Alertum aloittaa ennakoivan ajon koulutukset Viking Linen M/S Amorellalla

Kuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutuksen ainoaa kaikille pakollista koulusta, ennakoivan ajon kurssia, järjestetään Viking Linen M/S Amorellalla, Turku-Tukholma –reitillä maaliskuusta alkaen.

”Alertumin historian ensimmäinen ennakoivan ajon -koulutus merellä pidetään 25.3. klo 10-17. Aamulaiva lähtee Turusta klo 8.45, joten kymmeneltä on sopiva aika aloittaa”, Alertumin kehitysjohtaja Lari Lindén kertoo.

Lindén sai idean koulutusten järjestämisestä merellä pohtiessaan tehokkainta mahdollista tapaa suorittaa kuljettajan ammattipätevyyden velvoitteet uhraamatta kurssien käyttöön omaa vapaa-aikaa.

”Laivalla kuljettajat odottelevat satamaan pääsyä, joten on fiksua käyttää aika hyödyksi. Myös työnantajan näkökulmasta tämä on paras mahdollinen ratkaisu, kun odotteluun tai kurssitteluun ei kulu arvokasta työaikaa”, Lindén kiteyttää.

Kuljettajien ammattipätevyyskoulutusten taustalla on ajatus, että kuljetusalan ammattilaisille annettaisiin säännöllisesti ammattiosaamista tukevaa ja turvallisuutta parantavaa koulutusta.

”Kaikessa kouluttamisessa on tietenkin tavoitteena se, että koulutettava oppii uutta ja koulutus on vaikuttava”, Alertumin koulutuspäällikkö Juho Impivaara toteaa. ”Tämä korostuu etenkin aikuiskouluttamisessa ja haastaa koulutusta antavan osapuolen. Haluamme tuottaa aitoa lisäarvoa koulutuksillamme.”

Kuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutuksen päivittäminen on monelle vielä epäselvä prosessi

Viking Linen M/S Amorellalla pidettäväksi koulutukseksi valikoitui ensi alkuun ennakoivan ajon –koulutus, joka on ainoa kaikille kuljettajille yhteisesti pakollinen koulutus. Muut koulutukset voi vapaasti itse valita markkinoilla olevasta laajasta tarjonnasta sen mukaan, mitä kuljetusyritys tai kuljettaja itse kokee hyödylliseksi. Yhteensä ammattipätevyyskoulutusta on suoritettava 35 tuntia, jonka jälkeen kuljettaja voi hakea itselleen ammattiajoluvan Ajovarmasta.

Ammattipätevyyskorttiin suositellaan haettavan jatkoa aikaisintaan kuusi kuukautta ennen pätevyyden vanhentumista, mutta koulutuksia voi alkaa suorittaa aikaisemminkin. Tällöin ammattipätevyyskortti saa jatkoa viisi vuotta viimeisestä voimassaolopäivästä.

Jokainen voi tarkistaa omat tietonsa ja suoritetut koulutuksensa Liikenteen turvallisuusviraston Trafin sivuilta, kirjautumalla järjestelmään omilla pankkitunnuksilla.

Alertumin asiakaspalvelu auttaa ammattipätevyyteen liittyvissä kysymyksissä ja valtakunnallisesti laajan koulutustarjonnan avulla kursseille pääsee nopeallakin aikataululla.

Tämän artikkelin on kirjoittanut Alertumin kehitysjohtaja Lari Lindén.