat iän mukaan ja vaeltajat sekä partiojohtajat suorittavat myös ensiapukoulutuksia. Ensiaputaitojen osaaminen tuo rohkeutta ja varmuutta tositilanteessa toimimiseen. On tärkeää oppia toimimaan yllättävissä tilanteissa, joissa oikea toiminta voi auttaa itseä tai muita ihmisiä.

Artikkelikuvassa Ramirentin Topi Laurén, Pääkaupunkiseudun Partiolaisten Aino Valkama sekä Alertumin Lari Lindén.

Lisää partiotoiminnasta pääkaupunkiseudulla voit lukea täältä: www.pääkaupunkiseudunpartiolaiset.fi.

10 Turvallisuustekoa

Kymmenen turvallisuustekoa on Alertumin juhlavuoden kampanja, jolla juhlistamme yrityksen kymmenvuotista taivalta ja luomme entistäkin turvallisempaa yhteiskuntaa. Kuluvan vuoden aikana alertumilaiset tekevät kymmenen meidän kaikkien ihmisten yhteistä turvallisuutta lisäävää tekoa. Tätä turvallisuustekojen matkaa voi seurata eri kanavissa tunnisteilla #10Turvallisuustekoa ja #Alertum10.