​Pidetään työpaikat turvallisina myös kesätyöntekijöille

Osaavien tekijöiden rekrytointi käy juuri nyt kuumimmillaan. Tulevan suven kesätyöpaikkoja jaetaan kiivaasti, kun työnantajat etsivät itselleen parhaita mahdollisia tekijöitä ja työntekijät janoavat arvokasta työkokemusta ansioluettelonsa jatkoksi.

Kymmenien tuhansien uusien työntekijöiden aloittaminen yhteisillä työpaikoilla tuo aina myös omat haasteensa. Yritykset perehdyttävät ja kouluttavat uusia työntekijöitään, jotta muutaman kuukauden kestävä työjakso olisi molempia osapuolia palkitseva.

Turvallisuus on koko työyhteisön asia

Unohtaa ei sovi myöskään turvallisuusnäkökulmaa. Vaikka tapaturmien määrät ovat vähentyneet, emme silti toimi ympäristössä, jossa niitä ei sattuisi ollenkaan. Useiden uusien, aloittavien, työntekijöiden saapuminen yhteiselle työpaikalle lisää aina työtapaturmien riskiä. Työnantajan tavoitteena on oltava, että kesätyöntekijät lopettavat työskentelyjaksonsa vähintään yhtä hyvässä kunnossa kuin aloittaessaan. Nolla tapaturmaa -ajattelutavan on ohjattava toimintaa myös kesäkuukausina.

Yksi toimiva keino perehdyttää työntekijöitä turvallisiin työskentelytapoihin ovat yleiset turvallisuuskoulutukset

Olivatpa tulevat työtehtävät sitten rakennustyömaalla, teollisuuslaitoksella tai yleisötilaisuudessa, niin yleisistä turvallisuuskoulutuksista saa hyvää oppia turvalliseen työhön. Koulutusten osalta myös kesätöitä etsivä voi olla oma-aloitteinen. Työnantajan velvollisuutena on perehdyttää työntekijä työtehtävien lisäksi myös työturvallisuusasioihin, mutta perehdytystä ei ainakaan haittaa, jos työntekijällä on jo pohjatietona yleinen turvallisuuskoulutus.

Alertum tarjoaa monipuolisesti eri turvallisuuskoulutuksia

Turvallisuuskoulutukset kannattaisikin mahdollisuuksien mukaan suorittaa jo ennen kesätyön aloittamista, jolloin koko työssäolojakso voidaan käyttää tehokkaasti työssäoppimiseen. Alertumin tarjonnasta löydät kaikki kesätöissäkin tarvittavat turvallisuuskoulutukset, kuten Työturvallisuuskorttikoulutuksen, Tieturva 1 -korttikoulutuksen, Ammattiautoilijan työturvallisuuskoulutuksen (AMP) ja erilaiset Ensiapukoulutukset.

Vastuu työturvallisuudesta on koko työyhteisön asia, ei pelkästään työnantajan, joten kesätyöntekijöidenkin turvallisuusosaamisesta on syytä huolehtia. Ole yhteydessä meihin, niin suunnitellaan kesätyöntekijöiden turvallisuuskoulutukset.

Pidetään työpaikat turvallisina myös kesällä!

Tämän blogikirjoituksen on kirjoittanut Alertumin myynnistä ja asiakkuuksista vastaava Juha Suomela.

Juha Suomela
p. 010 320 5777
juha.suomela@alertum.fi