Alertumin 10 Turvallisuustekoa -kampanja huipentui sydäniskurin lahjoitukseen

Vuoden 2019 aikana Alertum toteutti kymmenvuotista taivaltaan juhlistavan Kymmenen Turvallisuustekoa -kampanjan tiimoilta erilaisia turvallisuutta edistäviä tekoja.
Kampanjan viimeisenä turvallisuustekona järjestimme arvonnan Alertumin Facebook ja LinkedIn -sivuilla. Arvonnan pääpalkintona oli HeartSine Samaritan -tuoteperheen 350P-mallinen sydäniskuri.

Sydäniskuria käytetään tilanteissa, joissa potilaan sydän on pysähtynyt äkillisesti. Laitteella pyritään poistamaan sydämen pysäyttänyt rytmihäiriö sähköiskulla. Usein sydänpysähdykset ilmenevät ilman ennakko-oireita tai varoitusmerkkejä. Sydänpysähdyksen saanut henkilö on tajuton, ei reagoi ärsykkeisiin, eikä hengitä. Sydänpysähdyksessä potilaan selviytymisen kannalta oleellisin tekijä on aika, joka kuluu sydämen pysähtymisestä siihen hetkeen, kun defibrillaattorilla annetaan ensimmäinen isku.

Arvontaan osallistui satoja ihmisiä, josta voidaankin päätellä, että sydäniskureille on selkeästi tarvetta ympäri Suomen. Onnettaren valitseman kommentin oli jättänyt Katja Kumpulainen, joka ilmiantoi Kempeleen Konehuollon sydäniskurin tarpeessa olevaksi paikaksi. Katja kommentoi iloista yllätystä seuraavasti: ”Kempeleen Konehuolto tuli heti mieleen, kun arvontaan osallistuin. Kyseessä on kahden toimeliaan miehen yritys, josta toinen on Hannu -veljeni. Asiakkaita käy paljon ja pihapiirissä myös muita yrityksiä, joten tämä laite on tervetullut Kempeleen Konehuoltoon, lämmin kiitos.”

10 Turvallisuustekoa

Kymmenen turvallisuustekoa oli vuonna 2019 Alertumin 10-vuotista taivalta juhlistanut kampanja, jolla loimme entistäkin turvallisempaa yhteiskuntaa. Vuoden 2019 aikana alertumilaiset tekivät kymmenen meidän kaikkien yhteistä turvallisuutta lisäävää tekoa. Tätä turvallisuustekojen matkaa voi seurata eri kanavissa tunnisteilla #10Turvallisuustekoa ja #Alertum10.