Koulutustarjonta on kattavaa ympäri vuoden

Ympäristöhuollon palveluita tarjoava Urbaser Oy on tehnyt yhteistyötä Alertumin kanssa vuodesta 2014 lähtien. Yrityksen työntekijät osallistuvat Alertumin järjestämiin kuljettajan ammattipätevyyden direktiivipäiviin, joissa kouluttaudutaan esimerkiksi ennakoivassa ajossa sekä päivitetään työturva- ja tieturvakortteja. Urbaserin henkilöstöpäällikkö Hanna Rissanen näkee valtakunnallisen toimijan palveluissa monia etuja.

Urbaserilla on toimintaa ympäri Suomen, joten Urbaserin kuljettajat tarvitsevat erilaisia koulutuksia eri aikoina ja eri paikoissa. Alertum on kattavalla koulutusvalikoimallaan pystynyt vastaamaan Urbaserin tarpeisiin.

– Vuonna 2014 tuli voimaan EU-direktiivin mukainen laki kuorma-autonkuljettajan ammattipätevyydestä. Silloin aloimme kartoittaa, mikä yritys tarjoaisi koulutuspalveluita kattavasti eri puolella Suomea. Alertumin nimi nousi esiin, ja yhteistyö lähti liikkeelle, Rissanen kertoo.

Toiminta on joustavaa

– Jos koulutuksessa käydään, niin sen pitäisi olla myös hyödyllinen ja opettavainen. Kokemuksemme Alertumin koulutuksista on positiivinen, joten muita vaihtoehtoja ei ole ollut tarve harkitakaan, Rissanen kertoo.

Rissasen mukaan Alertum on toiminut joustavasti esimerkiksi tilanteissa, joissa esimerkiksi Urbaserin uuden työntekijän ammattipätevyydet ovat olleet vanhentumassa. Koulutuksia on saatu järjestettyä nopeallakin aikataululla, eikä vaihtoehtoisia palveluntarjoajia ole ollut tarpeellista etsiä isoilla paikkakunnilla.

– Ammattipätevyyskortit täytyy päivittää viiden vuoden välein. Vaikka koulutusten teemat pysyvät samoina, niin koulutuspäivät ja niiden sisältö kehittyvät koko ajan, eivätkä koulutukset toista itseään, Rissanen miettii.

Asiakaspalvelussa ei ole moitittavaa

Rissasen mukaan Alertumin asiakaspalvelu on hyvää, ja esimerkiksi yhteistyön tulevaisuudesta keskustellaan vuosittain. Lisäksi yrityksen toiminta on vuosia jatkuneen yhteistyön aikana tullut Urbaserin työntekijöille tutuksi. He ovat tottuneita hakeutumaan itse Alertumin sivuille ja ilmoittautumaan tarpeellisiin koulutuksiin.

– Ensimmäisenä yhteistyöstä tulee mieleen helppous. Kaikki työntekijämme tietävät, kuka koulutuksia järjestää. Koulutusten laatu on hyvä, ja niitä järjestetään niillä paikkakunnilla, joilla itsekin toimimme. Lisäksi erityisen suuri etu on se, että koulutuksia järjestetään ympäri vuoden, Rissanen summaa.

Teksti: Kokemuksia.fi